Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ



 

 

“Ω δημοκρατία, ποι προβιβάς ημάς ποτε; Αχ Δημοκρατία, πού θα μας οδηγήσεις;” Αριστοφάνης - Όρνιθες

 

 

“Η παγκόσμια κρίση έρχεται και θα έλθει και στην Ελλάδα. Τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα για τους ανθρώπους του κατεστημένου γιατί θα πρέπει να δώσουν λύσεις και λύσεις δεν έχουν.”

 

Ο Λαός δεν πιστεύει πλέον σε κόμματα και πολιτικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίας από την οποία κατέχεται το 30% στις δημοτικές εκλογές των Αθηνών, στην ίδια την πρωτεύουσα της χώρας, από την οποία και διαμορφώνεται - επηρεάζεται ολόκληρη η πολιτική ζωή της χώρας. Έπαψαν φαίνεται οι Έλληνες να πιστεύουν στην ψήφο σαν μια μορφή αντίστασης στο καθεστώς. Δεν είναι αδιάφοροι, λοιπόν,  στην πλειοψηφία τους όσοι ΑΠΕΧΟΥΝ. Είναι απελπισμένοι και θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα.   

 

Η τελευταία αντίσταση με ψήφο ενάντια στο σύστημα ήταν αυτή της Χρυσής Αυγής, την οποία με μία πολιτική σκευωρία βάλανε στην φυλακή. Στην θέση της Χρυσής Αυγής έχουν τώρα κάποιους να παριστάνουν τους πατριώτες και να είναι “καλά παιδιά” και “βολικοί”.

 

Κανένα πρόβλημα, λοιπόν, για την εξουσία και όσο για τα ποσοστά τα μαγειρεύουν όπως θέλουν. Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι ένα νησί κάπου στο πουθενά και η παγκόσμια κρίση έρχεται και θα έλθει και στην Ελλάδα. Τότε θα αρχίσουν γι’ αυτούς τα δύσκολα γιατί θα πρέπει να δώσουν λύσεις και λύσεις δεν έχουν.

 

Ο “ΜΕΤΑΦΑΣΙΣΜΟΣ” ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΟΣ

 

Τι έρχεται, τι θα φέρει ο 21ος Αιώνας; Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι ένας από τους “γκουρού” της Αριστεράς στην Ελλάδα. Είχα την τιμή στην ηλικία των 27 ετών να γνωρίζω τον πατέρα του, μία μεγάλη φυσιογνωμία του μεταπολέμου. Είμασταν και οι δύο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΕΝ, του κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος το 1984. Τον τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι όντας υπουργός της 21ης Απριλίου αποδέχθηκε αυτόν τον άχαρο ρόλο, ενώ θα μπορούσε να του γυρίσει την πλάτη, όπως τόσοι άλλοι.

Ο Καθηγητής κ. Κ. Τσουκαλάς συμμετείχε σε Συνέδριο με θέμα “Δημοκρατία, Ακροδεξιά, και Μεταφασισμός”.

 

Δεν γνωρίζουμε τον ορισμό αυτού του περίφημου “μεταφασισμού” και ούτε ο κ. καθηγητής τον προσδιορίζει.. Με αφορμή το Συνέδριο αυτό έγραψε άρθρο στο “ΒΗΜΑ”, στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ προσωπικά δεν είδα κανέναν “μεταφασισμό”, αλλά ένα καθαρό ακραίο ιρασιοναλιστικό Εθνικισμό με χαρακτήρα φυλετικό, ίσως περισσότερο φασιστικό και από τον φασισμό του Μπενίτο Μουσσολίνι. Και αυτός ο “μεταφασισμός” κατά Τσουκαλά έρχεται και μοιραία θα παραμερίσει κάποτε την δειλία των αρεστών στο Σύστημα ηγεσιών κάποιων δήθεν(ως προς την ηγεσία …) “ακροδεξιών” σχημάτων, οι οποίες ηγεσίες αποτελούν και την δικλείδα ασφαλείας του Συστήματος. Αυτό δεν ίσχυε για την Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό είμαι στην φυλακή.

Ανατρέχοντας στον χρόνο ο κ. Τσουκαλάς πηγαίνει στην Γαλλική Επανάσταση (χωρίς τις γκιλοτίνες βέβαια και ούτε λέξη για τον κοινοβουλευτισμό των τοκογλύφων πουριτανών του Κρόμβελ στην Αγγλία) και περνά στον μεταπόλεμο, γράφοντας για μία “αλληλέγγυα καπιταλιστική δημοκρατία”, σχήμα λόγου αχαλίνωτης πολιτικής φαντασίας. Γιατί; Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αλληλεγγύη, ούτε δημοκρατία στον καπιταλισμό. Το ομολογεί και ο ίδιος παρακάτω στο κείμενό του γράφοντας: “η άκριτη νεοφιλελεύθερη αισιοδοξία καταρρέει”. Στην θέση της κατάρρευσης αυτής τι αλήθεια έρχεται; Πάλι ο ίδιος το περιγράφει:

“… Ο σημερινός κόσμος λειτουργεί ως φυτώριο ακόρεστων και αδιευκρίνιστων προταγμάτων που θα μορφοποιηθούν ως επίδοξοι ολοκληρωτισμοί, ως νέες “ακροδεξιές” … Πίσω λοιπόν στην νοσταλγία μιας χαμένης, αδύνατης μυθικής αφετηριακής αγνότητας και κανονικότητας; Πίσω στη φετιχοποίηση εσωτερικευμένων συμβολικών Ολοτήτων; (Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, το αγνό έθνος, η καταγωγή, η φυλή, η γλώσσα, ο παραδοσιακός “πολιτισμός”;).”

 

Όλα αυτά, τα οποία περιγράφει ο καθηγητής κ. Τσουκαλάς με κορυφαία στοιχεία τον ανορθολογισμό-ιρασιοναλισμό, την Φυλή και την Παράδοση συνθέτουν αυτό το οποίο χαρακτηρίζουν αυθαίρετα και άστοχα “Μεταφασισμό” και συνθέτουν ένα απόλυτα αντίπαλο δέος προς την λεγόμενη νεωτερικότητα (η οποία αποτελεί για τους Εθνικιστές επιστροφή στην βαρβαρότητα) και την ολέθρια παγκοσμιοποίηση.

