Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Μανιάτικη διάλεκτος και Μανιάτικο μοιρολόι

 


https://ellas2.wordpress.com/2017/10/29/μανιάτικη-διάλεκτος-και-μανιάτικο-μο/ 

http://www.draseispoliton.gr/2020/11/blog-post_29.html 

Δεν είναι σωστό, είναι ΑΔΙΚΟ, να δημοσιεύεται ένα κείμενο και για λόγους πολιτικούς(;), να μην υπάρχει η υπογραφή του δημιουργού του. Ίσως το όνομα Ν. Γ. Μιχαλολιάκος να είναι … βαρύ και ασήκωτο. Δεν πειράζει … Πάλι καλά που δημοσιεύεται το άρθρο: 

“Η Γη της Μάνης είναι ποτισμένη από μύθους, θρύλους και παραδόσεις, που γυρίζουν πίσω την μνήμη και την φυλετική ψυχή χιλιάδες χρόνια. Πρώτα απ’ όλα η μανιάτικη διάλεκτος, που είναι γεμάτη από αρχαϊσμούς, που ξεπερνούν ακόμη και την γλώσσα του Ομήρου και φθάνουν στα χρόνια των Μυκηνών, στα χρόνια των θεογέννητων πολεμιστών και της γραμμικής Β’!

Μια λέξη, που μόνο οι Μανιάτες γνωρίζουν είναι η λέξη «καφός» ή «καβούτσος», που σημαίνει «αδελφός»και αντίστοιχα «καφή», που σημαίνει «αδελφή». Η λέξη δεν μοιάζει να έχει προέλευση Ελληνική και ο γράφων είχε αυτήν την αντίληψη μέχρι πριν λίγα χρόνια, πίστευε ότι πρόκειται δηλαδή για κάποια ξένη λέξη, που έχει μπει στο λεξιλόγιο των Μανιατών. Μέχρι που διάβασε ένα βιβλίο για την γραμμική Β’ και το έργο του περίφημου Βέντρις, που απέδειξε ότι είναι γλώσσα Ελληνική. Στην εποχή, λοιπόν, της γραμμικής Β’ (που δεν είχε φωνήεντα), σύμφωνα με την αποκρυπτογράφηση του Βέντρις η λέξις «αδελφός» παριστάνετο με τα γράμματα «Κ-W», που με την προσθήκη φωνηέντων δεν είναι τίποτε άλλο από την λέξη «καφός»!

Ακόμη, λέξεις Ομηρικές και μία προφορά της Ελληνικής εντελώς αρχαϊκή υπάρχει στην διάλεκτο της Μάνης. Την καρδιά οι Μανιάτες την λένε «καρδία», τα παιδιά «παιδία». Δεν λένε παίζουν, αλλά παίζουσι. Υπάρχει αυτούσια η προστακτική στον αρχαίο της τύπο, χρησιμοποιούνται οι λέξεις «τίγαρες», «μήγαρες», «άρμακες», χρησιμοποιείται ακόμη και προφέρεται σε πολλές λέξεις η δασεία σαν «γιοτ» (j). Παράδειγμα η λέξη Ιερός Λιμήν, που οι ντόπιοι το προφέρουν Γιέρο-λιμένας, προφέροντας την δασεία του ιερός σαν γιοτ, ενώ το νεοελληνικό κράτος έχει βάλει πινακίδες «καθαρευουσιάνικες», που γράφουν «Γερολιμήν», μετατρέποντας την λέξη Ιερός στην λέξη γέρος, μη μπορώντας να κατανοήσουν τα αρχαία ακούσματα της Μάνης!

Ιστορίες για «φουσάτα», δηλαδή φαντάσματα, για την ψυχή που περιπλανιέται στα μέρη που αγάπησε 40 μέρες πριν και 40 μέρες μετά τον θάνατο! Παραδόσεις για βρυκόλακες, που φτάνουν στα χρόνια των αρχών του 20ου αιώνος και για νεράιδες, που χορεύουν και τραγουδούν στα ξέφωτα είναι παρούσες όχι μόνον στα παραμύθια των γιαγιάδων της Μάνης, αλλά και σε μαρτυρίες συγκεκριμένων προσώπων.

Στο νοτιότερο σημείο της Μάνης, βρίσκεται το ακρωτήριο Ταίναρον, που οι ντόπιοι αποκαλούν Κάβο Ματαπά και κάποιοι έσπευσαν να πουν επίσης ότι είναι καινούργια, μη Ελληνική, λέξη. Κι όμως, είναι περισσότερο αρχαία από τη λέξη Ταίναρο. Εκεί σε μικρή απόσταση από το ακρωτήριο Ταίναρο υπάρχουν τα απομεινάρια του Ναού του Ποσειδώνος, το Νεκρομαντείο και μία από τις θρυλούμενες εισόδους προς τον Άδη, προς τον κάτω κόσμο, προς το βασίλειο των ψυχών. Εκεί βρισκότανε ο φοβερός Κέρβερος, που νίκησε ο Ηρακλής. Απόλυτα σχετική με την λατρεία του Άδη, μια λατρεία σκοτεινή και μυστηριακή, είναι η αρχαία επιβίωση ότι για να σώσει κανείς την ζωή αγαπημένου του προσώπου, που βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο, πρέπει να θυσιάσει, κάνοντας «αντιψύχι», ένα μαύρο ζώο. Μια παράδοση, που λίγοι γνωρίζουν στην Μάνη και που πολεμήθηκε σκληρά από την Εκκλησία. Η τελετή αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από μία θυσία εξευμενισμού προς τον θεό Άδη, που σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία έπρεπε να είναι πάντοτε η θυσία ενός μαύρου ζώου!

