Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

“Χρυσαυγίτικη συμπεριφορά”


Ο Νικόλαος Καζαντζάκης περιγράφοντας τις περιπλανήσεις του στην ελληνική επαρχία με τον μεγάλο ποιητή Άγγελο Σικελιανό, που δήλωνε Εθνικιστής, για να μη το ξεχνάμε, περιγράφει πως ρωτήσαν έναν χωριάτη πως λέγεται ένα αγριολούλουδο και αυτός τους απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ότι αυτό θα το γνώριζε μία γριά στο χωριό, η οποία όμως είχε πεθάνει. Ακούγοντας αυτό ο Καζαντζάκης είπε την φράση “πέθανε μία λέξη”. Θυμήθηκα αυτό το κομμάτι από τα γραπτά του Καζαντζάκη διαβάζοντας ένα κείμενο στα “ΝΕΑ” του δημοσιογράφου Κώστα Γιαννακίδη, ο οποίος αναφερόμενος στην σύγκρουση, η οποία υπάρχει στην φιλοσοφική σχολή μεταξύ καθηγήτριας και προέδρου τμήματος και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έγραψε τα εξής:

“Θα έχετε πληροφορηθεί όσα συμβαίνουν στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, με την παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που επιτίθεται στην πρόεδρο του Τμήματος επειδή κοινοποίησε, στο facebook, άρθρο το οποίο χαρακτηρίζει χρυσαυγίτη συμπεριφορά τις ύβρεις στις πορείες διαμαρτυρίας για τα Τέμπη.”


Συμπεράσματα δύο από το παραπάνω απόσπασμα: 

Όλες αυτές οι λαϊκές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα για την τραγωδία στα Τέμπη, οι πορείες διαμαρτυρίας και οι συγκεντρώσεις, οι οποίες σίγουρα δεν αφορούσαν μόνον τα Τέμπη, αλλά το διεφθαρμένο και διαλυμένο και εν τέλει και δολοφονικό πελατειακό κράτος, είναι και για την καθηγήτρια μία “χρυσαυγίτικη συμπεριφορά”! Αυτό σημαίνει ότι το να διαμαρτύρεται κανείς για τα σκάνδαλα, τις καταχρήσεις, τις τρομακτικές ελλείψεις και τις τραγωδίες δεν μπορεί παρά να είναι χρυσαυγίτης!

Είναι οι ίδιοι αυτοί που διατυπώνουν αυτόν τον ισχυρισμό με αυτούς, οι οποίοι διαδήλωναν πίνοντας σαμπάνια σε κολονάτα ποτήρια στην Πλατεία Συντάγματος πριν το δημοψήφισμα με το σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”. Και εμείς με την πάντοτε “χρυσαυγίτικη συμπεριφορά” απαντούσαμε “Επιμένουμε Ελλάδα” και μέσα στην Βουλή έλεγα τον στίχο του Κάλβου “παρά προστάτας νάχωμεν” καθώς και αυτό που έγραφαν τα παιδιά της ΕΟΚΑ στην Κύπρο "την Ελλάδα θέλωμεν κι ας τρώγωμεν πέτρες". 


Το δεύτερο συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι ότι μετά το λεξικό του Μπαμπινιώτη όπου πρώτη φορά εμφανίστηκε, πριν ακόμη η Χρυσή Αυγή μπει στην Βουλή, η λέξη Χρυσαυγίτης η ελληνική γλώσσα απέκτησε μία νέα λέξη, την λέξη χρυσαυγίτικη ως επιθετικό προσδιορισμό μίας επαναστατικής στάσεως απέναντι σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

“ΠΡΕΣΠΕΣ” ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (2)


Στην εφημερίδα τα “ΝΕΑ” της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023, το άρθρο του δημοσιογράφου κ. Μαλούχου, στην στήλη του “ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ”, είχε τίτλο “Πρέσπες του Αιγαίου”.


Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενό μου, τον όρο αυτό χρησιμοποίησα στην προεκλογική περίοδο του 2019 και δυστυχώς δεν εισακούστηκα, αφού η Νέα Δημοκρατία είχε ενδυθεί ράκη γαλανόλευκα και πλαστικές σημαίες και παρίσταναν τους πατριώτες και έτσι ήταν λάθος τελικά όχι πολιτικό, αλλά ψηφοθηρικό και εκλογικό, να δώσει ιδιαίτερο βάρος η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στα εθνικά θέματα. Μάλιστα, αυτό μου το είχε επισημάνει και έγκυρος δημοσκόπος, ο οποίος μου είχε τονίσει ότι θα πρέπει να στοχεύσουμε στο γεγονός και να προβάλουμε το ότι είμαστε το μόνο αντιμνημονιακό εθνικό κόμμα και στα κοινωνικά ζητήματα. Εμείς επιλέξαμε να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στο Μακεδονικό και το Αιγαίο όπου η Νέα Δημοκρατία δημαγωγούσε ασυστόλως.


Τότε, λοιπόν, είχα χρησιμοποιήσει τον όρο “Πρέσπες του Αιγαίου”, λέγοντας ότι αυτό ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 


Στο κείμενο του ο κ. Μαλούχος γράφει:

“Ένα είδος “Πρεσπών του Αιγαίου” ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φίλης ως μοντέλο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.


Στην συνέχεια του κειμένου του λέει ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο παραβλέποντας (βλέπε τις πρόσφατες αγκαλιές Δένδια - Τσαβούσογλου) το γεγονός ότι προς αυτήν την κατεύθυνση ακριβώς προχωρεί η Νέα Δημοκρατία εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο της ελληνοτουρκικής “φιλίας”, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα και ένα μεγάλο εθνικό έγκλημα. Αν αμφιβάλει ας διαβάσει το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Κύπρο στο οποίο αναφέρεται και διάψευση δεν υπήρχε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεχότανε πιέσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μη προχωρήσει σε γεωτρήσεις γιατί αυτό θα θύμωνε την Τουρκία.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Οι “Πρέσπες του Αιγαίου” είναι εδώ!



Οι ευχές της Τουρκίας για την 25η Μαρτίου και οι πιέσεις της Ν.Δ. στην Κύπρο να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις!



Όπως πληροφορηθήκαμε, ευχές απέστειλε τόσο ο Έρντογάν όσο και ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα για την εθνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου, η οποία ήταν, ως γνωστόν, μία Επανάσταση κατά των Τούρκων. Μόνο που δεν δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο αυτών των “ευχών”, αλλά μόνο μία φράση του Τσαβούσογλου προς τον Δένδια, η εξής:

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας Ελλάδας-Τουρκίας θα παγιωθούν»

Λόγια του αέρα, άνευ σημασίας και αυτό όταν στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας καλλιεργείται συστηματικά ο ανθελληνισμός και παρουσιάζεται ο εθνικός μας ήρωας Κολοκοτρώνης σαν μεγάλος εγκληματίας και σφαγέας. Είναι προφανές ότι μετά τα αλλεπάλληλα “χαστούκια” προχωρούμε στην τελική φάση της περίφημης ελληνοτουρκικής “φιλίας”, που θα καταστήσει την Ελλάδα μία επαρχεία της Άγκυρας με τις ευλογίες των ΗΠΑ και αυτό θα συμβεί σίγουρα  εάν κερδίσουν τις εκλογές οι Κεμαλικοί.


Ενώ δε συμβαίνουν αυτά, είναι γνωστό ότι Μητσοτάκης και Δένδιας δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την συμμετοχή της Τουρκίας στο Διευθυντήριο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Χριστοδουλίδης διαχώρισε την θέση της χώρας του από την υποστήριξη της Ελλάδας στην Τουρκία. Είχαμε όμως και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό. Στην Κύπρο κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του κ. Χατζηκωστή, με τίτλο “7 προεδρικά πορτραίτα”, στο οποίο ο τέως πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης αποδίδει στην κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπάθεια διακοπής των γεωτρήσεων της Λευκωσίας για να μην δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι και επί πλέον προτείνει κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ - Τουρκίας ο οποίος θα… παρέκαμπτε την Κύπρο! 


Οι “Πρέσπες του Αιγαίου” είναι εδώ λοιπόν και ενθυμούμαι πολύ καλά ότι ήμουν ο πρώτος και μοναδικός που χρησιμοποίησε τον όρο αυτό στην προεκλογική περίοδο του Ιουλίου του 2019. Τώρα το χρησιμοποιούν όλοι χωρίς φυσικά να αναφέρουν ποιος και ποια πολιτική παράταξη το είπε πρώτη… 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Μια απάντηση σε κάποιους που ξεχνούν ή τους βολεύει να ξεχνούν

 



Πρόσφατα δημοσιεύθηκε επί τρεις εβδομάδες στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” μία έκδοση για τις εκλογές από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. 