 

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ Η Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2024

 

Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας σε Δήμο Αθηναίων και Δήμο Θεσσαλονίκης δείχνει καθαρά ότι σιγά-σιγά φουντώνουν τα εσωκομματικά προβλήματα μέσα στο κόμμα αυτής της αλλοπρόσαλλης κεντροδεξιάς του εθνομηδενισμού και της παγκοσμιοποίησης. Τα προβλήματα αυτά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν και την πολιτική φθορά του κυβερνώντος κόμματος, παρ’ όλο το γεγονός ότι έχει ισχυρή στήριξη από τον ξένο παράγοντα, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει την απληστία των ολιγαρχών, οι οποίοι οδηγούν όλο και περισσότερο τον λαό στην φτώχεια με την ακρίβεια.

Το θετικό για την Ν.Δ. είναι ότι δεν την περιμένει κανένας στην γωνία, αφού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι δύο φθαρμένες καταστάσεις, χωρίς προοπτική εξουσίας ακόμη και σε περίπτωση συνεργασίας και όσο για το ΚΚΕ πέρα από μουσειακό είδος πιστό στο δόγμα “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” κατ’ ουσίαν στηρίζει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα πάντα το Σύστημα και περισσότερο από ποτέ όποτε κυβερνά την χώρα η Ν.Δ.

 

Δεξιά της Ν.Δ. χάος Πολιτικό και Ιδεολογικό, που δεν θα αντέξει στον χρόνο. Μόλις πριν λίγα χρόνια υπήρχε ένα κόμμα δεξιά της, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με ένα 7% παρά τις διώξεις και τον αποκλεισμό και έτρεμε ολόκληρο το Σύστημα και συνασπίστηκε προκειμένου να το εξοντώσει πολιτικά. Τώρα με τρία κόμματα υποτίθεται “ακροδεξιά” δεν έχει κανένα πρόβλημα. 

 

Το ένα αντιπροσωπεύει “καντηλανάφτες”, το άλλο, που ο πρόεδρος του έχει κάνει την πολιτική διαδρομή ΠΑΣΟΚ - Καρατζαφέρης -ΝΔ, θυμίζει τους γιατρούς του Φαρ Ουέστ, που πουλούσαν θαυματουργές σκόνες και το τρίτο είναι κυριολεκτικά τρεις λαλούν κι ένας χορεύει και υπό την πλήρη ομηρεία του εκλογοδικείου. Με απλά λόγια με το ένα είχαν πρόβλημα με τα τρία δεν … έχουν!

 

Εισερχόμεθα σε μία περίεργη πολιτική κατάσταση, που κανένας δεν ξέρει, που θα οδηγήσει την χώρα μας και όχι μόνον. Αυτό γιατί το διεθνές περιβάλλον είναι εκρηκτικό και σίγουρα δεν μπορεί παρά να επηρεάσει καίρια και σημαντικά και την πατρίδα μας και τις πολιτικές εξελίξεις.

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ, ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2024, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε λέξη από κανάλια και φυλλάδες για την βεβήλωση του μνημείου του Μάνου και του Γιώργου




Ασύδοτοι αναρχοκομμουνιστές βεβήλωσαν την πρώτη φορά ρίχνοντας κόκκινο χρώμα και την δεύτερη φορά γράφοντας αντεθνικό σύμβολο επάνω στο μνημείο στην Λεωφόρο Ηρακλείου του Μάνου και του Γιώργου, δύο νέων παιδιών, οι οποίοι δολοφονήθηκαν για τις Ιδέες τους, γιατί ήταν Χρυσαυγίτες. Ούτε λέξη από φυλλάδες και κανάλια για τον βανδαλισμό αυτό ενάντια στην μνήμη δύο νέων παιδιών, που δολοφονήθηκαν. Μοναδική εξαίρεση κάποια δημοσιεύματα εθνικιστών στο διαδίκτυο και βεβαίως και κάποιοι όψιμοι τυχοδιώκτες, οι οποίοι σήμερα παριστάνουν τους ακροδεξιούς και τότε όταν δολοφονούσαν τον Μάνο και τον Γιώργο χειροκροτούσαν για την δίωξη της Χρυσής Αυγής… 


Τρεις νεκροί στην οδό Σταδίου και μία αγέννητη ψυχή μαζί τους στην Μαρφίν με δεκάδες κάμερες δίπλα και εκατοντάδες αστυνομικούς. Και τι έγινε; Κανένας ένοχος! Δύο παιδιά δολοφονήθηκαν, δύο λεβέντες Εθνικιστές στην Λεωφόρο Ηρακλείου και ούτε ένα στοιχείο ακόμη σήμερα δέκα χρόνια μετά για τους δολοφόνους τους! Καμία έρευνα δεν έγινε ούτε στις κάμερες της περιοχής, ούτε τίποτε…


Τώρα δέκα χρόνια μετά ελεύθερα και δημόσια οι συνοδοιπόροι των δολοφόνων βεβηλώνουν ανενόχλητοι το σημείο που έχυσαν το αίμα τους τα δύο παλληκάρια. Αυτή είναι η Ελλάδα, το τελευταίο σοβιέτ της Ευρώπης.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

28η Οκτωβρίου: Απόλυτη σιωπή για τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά





Απόλυτη σιωπή για τον Πατέρα της Νίκης, τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, τον αποκηρυγμένο από την Αριστερά, που εξουσιάζει την δημόσια ζωή. Αποκηρυγμένος και από την “πεφωτισμένη δεξιά” της Νέας Δημοκρατίας ο Ιωάννης Μεταξάς γιατί ήταν “φασίστας”, δικτάτορας, αντικοινοβουλευτικός. 


Και ας μην σπεύσουν κάποιοι “δεξιούληδες” να πούνε ότι αυτό δεν ισχύει γιατί υπάρχουν τα κείμενα και οι δημόσιες ομιλίες του Ιωάννη Μεταξά, στις οποίες με σφοδρότητα κατηγορεί τον κοινοβουλευτισμό για την διάλυση του Έθνους.