Από την Εκκλησία επίσης πολεμήθηκαν και ακόμη και σήμερα θεωρούνται «ειδωλολατρικά» τα μοιρολόγια, γι’ αυτό και οι παπάδες ποτέ δεν επιτρέπουν να μοιρολογιέται ο νεκρός μέσα στην Εκκλησία. Όποιος θέλει να βιώσει τι υπήρξε πραγματικά στο βάθος και στην ουσία του το πνεύμα της τραγωδίας, πρέπει να ζήσει ένα μανιάτικο «κλάμα». Αν και σήμερα είναι πολύ αμφίβολο ότι είναι δυνατόν να επιτύχει κανείς μια τέτοια εμπειρία. Γιατί ο αδίστακτος χρόνος, η μετανάστευση, η ερήμωση της Μάνης έχει πλήξει καίρια έθιμα, που επέζησαν για χιλιάδες χρόνια και σήμερα κανείς βλέπει όλο και περισσότερο να χάνονται.

Γύρω από το νεκρό σώμα του αγαπημένου προσώπου συγκεντρώνονται οι γυναίκες και ίδια απαράλλακτα με τον χορό της αρχαίας τραγωδίας και τις νεκρικές τελετές της Ομηρικής εποχής η κορυφαία μοιρολογιέται τον νεκρό και οι υπόλοιπες κρατούν με το κλάμα τους τον ρυθμό. Σε παλαιότερα χρόνια μοιρολογιόντουσαν και οι άντρες, όπως ακριβώς στην Ιλιάδα μοιρολογιέται ο Αχιλλέας τον αγαπημένο του φίλο Πάτροκλο, αλλά αυτό το έθιμο έχει χαθεί εδώ και τουλάχιστον εκατό χρόνια. Συνταρακτικές είναι οι σκηνές όταν πλησιάζουν στην πόρτα του λυπημένου σπιτιού οι συγγενείς. Όσοι είναι από δεύτερη και τρίτη γενιά απόγονοι κραυγάζουν σπαρακτικά «αφέντη», ενώ οι αδελφοί και οι εξάδελφοι αποκαλούν τον νεκρό, «αδέρφι». Στην έξω Μάνη για τα μοιρολόγια, που αποτελούν γνήσια διαμάντια του δημοτικού λυρικού μας λόγου χρησιμοποιούν στίχο δεκαπεντασύλλαβο, ενώ στην μέσα Μάνη χρησιμοποιούν τον πλέον αρχαϊκό οκτασύλλαβο!

Όσοι έχουν διαβάσει Όμηρο και γνωρίζουν τη ραψωδία εκείνη της Οδύσσειας, όπου ο βασιλεύς της Ιθάκης κάνει θυσία για να πάει το αίμα των σφαχτών στον κάτω κόσμο και να πιουν οι σκοτωμένοι συμπολεμιστές του, που άθλιοι και λεροί βρίσκονται στον κάτω κόσμο, αλλά και ο Μάντης Κάλχας για να του προφητεύση το μέλλον και να μπορέσει να μάθει το τέλος του ταξιδιού του, αξίζει να διαβάσουν τα παρακάτω λόγια από ένα μανιάτικο μοιρολόι, που δείχνει ακριβώς την επιβίωση της αρχαίας ψυχής μετά από τρεις χιλιάδες ολόκληρα χρόνια. Την ώρα ακριβώς την δραματική, που το φέρετρο βγαίνει από την πατρική οικεία, η κορυφαία του «τραγικού χορού» λεει τα παρακάτω λόγια:

«-Κατά μεριά να κάτσωμεν εμείς οι λυπημένοι

να μαζωχτούν τα δάκρυα μας να γίνουνε ποτάμι,

να κάνουνε νεροσυρμή, να παν στον Κάτου Κόσμο,

για να νιφτούν οι άνιφτοι, να πιουν κι οι διψασμένοι,

να πλύνουν κι οι βεργόλιγνες τα σκουρομάντηλά τους,

να ρίξουν κι οι γραμματικοί νερό ‘ς τα καλαμάρια

να πλύνουν και τα ρούχα τους οι ματωκυλισμένοι».

Ατέλειωτα τα μανιάτικα μοιρολόγια και ατέλειωτα όσα θα μπορούσαν να ειπωθούν γι’ αυτά. Όσοι έχουν ζήσει την ατμόσφαιρα και το πάθος από ένα «μανιάτικο κλάμα», πραγματικά τους φαίνονται αστεία αυτά που εμφανίζονται σε διάφορες παραστάσεις σαν… αρχαίες τραγωδίες. Είναι σαν να έχεις γνωρίσει το φως του ήλιου και να αντικρίζεις ύστερα έναν λαμπτήρα ηλεκτρικό.”

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ημέρες Δόξας και προδοσίας στην Μικρά Ασία

 


 

Ο Σαλπιγκτής

 

Στερνός απ' όλους δούπησε κι ο σαλπιγκτής στο χώμα.

Της σάλπιγγας του ο αντίπαλος δεν είχε σβήσει ακόμα.

Της Μικρασίας ξετρέχοντας τα πλάτη πέρα ως πέρα

πότε αντηχούσε σα λυγμός και πότε σα φοβέρα

 

Άθαφτος λιώνει ο σαλπιγκτής μεσ’ τις βροχές.

Παρέκειη σκουριασμένη σάλπιγγα πιστά του παραστέκει.

Με του χιονιού το σάβανο τους σκέπασε ο χειμώνας

κι ήταν βαρύς σαν κόλαση, μεγάλος σαν αιώνας

 

Μα τι κι αν ήρθε η άνοιξη; Μέσα στο νέο χορτάρι

δε φαίνεται ούτε σάλπιγγα, ούτε σκεβρό κουφάρι.

Μόνο από νύχτα σε νυχτιά βγαίνει το φάντασμά του

και ψάχνει στα χαμόκλαδα να βρεί τη σάλπιγγά του.

 

Μην αποκάμεις, Σαλπιγκτή, και μη λιγοπιστήσεις!
Χιλιάδες νύχτες θα διαβούν, νύχτες σιγής και φρίκης.

Μα θα 'ρθει, θα 'ρθει ένα πρωί που εσύ θα τους χτυπήσεις

με την παλιά σου σάλπιγγα τους νέους σκοπούς της Νίκης!

Αθάνας Γ.