Προς αποκατάσταση της αληθείας κόμματα ιδρύθηκαν πολλά, λίγα κατόρθωσαν να μπουν στην βουλή και ελάχιστα κρατήθηκαν για συνεχείς εκλογικές περιόδους στο κοινοβούλιο. Κόμμα ίδρυσε ο υπουργός της Ν.Δ. και μετέπειτα πρωθυπουργός Σαμαράς, την Πολιτική Άνοιξη, που άντεξε μόνο λίγα χρόνια και μπήκε στην βουλή μόνον μία φορά! Το ίδιο και ο πανίσχυρος υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τσοβόλας… Η Εθνική Παράταξη παλαιότερα με επικεφαλής έναν πρώην πρωθυπουργό. Μπήκε μόνο μία φορά στην βουλή και διαλύθηκε. Όλα αυτά τα κόμματα κυρίως ιδρύθηκαν από πρώην στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και είχαν μεγάλη προβολή και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες πίσω τους. Μέσα σε όλα αυτά και το κόμμα το οποίο ίδρυσα χωρίς κανένα μεγάλο συμφέρον πίσω από αυτό, ένα κόμμα αγνών αγωνιστών η Χρυσή Αυγή, η οποία κατόρθωσε να είναι στην βουλή κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς χρηματοδότηση και με πλήρη αποκλεισμό από όλα τα κανάλια ακόμη και από τα κρατικά κατά παράβαση του εκλογικού νόμου, από το 2012 μέχρι το 2019 και στην πραγματικότητα είναι ακόμη στην Ευρωβουλή, αφού με το όνομα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τον Μάιο του 2019 εκλέχτηκαν δύο ευρωβουλευτές.


Όλα αυτά σαν απάντηση σε κάποιους, οι οποίοι ενόψει μελλοντικών θριάμβων οι οποίοι υπάρχουν μόνο στην φαντασία τους, αμφισβητούν το τι υπήρξε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τι κατόρθωσε υπό την ηγεσία μου και θα συνέχιζε να είναι παρούσα στην βουλή εάν κάποιοι στις εκλογές του 2019 δεν σήκωναν λευκή σημαία και πουλιόντουσαν στην Νέα Δημοκρατία και αυτό δεν αφορά μόνον πολιτευτές, αλλά και απλούς ψηφοφόρους, που δεν φάνηκαν άξιοι να ακολουθήσουν ένα αληθινά εθνικιστικό Κίνημα. Όλοι αυτοί και σύμφωνα μάλιστα με τελευταία πολιτική έρευνα ήταν το 43% των ψηφοφόρων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που ψήφισε Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019, είναι ευχαριστημένοι από την πολιτική του κόμματος το οποίο επέλεξαν αντί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Μήνυμα Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για την 25η Μαρτίου


Τότε μία χούφτα παλληκάρια, λίγοι ανάμεσα σε πολλούς, πολέμησαν για την ελευθερία εναντίον μίας ολόκληρης αυτοκρατορίας, της Οθωμανικής. Με Πίστη στον Θεό και στην αιώνια Ιδέα του Έθνους πορεύτηκαν μέσα από θυσίες και αγώνες αιματηρούς προς την νίκη και έτσι κτίστηκε το νέο Ελληνικό κράτος, το οποίο αλίμονο έπεσε από τα πρώτα χρόνια στα χέρια των ξένων και έγινε ένα προτεκτοράτο. 


Χαιρετώ όλους τους ελεύθερους Έλληνες, που έχουν συνείδηση ότι ο αγώνας του 1821 συνεχίζεται για κάθε αληθινό πατριώτη για να πάψει η Ελλάδα να είναι ένα άθλιο προτεκτοράτο και να γίνει πραγματικά ελεύθερη. 


Την ημέρα αυτή θυμούμαι τους αιώνιους στίχους του Εθνικού μας ποιητή σε έναν βαθυστόχαστο διάλογο με το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου εκεί όπου η δική μας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η αγνή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, χωρίς τους καιροσκόπους και τους Ιούδες έκανε τις πρώτες της συγκεντρώσεις, συνομιλεί με το άγαλμα ο Κωστής Παλαμάς μέσα από τους στίχους του που έχουν ως εξής:


Χαλκόπλαστος για πάντα καβαλάρης,

ο στοχασμένος νά Κολοκοτρώνης!