Εορτάζουν, λοιπόν, το ΟΧΙ χωρίς να λένε λέξη γι’ αυτόν που το είπε και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ψελλίζουν ψέματα και σοφιστείες ότι δήθεν το ΟΧΙ το είπε ο λαός στα άγρια χαράματα εκείνης της νύχτας. Γιατί, όμως, αυτή η σιωπή για τον Μεταξά και από την Αριστερά και από την “δεξιά” των αστών και των εργολάβων; Την απάντηση δίνει ένα απόσπασμα από σχετικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα και στο οποίο δίνεται η απάντηση σε αυτό το ΓΙΑΤΙ με τα παρακάτω λόγια:


“Ο ίδιος ο άνθρωπος που είπε το “ΟΧΙ”, ο Ιωάννης Μεταξάς, δεν θα μπορούσε ποτέ να μπει (σε εικόνα στις σχολικές αίθουσες) δίπλα στον Κολοκοτρώνη ή τον Καραϊσκάκη. Ήταν δικτάτορας και το “ΟΧΙ” του έσωσε την υστεροφημία του, αλλά τα στερνά δεν σχωρνούν πάντα τα πρώτα …”

Ιδού, λοιπόν, ο λόγος της σιωπής για τον Ιωάννη Μεταξά και όχι μόνο από την Αριστερά. Και το γεγονός αυτό δείχνει πόσο απόλυτη είναι η κυριαρχία της Αριστεράς στο ψευτορωμαίικο της Μεταπολιτεύσεως και πόσο υποτεταγμένη είναι σε αυτήν και την προπαγάνδα της η δήθεν “δεξιά” της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατά τραγική ειρωνεία ψηφίσανε πολλοί Έλληνες για να φύγει η … Αριστερά!


Ν. Γ. Μιχαλολιάκος

Τα άρθρα Κασσελάκη και τα άρθρα Μιχαλολιάκου




Η εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε άρθρα που έγραψε το νέο “αστέρι” της αριστεράς Κασσελάκης το 2012 στην εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας” της Νέας Υόρκης. Όλα τα άρθρα αυτά είναι σαφέστατα υπέρ των μνημονίων και μάλιστα ο ίδιος ο Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι το 2009 ψήφισε τον Τζωρτζ Παπανδρέου. Τα άρθρα αυτά γράφτηκαν πριν έντεκα μόλις χρόνια, αλλά δεν του τα χρεώνουν πολιτικά ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ήταν κείμενα πολιτικά. Με περισσή αλαζονεία ο Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν ήξερε τότε ποιος ήταν και ότι μάλιστα είχε σχέση με γυναίκα και αισθανόταν πολύ άσχημα. Αυτά για τα άρθρα του Κασσελάκη. Αθώος ο κατηγορούμενος για αυτά.


Εμένα για κάποια άρθρα ιδεολογικού και ιστορικού χαρακτήρα, αφού τότε η Χρυσή Αυγή δεν είχε πολιτική δραστηριότητα, που έγραψα πριν 35 ολόκληρα χρόνια με καταδίκασαν σε 13 χρόνια φυλακή! Αυτό όταν και δολοφονία να κάνεις σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο της Ελλάδος, παραγράφεται στα 25 χρόνια! Φαίνεται πως σε αυτή τη χώρα  το να είσαι Εθνικιστής και να πολεμάς το σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο δεν συγχωρείται ποτέ!


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Η γνώση της Ιστορίας είναι όπλο




“Κρυφό Σχολειό για να μάθουν τα παιδιά μας την Αληθινή Ιστορία, Κρυφό Σχολειό ενάντια στον εθνομηδενισμό φιλελεύθερων και μπολσεβίκων, μέχρι να σημάνει η μεγάλη ώρα της αναγεννήσεως του Έθνους και να κτιστεί η Νέα Ελλάδα έχοντας σαν πρωτοπορία αυτούς, που είναι η Φυσική Αριστοκρατία του Έθνους, δηλαδή, Στρατιώτες και Δασκάλους, Δασκάλους για να εμπνεύσουν στην νέα γενιά το όραμα και Στρατιώτες για να κάμουν αυτό το όραμα πραγματικότητα!”


“Μάθετε τα παιδιά ιστορία. Οπλίστε τα!” Είχε δηλώσει προ ετών σε συνέντευξή της η σύγχρονη ηρωίδα του Έθνους, η Δασκάλα Ελένη Φωκά, που μάθαινε τα Ελληνόπουλα γράμματα στα κατεχόμενα της Κύπρου και είχε υποστεί για αυτό μύριους όσους διωγμούς από τα τουρκικά στρατεύματα. Θα έπρεπε ίσως η Ελένη Φωκά να αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα μιας Ελλάδος, της Ελλάδος που αντιστέκεται σε όλους όσους πατούν την αιματοβαμμένη και μαρτυρική Γη μας. Δυστυχώς όμως, δεν έχουν έτσι τα πράγματα και το γνωρίζετε πολύ καλά γιατί αυτός ο τόπος τόσο βαθιά παρηκμαζμένος που είναι, δεν έχει χώρο για καμμιά Ελένη Φωκά, για κανέναν ήρωα!


Οι “ήρωες” σήμερα λέγονται διαχειριστές και έχουν την μορφή ενός αλλοπαρμένου χαρτοπόντικα, που κανείς δεν τον καταλαβαίνει. Όμως το παράδειγμα παραμένει και είναι μία υποθήκη για το μέλλον αυτού του Γένους εάν και όποτε ξεσηκωθεί αυτός ο μεγάλος Λαός και απαιτήσει τα δίκαιά του.