 

Αξίζει τον κόπο και θεωρώ χρέος μου να παραθέσω στην κορυφή αυτού του κειμένου το ποίημα του Γ. Αθάνα (κατά κόσμον γνωστού πολιτικού Αθανασιάδη-Νόβα), με το οποίο μας περιγράφει έναν μύθο για την τραγική αποχώρηση του ενδόξου Στρατού μας από τα ελληνικά εδώ και χιλιάδες χρόνια εδάφη της Ιωνίας. Το ποίημα στηρίχτηκε σε μία ιστορία που διαδόθηκε μεταξύ των Ευζώνων ότι ο Σαλπιγκτής του Συντάγματος που σήμαινε την υποχώρηση δέχθηκε μία σφαίρα από τους Τούρκους Τσέτες και πέθανε στα εδάφη της σκλαβωμένης ελληνικής πατρίδας. Και φαντάζεται ο ποιητής ότι βγαίνει κάθε βράδυ το φάντασμά του και ότι αυτός θα είναι εκείνος, που θα σημάνει και πάλι το σάλπισμα της νίκης όταν θα έλθει η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Ας είναι αυτό μία απάντηση σε αυτούς που είπαν ότι πέθανε η Μεγάλη Ιδέα και ας θυμηθούν ότι επί δύο χιλιάδες χρόνια οι Εβραίοι ευχόντουσαν μεταξύ τους “του χρόνου στην Ιερουσαλήμ”… Για εμάς τους Έλληνες είναι αρκετά τα 110 χρόνια για να ξεχάσουμε Εκκλησιές και Ναούς και Τάφους προγόνων;

 

“Κομμουνιστικαί ιδέαι δηλητηριάζουν τα αισθήματα του Στρατού και παρουσιάζουν τον πόλεμον ουχί ως εθνικόν”  Στυλιανός Γονατάς, 9 Ιουνίου 1922”

Αναφορά του επιτελάρχου του Νοτίου Συγκροτήματος Μεραρχιών της Στρατιάς της Μικράς Ασίας για το “Ηθικόν του Στρατεύματος”, Στυλιανού Γονατά, 9 Ιουνίου 1922, τρεις μήνες πριν την καταστροφή:

“Αι διαδιδόμεναι ολίγον κατ’ ολίγον σοσιαλιστικαί και κομμουνιστικαί ιδέαι δηλητηριάζουν τα αισθήματα της αυταπαρνήσεως και αυτοθυσίας και παρουσιάζουν τον πόλεμον ουχί ως εθνικόν. Πλείστα τεκμήρια έχει αρυσθή η υπηρεσία επί του κεφαλαίου τούτου εκ της λογοκρισίας και εξ άλλων πηγών.»

 

Για την διάβρωση του ηθικού του Ελληνικού Στρατού υπερηφανεύονται οι Σοβιετικοί, οι οποίοι ως γνωστόν ήσαν σύμμαχοι του σφαγέα Κεμάλ όπως προκύπτει από το παρακάτω κείμενο:

«Χάρις στην εκτεταμένη προπαγάνδα του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που συνεργάστηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας 100.000 φυγόστρατοι ή λιποτάκτες απέφυγαν τον ελληνικό στρατό. Ομάδες των κομμουνιστών παλαιμάχων της Μικράς Ασίας καυχώνταν ότι είχαν παίξει οργανικό ρόλο, διαδίδοντας τη σύγχυση και τον πανικό ανάμεσα στις ελληνικές μονάδες, τις κρίσιμες μέρες του Αυγούστου του 1922, όταν ο τουρκικός στρατός διέσπασε τις ελληνικές γραμμές. Αν και η αποτελεσματικότητα των κομμουνιστών πρακτόρων την κρίσιμη στιγμή δεν πρέπει να υπερτιμηθεί, συνέβαλαν στην περαιτέρω διάσπαση του μετώπου, όταν η τουρκική επίθεση έφτασε στο αποκορύφωμά της». –

                                         Σοβιετικός ιστορικός Νόβιτσεφ

 

Αύγουστος του 1921:  Προ των πυλών της Άγκυρας

 

Αύγουστος του 1921 – Ήτανε Αύγουστος του 1921 όταν ο γενναίος Ελληνικός Στρατός με μια θρυλική επέλαση έφτασε προ των πυλών της Άγκυρας. Στις 13 Αυγούστου, η 5η Μεραρχία καταλαμβάνει το Κάλε Γκρότο και τρέπει τους Τούρκους σε φυγή. Τα Ελληνικά κανόνια ακούγονται από την Άγκυρα, όμως ο Ελληνικός Στρατός σταματά την προέλαση του από έλλειψη… πυρομαχικών! Γίνονται μάχες επικές! Η 7η Μεραρχία φθάνει 4 χιλιόμετρα από τον Σιδηροδρομικό σταθμό του Πολατλί, κατανικώντας πλήρεις τουρκικές μεραρχίες!

Σε όλο το πλάτος του μετώπου ο Ελληνικός Στρατός προχωρεί. Όμως, η τραγική έλλειψη πυρομαχικών αποτρέπει την κατάληψη της Άγκυρας. Στις 28 Αυγούστου το πρωί οι Τούρκοι αντεπιτίθενται. Όμως, ο Ελληνικός Στρατός κρατά τις θέσεις του και δεν υποχωρεί. Παρ’ όλη την αριθμητική υπεροχή των Τούρκων, οι Έλληνες δεν τους αφήνουν να περάσουν δυτικά του Σαγγάριου. Όμως, ο στρατηγικός σκοπός, η Άγκυρα, δεν επιτυγχάνεται. Σε αυτή τη μάχη έπεσαν 217 Αξιωματικοί και 3.565 οπλίτες, ενώ σχεδόν 20.000 ήταν οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Σε εκείνη την μάχη, στην οποία νικήσαμε, χάθηκε στην πραγματικότητα το παν στην Μικρά Ασία! Προδομένοι από όλους και με τον Κεμάλ να έχει στο πλευρό και τους σύμμαχους, αλλά και τους μπολσεβίκους, που του παρείχαν ανεξάντλητα υλικά μέσα.