– Το φύσημά σου πού θα ξαναπάρεις;


Κάπου το χέρι απλώνεις· πού τ’ απλώνεις;

– Μακριά, πολύ μακριά, πέρα, αλλού πέρα!

Στ’ αγνά· δεν τα πατάς, δεν τα ζυγώνεις·


στον πόλεμο, στων όλων τον πατέρα,

στη ρίζα, στην αγράμματη σοφία,

στην κλεφτουριά, στου Τούρκου τη φοβέρα! –


–Και γύρω σου κι ομπρός σου, η Πολιτεία

με τα λογής παλάτια τα πλατιά,

σκολειά, καζάρμες, θέατρα, υπουργεία; –


Μ’ αποκρίθη: – Τσεκούρι και φωτιά!


Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

25η Μαρτίου 1821 – Την σφαγή των Ελλήνων ήθελαν Μάρξ και Ένγκελς



Τιμήθηκε όπως τιμήθηκε και αυτή την χρονιά η Επανάσταση του Γένους, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με ψέματα και με πλήρη διαστρέβλωση της Ιστορίας μας! Πρωτοστάτες όπως πάντα, οι αριστεροί, που καπηλεύονται τα πάντα και δίπλα τους σιωπηλοί συνοδοιπόροι οι νεοφιλελεύθεροι μιας ψοφοδεούς κεντροδεξιάς-ψευτοδεξιάς, η οποία δεν τολμά να διατυπώσει αντίλογο… Τι κι αν ο ίδιος ο Κορδάτος ο Ιστορικός της αριστεράς, λέει ότι το 1821 δεν έχει καμία σχέση με τον μπολσεβικισμό; Και ότι είναι εντελώς άστοχο να γίνονται οι παραλληλισμοί που γίνονται και τους οποίους είχαν ξεκινήσει οι μπολσεβίκοι από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής τους υπάρξεως από την δεκαετία του ’20; Ανάλογο κλίμα ζήσαμε και στα όσα ειπώθησαν και εγράφησαν για τα εκατό χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής όπου κανείς δεν μίλησε για την προδοσία του ΚΚΕ όταν ο ίδιος ο εντόπιος ο “πατερούλης” τους Ζαχαριάδης είχε γράψει το 1935 ότι επιδιώξανε την ήττα της Μεγάλης Ιδέας και επομένως την Μικρασιατική καταστροφή. Έχει ιδιαίτερη όμως σημασία να πούμε τι έλεγαν και τι έγραφαν οι πνευματικοί πατέρες των μπολσεβίκων Μαρξ και Ένγκελς για το 1821.

 

Υπέρ των Τούρκων και των Άγγλων και κατά της Ρωσσίας και της Ελληνικής Επαναστάσεως οι πνευματικοί πατέρες των μπολσεβίκων 

 

“Ο Friedrich Engels—οικονομικός χορηγός τού Carl Marx, μετά τού οποίου συνέγραψε πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένου και τού «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα New-York Daily Tribune από το 1853, έγραψε τα εξής:

 “ Όταν επανεστάτησαν οι Έλληνες, ποιός έκρινε τήν έκβαση τού αγώνα; Ούτε οι συνωμοσίες και ανταρσίες τού Αλή πασά τών Ιωαννίνων, ούτε η Ναυμαχία τού Ναυαρίνο, ούτε ο Γαλλικός στρατός στην Πελοπόννησο, ούτε οι συνδιασκέψεις και τά πρωτόκολλα τού Λονδίνου, αλλά η προέλαση των Ρώσων τού [Στρατηγού] Diebitsch διά μέσου τών Βαλκανίων στην πεδιάδα τής Μαρίτσας [Έβρου]. Και καθ' όν χρόνο [1828-1829] η Ρωσία άρχιζε ούτως να προκαλεί άνευ φόβου τόν διαμελισμό τής Τουρκίας, οι διπλωμάτες τής Δύσης συνέχιζαν να εγγυώνται και να θεωρούν ως ιερά τό status quo και τό απαραβίαστο τής Οθωμανικής Επικρατείας.”

