Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ο Μέγας Αλέξανδρος, η ομοφυλοφιλία και οι Αρχαίες Πηγές

 


Ο Βρετανός ακαδημαϊκός θεωρεί (πιθανή) μία ομοφυλοφιλική σχέση του Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα, ωστόσο τονίζει ότι “ουδεμία αρχαία πηγή αναφέρει ρητώς ότι ήταν εραστές”¨

Συνέντευξη έδωσε στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ο καθηγητής του Ελληνικού Πολιτισμού του Κέμπριτζ Δρ. Πωλ Κάρτλεντζ. Στις δηλώσεις του λέει ότι η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου η Ρωξάνη ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί όταν ο Αλέξανδρος πέθανε. Άρα ο Αλέξανδρος δεν ήταν αποκλειστικά ομοφυλόφιλος. Και από που προκύπτει ότι ήταν ομοφυλόφιλος; Στον υπότιτλο του άρθρου διαβάζουμε τα εξής χαρακτηριστικά: 

Ο Βρετανός ακαδημαϊκός θεωρεί (πιθανή) μία ομοφυλοφιλική σχέση του Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα, ωστόσο τονίζει ότι “ουδεμία αρχαία πηγή αναφέρει ρητώς ότι ήταν εραστές”¨.

Αφού λοιπόν καμία αρχαία πηγή δεν αναφέρει ότι ήταν ομοφυλόφιλος από που αυτός το θεωρεί πιθανόν; 

Όμως υπάρχει αρχαία πηγή, ο Αρριανός, που ξεκαθαρίζει το θέμα και λέει ότι θεωρεί αισχρή την ομοφυλοφιλία ο Μέγας Αλέξανδρος.  

Απάντηση στα ψεύδη του Netflix και βεβαίως των δηλωμένων gay, που θέλουν τον Μέγα Αλέξανδρο να είναι ένας από αυτούς, το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του περιοδικού “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” μέσα από τα Ιστορικά κείμενα και συγκεκριμένα τον Αρριανό και τον Πλούταρχο, από τα οποία προκύπτει ότι ουδεμία σχέση είχε ο Μέγας Αλέξανδρος με την εν λόγω διαφορετικότητα: 

“Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, τόσο στα “Ηθικά” όσο και εις τους “Βίους Παραλλήλους” ήταν λιτός και ενάρετος. Προτιμούσε δε, την συντροφιά των στρατηγών του από των γυναικών. Μία νύχτα μάλιστα του έφεραν οι υπασπισταί του στην σκηνή του μία ωραία γυναίκα. Τότε ο Αλέξανδρος την ερώτησε: “Διατί αυτή την ώρα;” “Έπρεπε να περιμένω να κοιμηθεί ο άνδρας μου” απήντησε εκείνη. Ο Αλέξανδρος τότε την έδιωξε και επέπληξε τους αξιωματικούς του λέγοντας ότι εξαιτίας τους παραλίγο να διαπράξει μοιχεία. Αγαπούσε τον Ηφαιστίωνα με πάθος, αλλά η αγάπη αυτή δεν είχε τίποτε το πονηρό και βρώμικο, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Αντίθετα, όταν ο Θεόδωρος ο Ταραντίνος του δώρισε δύο πολύ όμορφους εφήβους, τον απέπεμψε με σκληρό τρόπο και ρώτησε τους φίλους του ποια ψυχική ποταπότητα έχει δείξει για να του γίνει μία τέτοια πρόταση; Αυτό σαν μία απάντηση σε κάποιους που θέλουν να καλύψουν την αισχρότητα τους με δήθεν ιστορικές αναφορές περί σχέσεων των Μεγάλων Ανδρών του Ελληνισμού με την … διαφορετικότητα.”

Αυτά δεν τα γνωρίζει ο καθηγητής του Ελληνικού Πολιτισμού του Κέμπριτζ Δρ. Πωλ Κάρτλεντζ, που θεωρεί “πιθανή” την “διαφορετικότητα”(…) του Μεγάλου Μακεδόνα;

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...