Αύγουστος του 1922 – Στις 13 Αυγούστου του 1922 οι Τούρκοι άριστα εξοπλισμένοι από Άγγλο -Γάλλους, Ιταλούς και μπολσεβίκους, εξαπολύουν γενική επίθεση και σπάνε την Ελληνική αμυντική γραμμή. Δύο βδομάδες μετά θα καταλάβουν την Σμύρνη και θα επιδοθούν σε σφαγές, βανδαλισμούς και στην άγρια δολοφονία του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Στο σημείο αυτό να μη λησμονήσουμε να αναφέρουμε την προδοσία των μπολσεβίκων, οι οποίοι μοιράζανε προκηρύξεις στο μέτωπο και καλούσαν τους στρατιώτες να λιποτακτήσουν. Προδοσία για την οποία δήλωναν υπερήφανοι στον Ριζοσπάστη, πολλά χρόνια αργότερα γράφοντας ότι «Όχι μόνο χαρήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρά Ασία, αλλά και την επιδιώξαμε»…

Εκτός όμως από αυτούς υπήρχαν και άλλοι προδότες. Ήταν αυτοί που έσπασαν το μέτωπο, λιποτακτώντας κατ’ ουσίαν, με σκοπό να διεκδικήσουν την εξουσία, ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν χωρίς να ρίξουν ούτε μια σφαίρα την Ανατολική Θράκη, την οποία την κατείχαμε στρατιωτικά και μπορούσαμε να την κρατήσουμε.

 

Οι Άγγλο -Γάλλοι “φίλοι” μας

 

Όμως, οι Άγγλο -Γάλλοι “φίλοι” τους αυτό δεν το ήθελαν και αυτοί με πλήρη περιφρόνηση στο Αίμα των Γενναίων συμφώνησαν στην εκκένωση και στην παράδοση της Ανατολικής Θράκης στην… Τουρκική Χωροφυλακή! Της Ανατολικής Θράκης, μιας περιοχής, την οποία εάν κατείχε η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα να είναι μία χώρα 19.000.000.και συγκυρίαρχος στην ουσία των στενών.

Για όσους δεν το ξέρουν, το ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί το μέτωπο στην Ασία είχε γίνει πλέον αντιληπτό και για τον λόγο αυτό είχαν μεταφερθεί μεραρχίες στην Θράκη, προκειμένου αυτή να μείνει ελεύθερη και επιπλέον να ασκηθεί πίεση προς τις μεγάλες δυνάμεις με μια ενδεχόμενη κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως.

Μάλιστα το επιτελικό σχέδιο προέβλεπε να μεταφερθούν και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις στην Θράκη! Αυτές όμως στασίασαν, προκειμένου να πάνε στην Αθήνα και να κάνουν … Κίνημα! Αυτά όμως δεν τα λένε …

 

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Καμία απάντηση από τους συκοφάντες

 



Κάθε Κυριακή, ως γνωστόν, γράφω ένα άρθρο στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” και έχω αναφερθεί όχι μία φορά στα όσα μου καταμαρτυρούν κάποιοι που θέλησαν, κανιβαλίζοντας την Χρυσή Αυγή, να γίνουν οι δήθεν μεσσίες του λαού μας. 


Οι ίδιοι σιωπούν, αλλά βάζουν τα τσιράκια τους να γράφουν κάθε είδους συκοφαντία εις βάρος μου στο διαδίκτυο και σε έντυπα περιθωριακά, τα οποία με συκοφαντούσαν και όταν ακόμη οι σημερινοί επικριτές μου ήταν υποτίθεται μαζί μου, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούσαν πως να μου σκάψουν τον λάκκο. Και τον λάκκο τον έσκαψαν, αλλά έπεσαν και οι ίδιοι μέσα. Πετάνε λέξεις αόριστες “έκανε λάθη”…, αλλά δεν λένε ποια λάθη, παριστάνουν τους έντιμους ότι δεν απολάμβαναν βουλευτικά προσόντα, ενώ αυτό δεν ισχύει. Προς όλους αυτούς έγραψε μία επιστολή και σε μία άλλη εφημερίδα, η οποία μου έκανε την τιμή να την δημοσιεύσει, στην Κυριακάτικη “δημοκρατία”, από την οποία επιστολή και τα εξής:


“ΑΡΘΡΟ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”


"Αγαπητή “δημοκρατία”,

Απευθύνω εις την έγκριτον εφημερίδαν σας την επιστολήν ταύτην, προκειμένου να απαντήσω στα όσα μου καταμαρτυρούν χωρίς να μου δίνουν το δικαίωμα απαντήσεως. Αφορμή για την επιστολή μου αυτή είναι η λάσπη, την οποία δέχομαι από αρουραίους του διαδικτύου, οι οποίοι κατευθύνονται από κάποιους όψιμους “εθνοσωτήρες”, οι οποίοι δεν με ξεχνούν και οι οποίοι απέκτησαν πολιτική οντότητα λόγω της Χρυσής Αυγής και χωρίς την Χρυσή Αυγή, την οποία εγώ ίδρυσα, όπως και εγώ επέλεξα αυτούς ως βουλευτές, δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. 

Δεν με ενδιαφέρει η λάσπη της αριστεράς και των υποτακτικών του λόμπυ. Αυτοί πάντα τέτοιοι ήταν. Με ενδιαφέρουν, όμως, και θέλω να απαντήσω σε όλους αυτούς, οι οποίοι πρόσφατα παριστάνουν τους “ούλτρα” πατριώτες και με κατηγορούν ότι κατέστρεψα τον … Εθνικισμό! 