“Μάθετε τα παιδιά Ιστορία. Οπλίστε τα!” Εδήλωσε η ηρωική Δασκάλα και ακριβώς το αντίθετο φροντίζουν αυτοί, που κατευθύνουν εδώ και δεκαετίες την Παιδεία αυτού του κράτους. Σοφίζονται χίλιους τρόπους για να λησμονηθούν οι ρίζες της γλώσσας μας, για να λησμονηθεί το λαμπρό παρελθόν και έτσι να δικαιολογήσουν το απρόσωπο και μίζερο μέλλον. Φροντίζουν να απλωθεί παντού μια θανάσιμη λήθη γιατί μόνον έτσι θα γίνει δυνατόν να μετατραπεί αυτός ο Μεγάλος Λαός σε μια απρόσωπη καταναλωτική αγέλη. Δεν είναι τυχαίο, αγαπητοί συμπατριώτες, ότι για τους Βαλκανικούς Πολέμους, που αποτελούν αναμφισβήτητα την χρυσή σελίδα της νέας Ελληνικής Ιστορίας δεν διδάσκονται τίποτε τα Ελληνόπουλα στα σχολεία, παρά μόνο γίνεται μια αναφορά λίγων γραμμών.


Δεν είναι τυχαίο, πως τα παιδιά μας σήμερα δεν μαθαίνουν τίποτε για τον Παύλο Μελά, για τους Μακεδονομάχους, για τον Ταγματάρχη Βελισσαρίου, για τον Ιωάννη Μεταξά! 


Η εποχή μας δεν θέλει ήρωες, δεν θέλει πρότυπα δεν θέλει ιδανικά. Έχουν σκοπό να φτιάξουν έναν λαό χωρίς παρελθόν, χαρτί λευκό στον ανεμόμυλο του χρόνου. Και όσοι δεν έχουν πίσω τους μνήμες λαμπρές, παππού ασπρομάλλη, που έχυσε το αίμα του στην Μικρασία και στο Σαραντάπορο δεν έχουν χρέος και εντέλει δεν έχουν λόγο να αγωνισθούν για τίποτε.


Η γνώση της Ιστορίας είναι όπλο και γι’ αυτό ο καθένας από μας έχει υποχρέωση ιερή να γίνει ο δάσκαλος ενός νέου κρυφού σχολειού, για να μάθουν τα παιδιά μας την Ιστορία, την Ιστορία που δεν τους την μαθαίνουν στα σχολεία, για να ριγήσουν ακούγοντας για το θάνατο του Διάκου και να δακρύσουν μαθαίνοντας για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά.


Κρυφό Σχολειό λοιπόν, γιατί απ’ ότι φαίνεται και τώρα “όλα τα πλακώνει η φοβέρα και τα σκιάζει η σκλαβιά …”.


Ν. Γ. Μιχαλολιάκος

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 



Το φαινόμενο “Ντόλι”, οι  “διάδοχοι” και το ΑΛΗΘΙΝΟ Εθνικιστικό Κίνημα


Μέσα από τα ερείπια και το σκοτάδι, μοιραίο είναι να ανατείλει και πάλι μία Χρυσή Αυγή


Τρία χρόνια στην φυλακή συμπληρώνω στις 21 Οκτωβρίου του 2023. Προσθέτοντας και τους 18 μήνες της προφυλακίσεως ΠΑΕ και βαδίζουμε για τα πέντε χρόνια. Όλα αυτά χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς το ελάχιστο στοιχείο ενοχής μου για την οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Μόνο ένας εμπαθής δεν αντιλαμβάνεται ότι η δίωξή μου είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Το Σύστημα δεν άντεχε την Χρυσή Αυγή και ακόμη περισσότερο δεν άντεχε μία Χρυσή Αυγή υπό την ηγεσία μου, αφού χρόνια πολλά από την δεκαετία του 1970 γνωρίζουν ότι υπήρξα πολιτικά και Ιδεολογικά ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Είχαν πλήρη επίγνωση ότι μ’ εμένα στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής ήταν αδύνατον να μετατρέψουν το Εθνικιστικό Κίνημα σε μία μαριονέτα του Συστήματος, όπως έχουν κάνει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες, παγιδεύοντας πατριώτες και εθνικιστές κάτω από συμβιβασμένες και δειλές ηγεσίες.


Πρέπει επίσης να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η Χρυσή Αυγή δεν βγήκε από το πουθενά, αλλά από το καμίνι 30 χρόνων δράσεως εθνικιστικής, δεν ήταν μία παραξενιά της στιγμής, ούτε τέχνασμα ενός καιροσκόπου, αλλά βούληση χαλύβδινη για κάτι που φάνταζε ΑΔΥΝΑΤΟ στην εποχή μας. Κανένας δεν φανταζότανε το 2009 όταν η Χρυσή Αυγή έπαιρνε στις εκλογές κάπου 25 χιλιάδες ψήφους ότι τρία μόλις χρόνια μετά θα έπαιρνε σχεδόν 500.000 ψήφους. Η μοίρα έπαιξε τα ζάρια της και έβγαλε ένα αποτέλεσμα πέρα από κάθε λογική. Βαθειά η ανησυχία του Συστήματος για την Χρυσή Αυγή και όχι μόνο στην Ελάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Απόλυτα φυσικό, λοιπόν, να στρέψουν τα πυρά τους εναντίον μου, καλλιεργώντας πνεύμα διχασμού και στήνοντας μία επιχείρηση “ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ” εναντίον μου, έχοντας στο πλευρό τους πολλούς μωροφιλόδοξους μέσα στα τείχη δυστυχώς του κάστρου “Χρυσή Αυγή”.


Κανένας Εθνικός Αγώνας μετά τις εκλογές: 

Το φαινόμενο “Ντόλι” και οι … “διάδοχοι”


“Ποιος είναι αλήθεια ελεύθερος 

και ποιος φυλακισμένος,

αυτός που χειροπέδες φόρεσε 

μάχες δίνοντας για Ιδέες και ελευθερία

ή όσοι μόνοι τους φορέσανε δεσμά

για μία κάλπικη δημοκρατία;”


Από το 2012, λοιπόν, προσπάθησαν να με κτυπήσουν με κάθε τρόπο. Δεν λογάριασαν έναν παράγοντα σημαντικό, όντας πρόχειροι, όπως σε όλα. Δεν λογάριασαν τον παράγοντα χρόνο και θέλησαν με συνοπτικές διαδικασίες να με τελειώσουν, στήνοντας ένα δήθεν κίνημα πατριωτικό-εθνικιστικό (της συμφοράς άνευ ιδεολογίας), με υλικά κατεδαφίσεως από μυστικές υπηρεσίες και αποτυχημένα κόμματα Δελαπατρίδηδων. Εδώ μία παρένθεση για το φαινόμενο “Ντόλι”, παρένθεση λίαν διδακτική.