 

 

Το 1821 ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας των Ελλήνων. Η κόκκινη μαρξιστική χούντα που ιδεολογικά και πολιτικά εξουσιάζει την Πατρίδα μας δεν τολμά να πει την Αλήθεια, να πει ότι οι πνευματικοί τους πατέρες Μαρξ και Ένγκελς ήταν φανατικοί ανθέλληνες και φιλότουρκοι. Αντίθετα, με τρόπο ύπουλο στα αιματοβαμμένα χρόνια 1943-1949 οι “καπεταναίοι” του αντεθνικού και εγκληματικού στρατού τους έπαιρναν ονόματα ηρώων του ’21 για να εξαπατήσουν τον λαό. Ας δούμε όμως τι πίστευαν ο Μαρξ και ο Ένγκελς για το 1821. Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το βιβλίο “Κ. Μάρξ – Φρ. Ένγκελς, Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό Ζήτημα”, εκδόσεις Γνώση, Αθήνα, 1985, εισαγωγή, μετάφραση Π. Κονδύλη:

Μαρξ: «Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους». Ένγκελς: «Οι Έλληνες της Τουρκίας είναι σλαβικής καταγωγής, οι οποίοι υιοθέτησαν την σύγχρονη ελληνική γλώσσα».

Μαρξ: « … Οι Έλληνες έτοιμοι να ηττηθούν. Οι μακροχρόνιες μηχανορραφίες της Ρωσίας κόντευαν να πάνε χαμένες.»

Ένγκελς: «Αυτά τα άθλια συντρίμμια πρώην εθνών, Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες και ο υπόλοιπος λαοσυρφετός, που εμπνέει ενθουσιασμό στον φιλελεύθερο Φιλισταίο, για να ωφελούνται οι Ρώσσοι, δεν χαρίζουν ο ένας στον άλλον ούτε τον αέρα που αναπνέουν και θέλουν σώνει και καλά να κόψουν τους λαίμαργους λαιμούς τους. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο …».

Ξεκάθαρα λοιπόν γράφουν ότι υποστηρίζουν τους Τούρκους και εύχονται την σφαγή των Ελλήνων και αμφισβητούν την ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους αποκαλώντας τόσο εμάς όσο και τους Σέρβους και τους Βούλγαρους σαν “συντρίμμια πρώην εθνών, που  θα ήταν πολύ ωραίο να κόψει ο ένας τον λαιμό του άλλου”.

 

Μαρξ και Ένγκελς:«Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους»

 

Πριν από τους σύγχρονους μπολσεβίκους υπήρξαν οι ίδιοι οι πνευματικοί τους πατέρες, ο Μαρξ και ο Ένγκελς, που είχαν ξεκάθαρα αρνητική θέση για την Εθνική μας Επανάσταση.

Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι από το βιβλίο: “Κ. Μάρξ – Φρ. Ένγκελς, Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό Ζήτημα”, εκδόσεις Γνώση, Αθήνα, 1985, η εισαγωγή και η μετάφραση του οποίου είναι του Παναγιώτη Κονδύλη.

Ο ίδιος ο Μαρξ κατηγορηματικά γράφει: «Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους». 

Όσο για τον Ένγκελς πολύ πριν την Ρεπούση, τον Λιάκο και τον Γαβρόγλου αρνείται την εθνική συνέχεια των Ελλήνων και γράφει: «Οι Έλληνες της Τουρκίας είναι σλαβικής καταγωγής, οι οποίοι υιοθέτησαν την σύγχρονη ελληνική γλώσσα».

Ο ίδιος συγγραφέας, ο μαζί με τον Μαρξ σπουδαιότερος θεωρητικός της αριστεράς, θεωρεί ότι τα συμφέροντα του κομμουνισμού είναι με την Τουρκία και λέει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: «Αν όμως η Ρωσία κατακτήσει την Τουρκία, τότε θ’ αυξήσει τη δύναμη της σχεδόν κατά το ήμισυ και θα γίνει υπέρτερη απ’  όλη μαζί την Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θ’ αποτελούσε ανείπωτη συμφορά για την υπόθεση της Επανάστασης. Η διατήρηση της τούρκικης ανεξαρτησίας ή, σε περίπτωση πιθανής διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ματαίωση του ρώσικου σχεδίου προσάρτησης είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας. Στο σημείο αυτό συμβαδίζουν τα συμφέροντα της επαναστατικής Δημοκρατίας και της Αγγλίας».