Σε αυτήν την αδικία θα απαντήσω, επισημαίνοντας ότι πριν την Χρυσή Αυγή τα κατά δήλωσίν τους εθνικιστικά κόμματα εκινούντο στο χώρο του πολιτικού Λυκόφωτος και έπαιρναν ποσοστά λίγο πάνω από το 0%, όπως 0,2% 0,7% κ.λπ. Ποιόν “εθνικισμό”, λοιπόν κατέστρεψα, αυτόν που ποτέ δεν υπήρχε; 

Η Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας Ιούδες και Εφιάλτες, κατόρθωσε να διασπάσει το Εθνικιστικό Κίνημα σε κόμματα-καρικατούρες … Είναι φανερό ότι σχέδιο της Ν.Δ. ήταν αυτή η διάσπαση και η εξαφάνιση από τα ΜΜΕ της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε κατορθώσει να ενώσει το μεγαλύτερο μέρος των Εθνικιστών, παρ’ όλες τις ατυχείς χάριν προσωπικής προβολής γραφικές ενέργειες βουλευτών της, τις οποίες σήμερα αυτοί οι ίδιοι χρεώνουν σε εμένα. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που δημιούργησα την απρεπή σε κάποιες περιπτώσεις εικόνα του Κινήματός μας στην βουλή, ούτε εγώ φωτογραφιζόμουν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο. Γεγονός, που έγινε εν αγνοία μου, γιατί η ενημέρωση που είχα ήταν ότι θα πάνε βουλευτές όλων των κομμάτων στο Καστελόριζο … Αυτήν την φωτογραφία χρησιμοποίησε κατά κόρον η ΝΔ στην προεκλογική περίοδο του 2019 για να εμφανίσει το Κίνημά μας σαν … συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ! Κατά τα άλλα εγώ φταίω για όλα … Εγώ φωτογραφιζόμουν με τους κομμουνιστές; 

 … Μέχρι το 2019, που για 3.700 ψήφους χάσαμε τις εκλογές με χειροκροτούσαν, τώρα μου ρίχνουν το ΑΝΑΘΕΜΑ. 

Οι αχάριστοι ήταν πάντα ο μεγαλύτερος εχθρός του ευεργέτη τους. Δεν σέβονται καν το γεγονός ότι είμαι στην φυλακή και ότι χαροπάλευα επί τρεις μήνες στην εντατική. 

… Συνεχίζουν να με φθονούν γεμάτοι μίσος και να με συκοφαντούν. Θυμίζω σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι επί 5 χρόνια (2015-2019) ήμουν ο αρχηγός του 3ου κόμματος στην βουλή. Ποιοι είναι αυτοί που με κατηγορούν και που έχουν περάσει, πάντα αποτυχημένοι, από τόσα κόμματα;”


Στα όσα έγραψα τόσο στην “δημοκρατία” όσο και στην “Ελεύθερη Ώρα” θα περίμενα μία απάντηση. Να μου πούνε επιτέλους πως κατέστρεψα τον Εθνικισμό; Αλλά απάντηση δεν πήρα… και η λάσπη συνεχίζεται γιατί είναι το μόνο όπλο που διαθέτουν.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Η “Ευρώπη” δεν είναι το “σπίτι μας”. Σπίτι μας ήταν, είναι και θα είναι η Ελλάδα!

 



“Και κρατούσες των αρμάτων την πλημμύρα, 

κι ορθός κι άσειστος της δύναμής σου ο κάβος 

λυγισμένοι ομπρός σου να κι ο Τούρκος, 

να κι ο Φράγκος, να κι ο Σλάβος …”


ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


Το ελεύθερο και ασυμβίβαστο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, εναντίον του οποίου πολέμησε και πολεμάει ένα ολόκληρο Σύστημα ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι η “Ευρώπη” δεν είναι το “σπίτι μας”. Σπίτι μας ήταν, είναι και θα είναι η Ελλάδα!


Τα όσα αποφάσισαν χθες οι οικονομικοί δυνάστες της Πατρίδας μας δείχνουν καθαρά το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα, την οικονομική καταστροφή που έρχεται και η οποία θα οδηγήσει στην απόγνωση και την ανεργία εκατομμύρια Ελλήνων.


Αυτή η ψεύτικη Ευρώπη των τραπεζιτών, της κεφαλαιοκρατίας και των ψευτοσοσιαλιστών δεν μας πρόδωσε μόνο στο ζήτημα των λαθρομεταναστών, με τους οποίους έχουν γεμίσει ολόκληρη την χώρα, αλλά και σε αυτό το ζήτημα της οικονομικής κρίσεως.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα όχι μόνο φέρθηκε ανεύθυνα, αλλά και σιωπά με δουλικότητα απέναντι στην Ευρώπη των τοκογλύφων, που κρατά δέσμια οικονομικά την Πατρίδα μας, μία Ευρώπη ψεύτικη δούλα των Αμερικανικών κανονιοφόρων.


Στις δύσκολες ημέρες, που έρχονται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι στο πλευρό της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία, όπως έπραξε με συνέπεια και ενάντια στα αντεθνικά μνημόνια, την ίδια ώρα που κάποιοι που τους παρουσιάζει σήμερα το σύστημα σαν “πατριώτες” υπέγραφαν μνημόνια.

Με υψηλό το φρόνημα όλοι οι Έλληνες πρέπει να σταθούμε όρθιοι απέναντι στην καταιγίδα που έρχεται για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω, για να ξαναγίνει και πάλι η Ελλάδα Ελληνική. 


Ν.Γ. Μιχαλολιάκος

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Εμείς, η πολιτική και το βρώμικο παιχνίδι της ψηφοθηρίας – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017



Ήταν Δεκέμβριος του 1980, πριν 37 ολόκληρα χρόνια και πλέον, όταν κυκλοφόρησε ένα ασπρόμαυρο δεκαεξασέλιδο φυλλάδιο, το πρώτο έντυπο του Κινήματός μας με τον τίτλο “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Έναν τίτλο που σήμαινε και είχε την έννοια του πόθου μας και του ονείρου μας για μία Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού, που θα δώσει τέλος στο βαθύ σκοτάδι της παρακμής και όχι τίποτε άλλο, όπως ισχυρίζονται οι επαγγελματίες και εμπαθείς συκοφάντες μας!

