Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απάντηση στους συκοφάντες μου για την δήλωση περί “πολιτικής ευθύνης”




Νίκος Χατζηνικολάου: “Εγώ θέλω να είμαι 

σοβαρός - Δεν θέλω να κάνω διαστρεβλώσεις”



Λένε ότι δεν υπάρχω, ότι πολιτικά είμαι νεκρός, την ίδια ώρα κατά την οποία οι κατήγοροί μου όλων των πολιτικών αποχρώσεων ασκούν εναντίον μου μία συνωμοσία σιωπής και συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό την επιχείρηση “ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ” εναντίον μου. Μέσα στα πλαίσια αυτά της πολεμικής εις βάρος εμού προσωπικώς και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κάποιοι “κύριοι” σεσημασμένοι νεοδημοκράτες κατά το παρελθόν και πρασινοφρουροί, χρησιμοποιούν κατά κόρον μία δήλωση, την οποία έκανα στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2015 στον Νίκο Χατζηνικολάου, της οποίας το νόημα ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο παρουσιάζουν και με το οποίο υποτίθεται ότι κατέστρεψα τον ανύπαρκτο “εθνικισμό” τους. Έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια από την δήλωση αυτή και ακόμη την χρησιμοποιούν, εκτελώντας την γραμμή και την προπαγάνδα του παρακράτους, το οποίο με πολεμάει ακόμα (γιατί άραγε, αφού είμαι πολιτικά νεκρός;) και χρησιμοποιεί αποσπασματικά την δήλωση αυτή. Έτσι λοιπόν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω μήπως και καταλάβουν επιτέλους κάποιοι καλοπροαίρετοι πατριώτες και εθνικιστές τι ακριβώς συνέβη.   



“Οι επιδέξιοι κόλακες συνήθως είναι και επιδέξιοι συκοφάντες” - Μέγας Ναπολέων


Δεν μου προκαλεί εντύπωση ότι αυτοί, οι οποίοι φώναζαν τα πλέον δυνατά “Ζήτω” στις ομιλίες μου και σπάγανε τα χέρια τους στα χειροκροτήματα, είναι και οι πλέον σφοδροί κατήγοροί μου. 

Ακόμη και σήμερα, λοιπόν, που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ευρίσκεται υπό διωγμόν, θυμούνται την δήλωσή μου στον Χατζηνικολάου, την οποία κατά κόρον χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί αντίπαλοί μου, αλλά και κάποιοι, οι οποίοι σήμερα είναι αρχηγοί κομμάτων, πρώην υποτίθεται χρυσαυγίτες, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η πτώση της Χρυσής Αυγής το 2019 προήλθε από την δήλωση μου αυτή του 2015, η οποία ήταν ξεκάθαρη και έλεγε το ακριβώς αντίθετο από αυτό το οποίο αυτοί λένε. 


Είναι δε όλοι αυτοί οι μεγάλοι “πατριώτες” στην ίδια γραμμή με το ΚΚΕ και για του λόγου το αληθές σας παραθέτω την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ:

ΚΚΕ: «Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία»


Το ερώτημα το οποίο τίθεται ειδικά για αυτούς οι οποίοι υπήρξαν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, είναι ότι θυμήθηκαν την δήλωση αυτή του 2015 το 2019, τέσσερα χρόνια μετά και την θυμούνται ακόμη σήμερα το 2023 και γιατί δεν το έκαναν ποτέ θέμα στα όργανα της Χρυσής Αυγής, στην Κεντρική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της, περισσότερα από πενήντα άτομα; Και όχι μόνον δεν έθεσαν ποτέ θέμα, αλλά στο Συνέδριο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το οποίο έγινε επτά ολόκληρους μήνες μετά την δήλωση, τον Μάρτιο του 2016, πανηγυρικά με εξέλεξαν και πάλι, εμένα τον “καταστροφέα” τους, Γενικό Γραμματέα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Είναι λοιπόν φανερό ότι η κριτική τους και τότε και τώρα ήταν εκ του πονηρού.


Η Δήλωση στον Χατζηνικολάου


Ποια ήταν όμως αυτή η περίφημη δήλωσή μου και ήταν παραδοχή ενοχής για την δολοφονία στο Κερατσίνι της Χρυσής Αυγής ή ακριβώς το αντίθετο; Σας την παραθέτω αυτούσια: 


«Εις ότι αφορά τον ακτιβισμό, υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται.

Εις ότι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;».


Όχι μόνον δεν ήταν παραδοχή ενοχής του Κινήματός μας για το έγκλημα αυτό, αλλά ακριβώς το αντίθετο για όποιον γνωρίζει να διαβάζει ελληνικά και διάβασε τα παραπάνω.  



Η απάντηση του Ν. Χατζηνικολάου: “Εγώ θέλω να είμαι σοβαρός - Δεν θέλω να κάνω διαστρεβλώσεις”


Βγήκαν και πανηγύριζαν, λοιπόν, εχθροί και “φίλοι” για την δήλωσή μου αυτή, η οποία πολιτικά με καταδίκαζε κατ’ αυτούς για πάντα. Επίσης είναι σημαντικό ότι και ο ίδιος ο Χατζηνικολάου πήρε θέση για το ζήτημα, θέση αντίθετη προς αυτήν, την οποίαν υιοθετούν οι σημερινοί συκοφάντες μου. Στους οποίους θυμίζω ότι για την τραγωδία στα Τέμπη ο Μητσοτάκης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και όχι μόνον δεν πήγε φυλακή, αλλά κέρδισε και τις εκλογές με 41%.


Ας έλθουμε, λοιπόν, στο τι είπε ο ίδιος ο Χατζηνικολάου για την δήλωσή μου. Απαντώντας, μέσω ραδιοφώνου, ο Ν. Χατζηνικολάου τόνισε πως ο Ν. Μιχαλολιάκος καμία "ανάληψη πολιτικής ευθύνης" δεν έκανε της δολοφονίας του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι. Η δήλωση του είχε ως εξής:

”Είπε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη, ότι έχει την πολιτική ευθύνη όπως θα είχε την πολιτική ευθύνη κάθε κόμμα αν ένα μέλος ή ένας φίλος του ή ένας οπαδός του προέβαινε σε μια ανάλογη πράξη. Εγώ θέλω να είμαι σοβαρός. Δεν θέλω να κάνω διαστρεβλώσεις.”


Στην ίδια εκπομπή την επομένη ημέρα είπε και τα εξής:

«Ήταν μεγάλη επιτυχία μου λέει κάποιος ακροατής που χθες στο τέλος της συνέντευξής του και μάλιστα σε ένα αστικό ραδιόφωνο όπως το δικό σας ελεύθερο, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε μετά από δύο χρόνια ότι το κόμμα έχει την ευθύνη της δολοφονίας. -Την πολιτική ευθύνη, είπε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη, ότι έχει την πολιτική ευθύνη, όπως θα είχε την πολιτική ευθύνη κάθε κόμμα εάν μέλος ή ένας φίλος ή οπαδός του προέβαινε σε μία ανάλογη πράξη».


Έδωσα την απάντησή μου και όποιος έχει νου και κρίση ας καταλάβει, οι υπόλοιποι δεν με ενδιαφέρουν. Μέσα και από την φυλακή, όμως, βλέπω, όντας άδικα καταδικασμένος από ένα αντεθνικό καθεστώς ότι όλοι με πολεμούν. Γιατί, αφού είμαι πολιτικά “νεκρός”; …


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...