Τα ίδια γράφει και ο πατέρας της αριστεράς Μαρξ: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η αιώνια πόλη, η Ρώμη της Ανατολής… Ο αγώνας δυτικής Ευρώπης και Ρωσσίας για την κατοχή της Κωνσταντινούπολης περικλείει ένα ερώτημα, αν ο βυζαντινισμός θα υποκύψει μπροστά στον Δυτικό πολιτισμό, ή αν ο ανταγωνισμός τους θα αναβιώσει με μορφή περισσότερο τρομερή και κατακτητική παρά ποτέ… Ο Σουλτάνος κρατά την Κωνσταντινούπολη προς φύλαξη για λογαριασμό της επανάστασης».

Ο ίδιος ο Μαρξ επίσης, στο ίδιο βιβλίο, κατηγορεί την Φιλική Εταιρεία και τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ως ενεργούμενα της Ρωσσίας, την οποία θεωρεί την υπ’ αριθμόν 1 εχθρική δύναμη προς την “μαρξιστική επανάσταση”.

Όσο για τον Ένγκελς, θεωρεί τους λαούς της Χερσονήσου του Αίμου, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες, σαν άθλια συντρίμμια εθνών και τις θεωρεί νανοφυλές! Αυτός ήταν ο… φιλελληνισμός των μεγάλων πνευματικών πατέρων της αριστεράς και η θέση τους για την Επανάσταση του 1821.

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Και πάλι στο προσκήνιο ο “ΚΑΝΕΝΑΣ” - Νέες απαγορεύσεις κατά ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Όλοι οι δρόμοι κλειστοί από το Σύστημα για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Όλοι οι δρόμοι ανοικτοί για όλους δεξιούς και αριστερούς που είναι κατά της Χρυσής Αυγής.


Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι όποτε ο λαός διέρχεται μία κρίση συνειδήσεως για τους ποιους επιλέγει με την ψήφο του να τον κυβερνήσουν, τότε εμφανίζεται στο ερώτημα περί του ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός η επιλογή “κανένας”. Το βλέπουμε αυτό στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ο “κανένας” θα παίρνει και μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά αυτό από πλευράς πολιτικής δεν έχει καμία ουσία. Δεν έχει ουσία γιατί ο “κανένας” δεν υπάρχει και έτσι με την λογική της μετριοκρατίας και του μη “χείρον βέλτιστον” τελικά οι πελάτες-ψηφοφόροι επιλέγουν το κόμμα-σούπερ μάρκετ, το οποίο θα τους κάνει και την καλύτερη προσφορά. 


Δυο λόγια για τους μονομάχους, αλλά και τους “νταβατζήδες” της δημόσιας ζωής, τους οποίους δυστυχώς αυτός ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα τους εξουδετερώσει όχι μόνον τον εξουδετέρωσαν, αλλά και τον έδιωξαν από την πολιτική ζωή. Ο μεν Μητσοτάκης στο τέλος μίας κυβερνητικής τετραετίας υπόσχεται ότι θα αλλάξει την χώρα και ο Τσίπρας από την πλευρά του, που κυβέρνησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτυγχάνοντας σε όλα, λέει ότι θα επιστρέψει για να τα κάνει όλα καλά… Όσο για τους “νταβατζήδες” θέλουν κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς να μην είναι τόσο δυνατός ώστε να μην μπορούν να τον ελέγχουν και για το λόγο αυτό υπάρχει το κόμμα πας παρ του που λέγεται ΠΑΣΟΚ. 


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην χώρα, κλιμακώνονται οι απαγορεύσεις κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και εμού προσωπικά και αυτό δείχνει ότι το Σύστημα έναν αντίπαλο έχει και μόνον! Μπορούν όμως οι Ιδέες να φυλακιστούν; Αυτό θα το δείξει η ζωή.


Ν.Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Τα δόλια κόλπα των δημοσκόπων κατά της Χρυσής Αυγής


Δεκέμβριος 2021: δημοσκόπηση της Alco: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,1% πρόθεση ψήφου, η οποία με αναγωγή ήταν κοντά στο 3%. 



Αρχές του 2011 δύο μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συνάντησαν στην οδό Σόλωνος τον πατριάρχη των δημοσκόπων μακαρίτη Νικολακόπουλο και τον ρώτησαν για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτός τους είπε ότι αποκλείεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να μπει στην βουλή. Αυτό όταν βλέπαμε το Κίνημά μας να είναι παντού αγαπητό και να πορεύεται δυναμικά με κατεύθυνση διαρκώς ανοδική! Μέχρι λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του 2012 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εμφανιζότανε στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό άνω του 3% και τελικά όπως όλοι γνωρίζετε πήρε 7%! Το έκρυβαν γιατί γνώριζαν ότι εάν παρουσίαζαν το αληθινό ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ίσως και το 7% θα γινόταν 10% ή 12%. Αυτό σαν ένα δείγμα του πως κινούνται και γιατί κινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο.