Ο σκοπός του εντύπου όχι πολιτικός με την έννοια των εκλογών και των κομμάτων, αλλά βαθύτατα πολιτικός σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει στην πολιτική ο μέγας Αριστοτέλης. Συγκεκριμένα, στο πρώτο αυτό τεύχος του περιοδικού μας αναφερότανε χαρακτηριστικά: 

«Μέσα στον οχετό των εντύπων της μαρξιστικής πανώλης και του καπιταλιστικού ευδαιμονισμού, υψώνεται μία φωνή έντιμος και γενναία. Μία φωνή γνήσια Ελληνική και αρχέγονα αποφασιστική. Από το λιτό αυτό βήμα, που έχουμε σήμερα την ευχέρεια να χρησιμοποιούμε, θα παρουσιάσουμε διάφορα φιλοσοφικά, ιδεολογικά, ιστορικά και κοινωνιολογικά θέματα. Η βασική μας φιλοδοξία είναι να κρατηθεί το έντυπο αυτό μακριά από κάθε μορφή πολιτικού αγώνος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας αφήνει αδιάφορους η σημερινή τραγωδία του λαού μας, θεωρούμε την πολιτική μία πολύ βρώμικη υπόθεσιν και τους εαυτούς μας πολύ αγνούς για να αναμειχθούν σ΄ αυτήν…».

Και πράγματι, δεν αναμειχθήκαμε με την “πολιτική”, τάζοντας… διορισμούς, μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις, απευθυνόμενοι στα ταπεινά προσωπικά συμφέροντα των συμπατριωτών μας. Στην πραγματικότητα, βλέποντας γύρω μας τον Λαό στην κατάσταση στην οποία ευρίσκετο, δεν πιστεύαμε ότι ο Λαός αυτός ποτέ θα πυκνώσει τις τάξεις ενός όχι απλά πολιτικού, αλλά και βαθύτατα Ιδεολογικού Κινήματος όπως ήταν και είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

«Από τις Αρχές της δεκαετίας του ’90 κάτι άλλαξε»

Ο μέσος Έλληνας ζούσε, τότε, την εποχή των παχέων αγελάδων με τα διακοποδάνεια, τα καταναλωτικά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, τα δανεικά και αγύριστα και τα κλεμμένα, με τις ψεύτικες επιδοτήσεις, ζούσε μέσα στον εφιάλτη μίας καταναλωτικής πανδαισίας, η οποία και τον οδήγησε στην σημερινή οικονομική κρίση. Από τις αρχές όμως της δεκαετίας του ’90 κάτι άλλαξε. Διαπιστώσαμε ότι στον Λαό μας υπάρχει ακόμη αίσθημα εθνικό, πάθος για την Πατρίδα και αποφασίσαμε να εμπλακούμε στις εκλογικές και πολιτικές διαδικασίες.

Το Β΄ Συνέδριο της Χρυσής Αυγής

Έτσι, στις 12 Απριλίου του 1992, στο Ξενοδοχείο «CARAVEL» των Αθηνών έλαβε χώρα το Β΄ Συνέδριο της Χρυσής Αυγής, συνέδριο στο οποίο και παρουσιάσαμε τις πολιτικές μας θέσεις και χαράξαμε τον στρατηγικό στόχο και την τακτική μας. Ήδη, είχε φανεί στον πολιτικό ορίζοντα της Ελλάδος ότι οι συνθήκες για την δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος εθνικιστικού, που θα επιχειρήσει μια δυναμική παρέμβαση στην ελληνική κοινωνία ήταν γόνιμες. Τα εθνικά θέματα ευρίσκοντο σε κρίσιμο σημείο και ήδη η Ελλάδα είχε αρχίσει να δέχεται τα πρώτα κύματα των λαθρομεταναστών. Πρωτοπόρος η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ευρέθη στην πρώτη γραμμή του αγώνος για όλα τα εθνικά θέματα, για την Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία μας, την Κύπρο, την Θράκη και το Αιγαίο. Επίσης, τόνισε με έμφαση ότι το πρόβλημα λαθρομετανάστες θα γινόταν ένα μεγάλο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα για την Πατρίδα μας.

Στο βιβλίο μου που κυκλοφόρησε προ ετών, με τον τίτλο “ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ” αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 γράφω: 

«Με αφορμή την αναφορά μου στα εθνικά αυτά συλλαλητήρια που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και στα οποία συμμετείχε ενεργά η Χρυσή Αυγή, θέλω να επαναλάβω ότι τα βλέπαμε τότε με μεγάλο σκεπτικισμό γιατί πάντοτε μεν γνωρίζαμε τον πατριωτισμό αυτού του υπέροχου λαού, που λίγο εάν κάποιος τον παρακινήσει και του ξυπνήσει το φιλότιμο είναι ικανός για θαύματα και απαράμιλλες πράξεις γενναιότητος, αλλά από την άλλη πλευρά ξέραμε πολύ καλά ότι αυτοί που διοργάνωναν και παρίσταναν τους ηγήτορες στα συλλαλητήρια, με μοναδική ίσως εξαίρεση τον Παναγιώτατον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα και τον τέως υπουργό Βορείου Ελλάδος Παπαθεμελή, δεν ήσαν άξιοι των περιστάσεων και όταν θα δυσκόλευαν τα πράγματα πολύ εύκολα θα ξεχνούσαν την σκοπιανή απειλή και το Μακεδονικό, πράγμα που όπως όλοι γνωρίζετε συμβαίνει σήμερα. Ο πατριωτισμός ενός λαού ποτέ δεν είναι αρκετός για έναν εθνικό αγώνα. Χρειάζονται οι αποφασισμένοι οδηγητές, οι ηγέτες, οι σκληροί εκείνοι άνδρες, που θα αποτελέσουν το φωτεινό παράδειγμα και θα οδηγήσουν τον λαό στην εθνική του αποστολή. Και τέτοιοι άνδρες ούτε υπήρχαν, ούτε υπάρχουν ανάμεσα στους μεγαλόσχημους της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας.»

12 Μίλια στο Αιγαίο ΤΩΡΑ!


 

«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άσκηση των εθνικών μας δικαιωμάτων, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια ενάντια στην δουλόφρονη πολιτική των κυβερνήσεων των Αθηνών και την υποταγή τους στα ξένα συμφέροντα και τις τουρκικές απειλές. Η ύπαρξη του τουρκικού “casus belli” είναι πράξη παράνομη, παραβιάζουσα το διεθνές δίκαιο και θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί στους διεθνείς οργανισμούς από την ελληνική κυβέρνηση».