Τον Φεβρουάριο του 1977 ο Ίαν Γουίλμοτ, διακεκριμένος βιολόγος του Καίμπριτζ έκανε μία επιστημονική ανακοίνωση, η οποία συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Κατόρθωσε να κλωνοποιήσει ένα πρόβατο, το οποίο ονόμασε Ντόλι. Για να επιτύχει αυτό χρησιμοποίησε … 277(!) έμβρυα από τα οποία αναπτύχθηκαν μόνον τα 13 και μόνο ένα επέζησε. Για να επιζήσει είχε 24 ώρες την φροντίδα κτηνιάτρων και πέθανε μόλις 6 χρόνια μετά γερασμένο, ενώ το φυσιολογικό ήταν να ζήσει σχεδόν 12 χρόνια. Τίποτε, λοιπόν, δεν μπορεί να παραβιάσει την φύση, τον Νόμο του Θεού εάν θέλετε, τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον χρόνο. 

Το ίδιο ακριβώς έγινε και γίνεται με τα λεγόμενα “εθνικιστικά” κινήματα, τα οποία πριν αλέκτωρ λαλήσει άρχισαν να γερνούν, να παρακμάζουν, να σβήνουν και το χειρότερο να ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ την Μεγάλη Ιδέα του Εθνικισμού με αμπελοφιλοσοφίες κάθε τύπου, αγυρτείες και μία κραυγαλέα απουσία από όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Στην θέση της Χρυσής Αυγής οι “κύριοι” ΤΙΠΟΤΕ, μοιραίοι, ασήμαντοι, αλλά βολικοί!


Όλα καλύτερα χωρίς την Χρυσή Αυγή; 


“Μην πεις ποτέ πως δεν μπορείς 

του ήλιου την πορεία να αλλάξεις 

και το αύριο να έλθει από την Δύση.

Μην πεις ποτέ ρίχνω τα όπλα, 

ψυχή ποτέ σου να μη παραδώσεις.”


Όταν μας άφησαν έξω από την βουλή τα πρωτοσέλιδα έγραψαν για “επιστροφή στην ομαλότητα”, όπου “ομαλότητα” αυτό που ζείτε συμπατριώτες και εάν είσθε ευχαριστημένοι συγχαρητήρια για εσάς και συλλυπητήρια για την πατρίδα. Όταν μας φόρεσαν τις χειροπέδες πριν τρία χρόνια όλοι μαζί (ναι και εσείς “εθνικοπατριώτες” της πεντάρας) πανηγυρίσατε και είπατε ότι “η δημοκρατία ενίκησε”. Εμένα πολιτικά με εξαίρεση κάποιους ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ με εξαφανίσατε, λες και έχω πεθάνει όχι μία, αλλά δέκα φορές. Μαζί με εμένα εξαφανίσατε και την Χρυσή Αυγή, ενώ προβάλλετε σαν… “διάδοχό” της κάθε αρλεκίνο της μικροπολιτικής. Δεν σας κακίζουμε ανθρωπάκια, ξέρουμε ποιοι και γιατί μας πολεμούν, ξέρουμε ποιοι και γιατί μας βάλανε φυλακή και όλος ο κόσμος βλέπει ότι χωρίς την Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει Αντίσταση Εθνική. Αύγουστος του 2013 ήταν όταν συναντήθηκε ο Σαμαράς με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, όπου του εξέφρασε (το έγραψε ο τύπος) την ανησυχία του για την Χρυσή Αυγή. Έναν μήνα μετά, τον Σεπτέμβριο, μου φοράγανε χειροπέδες. Τυχαίο;…


Μέσα στα ερείπια τα εθνικά και ηθικά, που δημιουργεί ο μεγάλος Ιούδας στην χώρα των Θεών, των φιλοσόφων και των ηρώων, μέσα από τα ερείπια και το σκοτάδι, μοιραίο είναι να ανατείλει και πάλι μία Χρυσή Αυγή.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

7 Σεπτεμβρίου 2018: “Θέλουνε μια “ακροδεξιά” στα μέτρα τους” !

 


Πέντε ολόκληρα χρόνια πριν βλέπαμε ότι το Σύστημα θα επιχειρήσει να θέσει στο περιθώριο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προκειμένου να έχει μία μαϊμου-ακροδεξιά απέναντί του, την οποία θα ελέγχει και όχι την ασυμβίβαστη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Βλέπαμε επίσης ότι είχαμε και Ιούδες μέσα στα τείχη μας, οι οποίοι έλεγαν να μη δίνουμε σημασία στους υβριστές μας και κυρίως στους υβριστές μου γιατί έτσι τους δίνουμε οντότητα και δεν πρέπει να ασχολούμεθα μαζί τους. Τώρα είναι φίλοι μαζί τους και αυτό δείχνει ότι εκ του πονηρού έλεγαν τα όσα έλεγαν… Για του λόγου το αληθές το κείμενό μου του 2018:

Χωρίς επιστροφή η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ 

Την εβδομάδα που πέρασε, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο του υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό. Έναν ανασχηματισμό άνευ ουσίας με μοναδικό σκοπό να σταματήσει την ραγδαία πτώση της παρατάξεώς του εν όψει των προσεχών εκλογών. Έναν ανασχηματισμό στον οποίο χώρεσαν οι πάντες! Από την Παπακώστα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την Ξενογιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ!