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

“Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά του ύδατα μέχρι 12 μίλια. Εάν η Ελλάδα ασκούσε το δικαίωμά της, θα ακύρωνε σε μεγάλο βαθμό τις τουρκικές επεκτατικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Τα εκεί διεθνή ύδατα θα περιορίζονταν δραστικά, άρα ένα πολύ μεγάλο τμήμα του θα γινόταν ελληνική θάλασσα. Μεταξύ άλλων, θα περιοριζόταν και η σημασία της οριοθέτησης ΑΟΖ σ’ αυτή την περιοχή, αφού θα έμεναν σχετικά μικρές περιοχές (κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και λιγότερο στα βόρεια της Κρήτης) προς οριοθέτηση.

Σημειώσατε ότι οι μικρές αυτές περιοχές περικλείονται από Ελληνικά χωρικά ύδατα, επομένως η Ελλάς οπωσδήποτε δικαιούται εκεί να κηρύξει Συνεχόμενη ζώνη άλλων 12 μιλίων! Οπότε κλείνει ολόκληρο το Αιγαίο!”


Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ντρέπεται ο κ. Γεωργουσόπουλος για το γεγονός ότι η επιβίωση του Αρχαίου Θεάτρου ήταν έργο του Μεταξά



Ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους των Ελληνικών Γραμμάτων, και ποιητής (μύρης), αλλά δεν μπορεί να απαλλαγεί από την αριστεροσύνη τους, η οποία του θολώνει την κρίση.

Έτσι λοιπόν σε πρόσφατο άρθρο του έγραψε: 

“Ντρέπομαι που το γράφω, αλλά η σημερινή ευφορία στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι σε νέες προσεγγίσεις αρχαίων δραμάτων είναι ιδεολογική προπαγάνδα του Μεταξά! Αυτός και οι λόγιοι ομοϊδεάτες του κάλεσαν τον Δημήτρη Ροντήρη, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το 1936, με κύριο διοικητικό διευθυντή τον Ιωάννη Γρυπάρη, να αναβιώσει αρχαία δράματα στους γενέθλιους χώρους του. Ήταν, λοιπόν, τον Σεπτέμβριο του 1938 που ο Ροντήρης εγκαινίασε ό,τι σήμερα θεωρούμε αυτονόητο…”

Γιατί ντρέπεται ο κ. Γεωργουσόπουλος, γιατί ο Μεταξάς όχι μόνον δεν ήταν αριστερός (“φασίστα” τον θεωρούν οι αριστεροί), όπως βεβαίως αριστεροί δεν ήταν ούτε ο μεγάλος Φώτος Πολίτης, ο Ροντήρης και ο Γρυπάρης. Εάν ήταν αριστεροί θα ήταν υπερήφανος και δεν θα ντρεπόταν για την αναβίωση του αρχαίου δράματος; 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ    

Τι ήξερε ο Τσίπρας παραμονές εκλογών και ζητούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής;

 




ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ


“― καλύτερα, καλύτερα διασκορπισμένοι οι Έλληνες

να τρέχωσι τον κόσμον με εξαπλωμένην χείρα

ψωμοζητούντες ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΑΣ ΝΑΧΩΜΕΝ.”


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ



Ως γνωστόν, με νόμο απαγορεύτηκε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να λάβει μέρος στις εκλογές, ενώ αυστηρή εντολή δόθηκε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων να μην αναφέρεται καθόλου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Παρά ταύτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραμονές των εκλογών, απελπισμένος προφανώς από τα νέα που του έλεγαν οι δημοσκόποι έκανε μία δήλωση με την οποία καλούσε τους ψηφοφόρους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Τι ήξερε ο Τσίπρας και έκανε αυτήν την δήλωση η οποία είχε ως εξής:

«Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι.” 

Γιατί να κάνει την δήλωση αυτή ο Τσίπρας εάν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν ασήμαντη και πεθαμένη όπως λένε οι διάφοροι καραγκιόζηδες που παίζουν τον ρόλο του ακροδεξιού στην βουλή, χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία απαγόρευση;


“ΒΗΜΑ”: “Οι μαύροι πυρήνες δεν εγκατέλειψαν ποτέ την πρωτεύουσα”


Στην εφημερίδα το “ΒΗΜΑ” σε μία ανάλυση πολιτική διαβάσαμε μεταξύ άλλων: “Οι μαύροι, ακροδεξιοί πυρήνες δεν εγκατέλειψαν ποτέ την πρωτεύουσα, οι εποχές όμως που οι Χρυσαυγίτες κινούνταν στα όρια της νομιμότητος στο κέντρο της πόλης έχουν πια παρέλθει”.


Απόλυτα φυσικό να έχουν πια παρέλθει, αφού ένα ολόκληρο Σύστημα τόσο από πλευράς κομμάτων του λεγόμενου “δημοκρατικού τόξου”, όσο και από πλευράς των “νταβατζήδων”, που δεν βρήκαν βολικό συνεργάτη την Χρυσή Αυγή, παρ’ όλο που το επιδίωξαν, δεν έχουν παρέλθει όμως τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας και ειδικά των συνοικιών του κέντρου, που έχουν μετατρέψει κυριολεκτικά σε ζούγκλα. 


Επί του παρόντος βολεύονται με το γεγονός ότι έχουν στήσει κάποια κόμματα καρικατούρες, με τα οποία προσπαθούν να εκτονώσουν την λαϊκή οργή. Όσο θα περνά όμως ο καιρός και θα βλέπει ο λαός ότι είναι τελικά “στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα” του Συστήματος, τόσο πιο πολύ θα θυμούνται την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.


Τελικά έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές όσοι έχουν “επαχθείς” ιδεολογίες;


Τα λυκόρνια του καπιταλιστικού καθεστώτος συνεπικουρούμενα από τα κοράκια και τις ύαινες του μαρξιστικού υποκόσμου επαναλαμβάνουν σαν παπαγαλάκια ότι οι ιδέες είναι ελεύθερες και ότι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε εκλογές οι οποιοιδήποτε ακόμη κι αν έχουν “επαχθείς” ιδέες! 