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Η δήλωσή μου για το θέμα όπως ήταν φυσικό θάφτηκε από τα ΜΜΕ (καθόλου πρωτότυπο!) και είχε ως εξής:

“Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να ψεύδεται ασυστόλως, ψεύδεται όταν λέει ότι πέρασε η εποχή της επιτροπείας αφού ως γνωστόν με δική του ευθύνη η πατρίδα μας είναι δέσμια των δανειστών έως το 2060! Ψεύδεται χωρίς αιδώ όταν λέει ότι ο Ελληνικός Λαός βλέπει με … ελπίδα το μέλλον του! Τον διαψεύδουν όλες οι πολιτικές έρευνες, οι οποίες δείχνουν ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία βλέπουν με απαισιοδοξία τις ημέρες που έρχονται. Όσο για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ανησυχεί για την άνοδο του «ρατσισμού» και της «ακροδεξιάς», η ανησυχία του αυτή είναι και η μοναδική και μεγάλη ελπίδα του λαού για το μέλλον”.

Πραγματικά χρειάζεται πολύ θράσος για να πει κανείς αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Την ίδια περίοδο κατά την οποία όλες οι πολιτικές μετρήσεις Ελληνικές και διεθνείς δείχνουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι ο πλέον απαισιόδοξος της Ευρώπης, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει με κυνισμό ότι οι Έλληνες… αισιοδοξούν! Το γεγονός ότι θέλει να αντλήσει ψήφους από κάθε πλευρά του πολιτικού κατεστημένου είναι φανερό. Ό,τι και να κάνει όμως η πτώση του είναι βεβαία! Δεν πρόκειται να σωθεί με καμία γαλάζια Κατερίνα και καμία πράσινη Μαριλίζα. Στις δηλώσεις του βεβαίως, εκφράζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσε και την ανησυχία του για την άνοδο του “ρατσισμού” και της ακροδεξιάς, δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Τους ανησυχεί γενικά η “ακροδεξιά”;

Αξίζει όμως στο σημείο αυτό να σταθούμε λίγο γιατί είναι βέβαιον ότι δεν τον ανησυχεί γενικά η “ακροδεξιά”, αλλά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτό φαίνεται καθαρά από την προβολή που έχουν κάθε είδους ψευτοπατριώτες και εθνικόφρονες της πεντάρας από τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχει η κυβέρνηση!

Δεν περνάει μέρα κατά την οποία είτε σε κάποια φυλλάδα, την οποία ελέγχει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό, να μη δούμε κάποιον από τους επίδοξους “εθνοσωτήρες”, οι οποίοι εμφανίζονται σαν … ακροδεξιοί. Αυτό την ίδια στιγμή κατά την οποία ο αποκλεισμός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ολοκληρωτικός. Οι πλέον δε προνομιούχοι εις ό,τι αφορά την προβολή τους είναι όσους απέρριψε για τον τυχοδιωκτισμό τους ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ανοικτές όλες οι πόρτες για τους εξωμότες γιατί αυτό που θέλει το σύστημα δεν είναι να μη υπάρχει “ακροδεξιά”, αλλά να υπάρχει μία ακροδεξιά στα μέτρα τους. Μάλιστα, το ίδιο που συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαίνει και στην Ευρώπη. Όποιος έχει πρόχειρη μια δήλωση μετανοίας είναι καλοδεχούμενος στο σύστημα. Αντίθετα, όσοι παραμένουν ασυμβίβαστοι και σταθεροί στην μεγάλη ιδέα του Εθνικισμού, είναι για αυτούς που εξουσιάζουν τις Πατρίδες της Ευρώπης ο απόλυτος εχθρός.

Θα ήταν πολύ βολικό γι΄ αυτούς (και στην Ελλάδα!) να έχουν μια “ακροδεξιά” στα μέτρα τους, που θα ψηφίζει μνημόνια, θα δέχεται απολύτως την υποταγή στον ξένο παράγοντα, θα αρνείται την Εθνική και Φυλετική ταυτότητα του λαού της. Τέτοια “ακροδεξιά” δεν πρόκειται να γίνει ποτέ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και γι΄ αυτό μας πολεμούν …

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 




Τους φτύνεις και λένε όχι ψιχαλίζει! Τους περιφρονείς και νομίζουν ότι δεν συμβαίνει αυτό, αλλά απλά είσαι αδιάφορος για την τύχη σου. Επί δεκαετίες ολόκληρες σε όλες τις πολιτικές έρευνες ο λαός απαντά σε συντριπτικό ποσοστό ότι δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς και τα κόμματα. Δίνει ποσοστά σε αυτούς από 2% έως 4% και αυτοί σίγουρα είναι οι άνθρωποί του, τα κομματόσκυλα, τα οποία σιτίζονται στο πρυτανείο μαζί με τους μεγάλους πολιτικούς.


Στις τελευταίες εθνικές εκλογές που είχαμε ψήφισε το 52% μόνο των Ελλήνων και θριαμβολογούν οι οπαδοί και τα στελέχη της Ν.Δ. για το 40%, που είναι στην πραγματικότητα 20%!


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίας από την οποία κατέχεται ο λαός για την πολιτική το 30% στις δημοτικές εκλογές των Αθηνών, στην ίδια την πρωτεύουσα της χώρας, στην οποία και διαμορφώνεται η πολιτική ζωή όλης της Ελλάδος. Δεν δίνουν, όμως, δεκάρα τσακιστή οι “εθνοσωτήρες” για την αδιαφορία και την περιφρόνηση του λαού. Αυτοί την εξουσία θέλουν και δεν τους νοιάζει πως θα την πάρουν.


Η τελευταία αντίσταση ήταν αυτή της Χρυσής Αυγής, την οποία με μία πολιτική σκευωρία βάλανε στην φυλακή. Στην θέση της Χρυσής Αυγής έχουν τώρα κάποιους να παριστάνουν τους πατριώτες και να είναι “καλά παιδιά”. 