Με την λέξη “επαχθείς” εννοούν τους εθνικιστές, τους αληθινούς εθνικιστές, που αποκαλούν εκτός χρόνου και τόπου “ναζιστές” και “φασίστες”, αφού ο ναζισμός και ο φασισμός τέλειωσαν το 1945 και δεν είμαστε ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Γερμανία… 


Με αυτό το δεδομένο πως να κρίνει κανείς τον τίτλο στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας το “ΒΗΜΑ” της 6ης Αυγούστου 2023, που έγραφε: “ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ”. 

Και τι κάνουν τότε οι “ναζιστές” και οι “φασίστες;” Αυτοκτονούν; Εάν δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις κάλπες παρά τις “επαχθείς” ιδέες τους, όπως τις χαρακτηρίζουν οι “δημοκράτες” τότε τι κάνουν;…


Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι απόλυτα σχετικό με την δίωξη και καταδίκη πρωτόδικα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τις Ιδέες της και όχι για δήθεν εγκληματικές πράξεις. 


Εθνικιστικό Κίνημα με Ευρώ και την Ελλάδα προτεκτοράτο δεν γίνεται!


Ο κόσμος αλλάζει δραματικά και βρισκόμαστε ενώπιον παγκόσμιων ανακατατάξεων. Ίσως ήλθε η ώρα ο ληστρικός αγγλοσαξονικός άξονας, που τόσα δεινά επέφερε στην Πατρίδα μας, επιτέλους να απολέσει την παγκόσμια κυριαρχία. Στην περίπτωση αυτή το θλιβερό προτεκτοράτο Ελλαδιστάν έχει πάρει λάθος δρόμο και θα το πληρώσει ακριβά. Όπως θα πληρώσει ακριβά και την ασφυκτική υποταγή της χώρας μας στην Ευρώπη των τοκογλύφων. Για αυτό το θέμα, όχι τώρα, αλλά πριν επτά ολόκληρα χρόνια ο συναγωνιστής Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη του δήλωνε:

Συνέντευξη το 2016 στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”:


“Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή διοργανώνει το 8ο Συνέδριό του.


Το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, που εκφράζει η Χρυσή Αυγή, αντιμετωπίζει με το 8ο Συνέδριό του όλες αυτές τις προκλήσεις. 

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, απάντησε σε ορισμένα πολύ σημαντικά ερωτήματα που του θέσαμε. 

Β.Α.: Θεωρείτε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και το ευρώ επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση;

Ν.Μ.: Είναι βέβαιο ότι την επιδεινώνει! 

Τουλάχιστον στο “προσφυγικό” ζήτημα, την επιδεινώνει… 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο σημείο αυτό. Όλοι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσουν για να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα δεν ήταν στην Ε.Ε., απλά δεν θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα. 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., την κάνει έναν γοητευτικό θα έλεγα προορισμό για όλους αυτούς, έτσι ώστε να περάσουν στην Ευρώπη. 

Εις ό,τι αφορά το θέμα του ευρώ, η ιδεολογική θέση της Χρυσής Αυγής είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα! 

Μια επιστροφή όμως, που πρέπει να γίνει αφού προετοιμαστεί πρώτα η οικονομία μας, η εθνική μας παραγωγή. 

Μόνο μ’ αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Αλλά, απ’ ό,τι βλέπουμε, όπως πορεύεται η ελληνική οικονομία με το Μνημόνιο, καθίσταται πλέον μονόδρομος ίσως η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα! Δεν βλέπουμε να έρχεται κάποια λύση με τα Μνημόνια… 

Καμία ανάπτυξη δεν έρχεται. 

Εμείς έχουμε ως ξεκάθαρη θέση, την καταγγελία του χρέους ως επαχθούς, θέση που είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που πήρε τις εκλογές. Γιατί από τις εκλογές και μετά, άλλαξε αυτομάτως θέση… 

Η Χρυσή Αυγή μένει σταθερή στη θέση της αυτή! Ναι, λοιπόν, το προσφυγικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, γιατί η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. 

Και να συμπληρώσω πάνω σ’ αυτό: σκεφτείτε όλους αυτούς που συντηρούν τις οικογένειές τους, στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στο Αφγανιστάν κλπ., αν πληρωνόντουσαν σε δραχμές, θα τους ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνουν στην Ελλάδα και δεν Θα έμεναν στην Ελλάδα. 

Τώρα όμως, υπάρχει μια τεράστια διαρροή κεφαλαίου από τη χώρα μας -περίπου 40 με 50 δισ. ευρώ μόνο τα τελευταία χρόνια!- που φεύγει ανεξέλεγκτα προς τις χώρες των μεταναστών.”

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

12 Μίλια στο Αιγαίο ΤΩΡΑ!




«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άσκηση των εθνικών μας δικαιωμάτων, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια ενάντια στην δουλόφρονη πολιτική των κυβερνήσεων των Αθηνών και την υποταγή τους στα ξένα συμφέροντα και τις τουρκικές απειλές. Η ύπαρξη του τουρκικού "casus belli" είναι πράξη παράνομη, παραβιάζουσα το διεθνές δίκαιο και θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί στους διεθνείς οργανισμούς από την ελληνική κυβέρνηση».


Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ


“Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά του ύδατα μέχρι 12 μίλια. Εάν η Ελλάδα ασκούσε το δικαίωμά της, θα ακύρωνε σε μεγάλο βαθμό τις τουρκικές επεκτατικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Τα εκεί διεθνή ύδατα θα περιορίζονταν δραστικά, άρα ένα πολύ μεγάλο τμήμα του θα γινόταν ελληνική θάλασσα. Μεταξύ άλλων, θα περιοριζόταν και η σημασία της οριοθέτησης ΑΟΖ σ’ αυτή την περιοχή, αφού θα έμεναν σχετικά μικρές περιοχές (κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και λιγότερο στα βόρεια της Κρήτης) προς οριοθέτηση. 

Σημειώσατε ότι οι μικρές αυτές περιοχές περικλείονται από Ελληνικά χωρικά ύδατα, επομένως η Ελλάς οπωσδήποτε δικαιούται εκεί να κηρύξει Συνεχόμενη ζώνη άλλων 12 μιλίων! Οπότε κλείνει ολόκληρο το Αιγαίο!"

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...