Κανένα πρόβλημα, λοιπόν, για την εξουσία και όσο για τα ποσοστά τα μαγειρεύουν όπως θέλουν. Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι ένα νησί κάπου στο πουθενά και η παγκόσμια κρίση έρχεται και θα έλθει και στην Ελλάδα. Τότε θα αρχίσουν γι’ αυτούς τα δύσκολα γιατί θα πρέπει να δώσουν λύσεις και λύσεις δεν έχουν.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ  ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Από τον Άρη Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα στον Κασσελάκη…

 



Σε μία από τις συνεντεύξεις μου που έδωσα στις αρχές του 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία είχα τονίσει ότι αυτό το οποίο θα επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εξευτελίσει την αριστερά. Πράγματι η αριστερά είχε πιστούς αγωνιστές, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι ακόμη και απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα για να υπερασπιστούν και να μείνουν συνεπείς με τις ιδέες τους. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως είναι ξεκάθαρο ότι ευρίσκεται στην αντίπερα όχθη αυτό όμως δεν την εμποδίζει να τιμά τους ιδεολόγους ακόμη και τους εχθρούς της. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα κάτω από το δόγμα της τσογλανοποίησης της πολιτικής ζωής, μάζεψε σε αυτό τον πολιτικό οργανισμό Φρανγκεστάιν, προκειμένου αυτός να γίνει κυβερνητική παράταξη, κάθε πικραμένο. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως γνωστόν, προερχότανε από την ΚΝΕ και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείποντας το κόμμα του και προδίδοντας στην συνέχεια και αυτόν που τον προώθησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλαβάνο. Είναι γνωστές οι ακραίες θέσεις του, έχει δηλώσει θαυμαστής του Μάο, μεγάλου εγκληματία που δολοφόνησε περισσότερα από 50 εκατομμύρια Κινέζους, καθώς βεβαίως και του Τσε Γκεβάρα. 


Παραμονές των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε ένα μήνυμα από το γνωστό tiktok, το οποίο άρχιζε με την φράση “γεια σου bro”. Τώρα όλοι ξέρουμε ποιος ήτανε ο “bro”. Ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αφίχθη στην Ελλάδα οικογενειακώς προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε μάλιστα το 2009 είχε ψηφίσει τον Τζωρτζ Παπανδρέου, τον άνθρωπο, ο οποίος μας έβαλε στα μνημόνια. Ακόμη είπε ότι η αριστερά δεν πρέπει να δαιμονοποιεί το κεφάλαιο και σίγουρα θα έτριξαν τα κόκαλα του Νίκου Ζαχαριάδη και του Μπελογιάννη μαζί. Αυτή είναι η “νέα αριστερά” μία τούτι φρούτι κατάσταση, που χωράει τα πάντα και μετά ταύτα περαστικά σας “σύντροφοι”.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Εθνικισμός και “συνταγματικός πατριωτισμός”




Δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες σε τηλεοπτικές μου συνεντεύξεις, δημοσιογράφοι με προκαλούσαν ισχυριζόμενοι ότι εάν η Χρυσή Αυγή έπαιρνε την εξουσία θα καταργούσε τις εκλογές. Δεν έκαναν, όμως, το ίδιο στους εκπροσώπους του ΚΚΕ, το οποίο ευθέως διακηρύσσει ότι πιστεύει στην δικτατορία του προλεταριάτου. Στην πρόκλησή τους απαντούσα ότι θα επιδιώκαμε με την ψήφο του λαού Βουλή αναθεωρητική και δημοψηφίσματα, προκειμένου το Σύνταγμα να υπηρετεί το Έθνος και όχι να υπάρχει σε αυτό ακόμη και άρθρο, το οποίο επιτρέπει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!


Ο πρώτος, ο οποίος μίλησε για “συνταγματικό τόξο” και στην συνέχεια για “συνταγματικό πατριωτισμό”, θέλοντας να θέσει από την μία πλευρά την Χρυσή Αυγή και από την άλλη όλα τα άλλα κόμμα στην βουλή ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 


Τι σημαίνει αλήθεια “συνταγματικός πατριωτισμός” όταν η χώρα αυτή έχει αλλάξει από την ίδρυσή της περισσότερες από δέκα φορές σύνταγμα; Κάθε φορά που αλλάζει (1924, 1936, 1952, 1974, 1985) γίνεται εθνική προδοσία; Και χιλιάδες χρόνια χωρίς Σύνταγμα εθνικής ιστορίας μέχρι το 1843 δεν υπήρχε Ελλάδα και πατριωτισμός; Υπήρχε μόνον όταν υπήρχε Σύνταγμα, που ο Κολοκτρώνης, που έβαλαν φυλακή οι “συνταγματικοί” το έλεγε “σύντριμμα”.


Θλιβερό, λοιπόν, κάποιοι χθεσινοί Νεοδημοκράτες να συγχέουν τον Εθνικισμό που είναι ο ανθός της φυλετικής ψυχής με τον “Συνταγματικό πατριωτισμό” των εμπόρων του Κρόμβελ και της Μάγκνα Κάρτα και της γκιλοτίνας του Ροβεσπιέρου.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Διχασμός - Η κατάρα του Ελληνισμού Αγέλαος ο Ναυπάκτιος - 217π.Χ.




Στην πολύτιμη ιστορία του ο Πολύβιος, πολύτιμη από πολλές απόψεις και επίκαιρη, αφού και σήμερα η Ελλάδα είναι κατ’ ουσίαν κατεχόμενη χώρα, όπως ήταν στα χρόνια του Πολύβιου από τους Ρωμαίους, αναφέρει ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αγέλαο τον Ναυπάκτιο.


Πράγματι σε κεντρική συνοικία των Αθηνών υπάρχει ένας μικρός δρόμος κάθετος στην οδό Φιλολάου, ο οποίος ονομάζεται οδός Αγελάου. Ήθελε να πει πολλά αυτός, ο οποίος επέλεξε την ονοματοδοσία αυτή. Δεν γνώριζα ποιος ήταν ο Αγέλαος μέχρι που διάβασα τον Πολύβιο και πιστεύω ότι θα έπρεπε σε αυτόν να είναι αφιερωμένη μία μεγάλη λεωφόρος και όχι μία μικρή οδός γιατί το μήνυμά του προς το Έθνος υπήρξε Μέγα!


Στα 217π.Χ., λοιπόν, έλαβε χώρα μία συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των μεγάλων ελληνικών πόλεων, των συμπολιτειών και των κρατών. Λαβαίνοντας τον λόγο ο Αγέλαος ο Ναυπάκτιος, αξιωματούχος της ισχυρής τότε Αιτωλικής Συμπολιτείας, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες τους κάλεσε σε ενότητα και με πάθος τους ζήτησε να σταματήσουν να πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου. Εκείνη την εποχή όλοι πολεμούσαν εναντίον όλων. Οι Σελευκίδες από την Συρία εναντίον των Πτολεμαίων της Αιγύπτου, η Αχαϊκή Συμπολιτεία κατά της Σπάρτης, η Μακεδονία ενάντια σε Ακαρνάνες, οι Ηπειρώτες ενάντια σε Αιτωλούς. Και οι συμμαχίες άλλαζαν και ο Ελληνισμός έτρωγε τις σάρκες του.


Είπε προς όλους, μιλώντας στην συνέλευση ο Αγέλαος: “Μην αφήσετε τα σύννεφα που τώρα συγκεντρώνονται στην Δύση να φτάσουν στην Ελλάδα γιατί τότε θα τελειώσουν οι πόλεμοι μεταξύ μας και θα χάσουμε την ελευθερία μας”.


Τα σύννεφα στην Δύση ήταν η Ρώμη που όχι πολλά χρόνια μετά οι Λεγεώνες πάτησαν τα χώματα τα Ελληνικά και υποδούλωσαν το έθνος μας (τι ειρωνεία!) στο όνομα της ελευθερίας των Ελλήνων.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Ο “ΜΕΤΑΦΑΣΙΣΜΟΣ” ΕΡΧΕΤΑΙ!



Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι ένας από τους “γκουρού” της Αριστεράς στην Ελλάδα. Είχα την τιμή στην ηλικία των 27 ετών να γνωρίζω τον πατέρα του, μία μεγάλη φυσιογνωμία του μεταπολέμου. Είμασταν και οι δύο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΕΝ, του κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος το 1984. Τον τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι όντας υπουργός της 21ης Απριλίου αποδέχθηκε αυτόν τον άχαρο ρόλο στην διοικούσα επιτροπή, ενώ θα μπορούσε να γυρίσει την πλάτη, όπως τόσοι άλλοι.


Ο γιος του υπουργού, λοιπόν, της 21ης Απριλίου, Καθηγητής κ. Κ. Τσουκαλάς συμμετείχε σε Συνέδριο με θέμα “Δημοκρατία, Ακροδεξιά, και Μεταφασισμός”.


Δεν γνωρίζουμε τον ορισμό αυτού του περίφημου “μεταφασισμού” και ούτε ο κ. καθηγητής τον προσδιορίζει, αναφέροντας τα χαρακτηριστικά του. Πάντως με αφορμή το Συνέδριο αυτό έγραψε άρθρο στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ προσωπικά δεν είδα κανέναν “μεταφασισμό”, αλλά ένα καθαρό ακραίο ιρασιοναλιστικό Εθνικισμό με χαρακτήρα φυλετικό, ίσως περισσότερο φασιστικό και από τον φασισμό του Μπενίτο Μουσσολίνι. Και αυτός ο “μεταφασισμός” κατά Τσουκαλά έρχεται και μοιραία θα παραμερίσει κάποτε την δειλία και την ηττοπάθεια των αρεστών στο Σύστημα ηγεσιών, οι οποίες αποτελούν και την δικλείδα ασφαλείας του Συστήματος.


Ανατρέχοντας στο χρόνο ο κ. Τσουκαλάς πηγαίνει στην Γαλλική Επανάσταση (χωρίς τις γκιλοτίνες βέβαια και ούτε λέξη για τον κοινοβουλευτισμό των τοκογλύφων πουριτανών του Κρόμβελ στην Αγγλία) και περνά στον μεταπόλεμο, γράφοντας για μία “αλληλέγγυα καπιταλιστική δημοκρατία”, ένα σχήμα λόγου δημιούργημα ευχολογίου και αχαλίνωτης πολιτικής φαντασίας. Γιατί; Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αλληλεγγύη, ούτε δημοκρατία στον καπιταλισμό. Το ομολογεί και ο ίδιος παρακάτω στο κείμενό του γράφοντας: “η άκριτη νεοφιλελεύθερη αισιοδοξία καταρρέει”. Στην θέση της κατάρρευσης αυτής τι αλήθεια έρχεται; Πάλι ο ίδιος το περιγράφει:

“…ο σημερινός κόσμος λειτουργεί ως φυτώριο ακόρεστων και αδιευκρίνιστων προταγμάτων που θα μορφοποιηθούν ως επίδοξοι ολοκληρωτισμοί, ως νέες “ακροδεξιές” ή και ως εστίες ανοριοθέτητης τοξικής βίας. Η έλλειψη συλλογικών οραμάτων και η αναξιοπιστία όλων των παραδοσιακών ορθολογισμών οδηγούν στην άνευ όρων αναβίωση πρωτόγονων και ανορθολογικών βολονταριστικών βεβαιοτήτων.

Πίσω λοιπόν στη νοσταλγία μιας χαμένης, αδύνατης μυθικής αφετηριακής αγνότητας και κανονικότητας; Πίσω στη φετιχοποίηση εσωτερικευμένων συμβολικών Ολοτήτων; (Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, το αγνό έθνος, η καταγωγή, η φυλή, η γλώσσα, ο παραδοσιακός “πολιτισμός”;) Τα μυθικά φαντασιακά Ολα χωρούν όλους μας. Εκτός βέβαια από τους “άλλους”, τους “ξένους”, τους “εχθρούς” που απειλούν την γνήσια χαμένη αγνότητα.”


Όλα αυτά, τα οποία περιγράφει ο καθηγητής κ. Τσουκαλάς με κορυφαία στοιχεία τον ανορθολογισμό-ιρασιοναλισμό, την Φυλή και την Παράδοση συνθέτουν αυτό το οποίο χαρακτηρίζουν αυθαίρετα και άστοχα “Μεταφασισμό” και συνθέτουν ένα απόλυτα αντίπαλο δέος προς την λεγόμενη νεωτερικότητα (η οποία αποτελεί για τους Εθνικιστές επιστροφή στην βαρβαρότητα) και την ολέθρια παγκοσμιοποίηση.


Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...