Γνώριζα άλλωστε από τις εκλογές στον Δήμο Αθηναίων όπου πρώτη φορά εμφάνισαν τον συνδυασμό μου “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα” σε δημοσκόπηση την τελευταία ημέρα πριν την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων με ποσοστό 2,9%, συνδυασμός ο οποίος μόλις δυο εβδομάδες μετά πήρε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό και συγκεκριμένα 5,3%! 


Άλλα κόμματα με μηδενικό πολιτικό παρελθόν έχουν … άλλη αντιμετώπιση. Γιατί; Σκεφτείτε το … Επί τέλους το κεφάλι δεν χρησιμοποιείται μόνο για να τοποθετεί κανείς το καπέλο του. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ 


Σε σχέση τώρα με αυτά που συμβαίνουν με τις δημοσκοπήσεις γνωρίζουμε πολύ καλά το βρόμικο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά μας είναι εντελώς αδιάφορο γιατί γνωρίζαμε επίσης προ πολλού ότι με κάθε τρόπο ακόμη και παράνομο και αντισυνταγματικό ότι η Νέα Δημοκρατία θα εμποδίσει την συμμετοχή μας στις εκλογές. Αξίζει όμως τον κόπο να θυμηθούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2021 δημοσιευότανε δημοσκόπηση της Alco, η οποία παρουσιαζότανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του open, η οποία έδινε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,1% καθαρή πρόθεση ψήφου, η οποία με αναγωγή ήταν πολύ κοντά στο 3%. 


Αυτή ήταν και η τελευταία δημοσκόπηση η οποία εμφάνιζε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την οποία είχαν επίσης εξαφανίσει από τις δημοσκοπήσεις από τον Ιούλιο του ΄19 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 για δυόμισι ολόκληρα χρόνια δηλαδή! 


Ο σκοπός τους προφανής και το τι φοβούνται και τι υπολογίζουν σαν το αληθινά κατά του Συστήματος πολιτικό Κίνημα. Επί του παρόντος λοιπόν, για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουν επιλέξει μία απόλυτη ΜΝΗΜΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, να μην αναφέρεται καν ούτε η ονομασία ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ούτε το όνομα Μιχαλολιάκος. Τι σημαίνει μνήμη θανάτου; Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των αρχαιολόγων στην Αίγυπτο σε πολλούς από τους τάφους των Φαραώ ήταν να ανακαλύψουν το όνομά του. Και αυτό γιατί εάν έχαναν την εξουσία με τρόπο βίαιο και ανατρεπτικό τότε φρόντιζαν να μην αναφέρεται καν το όνομά του ούτε στον τάφο του. Το ίδιο γινότανε και στην Αρχαία Αθήνα καθώς και στην Αρχαία Ρώμη. Μάλιστα, για του λόγου το αληθές σας παραθέτω ένα κείμενο από την ιστοσελίδα μας, το οποίο δημοσιεύθηκε με αφορμή την δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου του 2021 και αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε σήμερα για να καταλάβετε πως πορεύονται σήμερα τα πράγματα: 


“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν εργαλείο στα χέρια της εξουσίας στην πολιτική μάχη και αυτό το είδαμε και πρόσφατα με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, για τις οποίες όλες οι εταιρείες πλην μίας “έπεσαν έξω” για την εκλογή Ανδρουλάκη. Δεν έπεσαν έξω… απλά έδιναν την μάχη των εντυπώσεων! 


Μετά από 30 μήνες σιωπής και σκληρού πολέμου, μετά από 30 μήνες με ΜΝΗΜΗ ΘΑΝΑΤΟΥ κατά της Χρυσής Αυγής από το Σύστημα, σε πρόσφατη δημοσκόπηση εταιρείας η οποία δεν ελέγχεται από του Μαξίμου, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 2,1% και αυτό με μία γκρίζα ζώνη που πλησιάζει το 30% και είναι σίγουρο ότι αναλογικά έχει μεγαλύτερο ποσοστό η Χρυσή Αυγή από το γενικό της ποσοστό σε αυτή την γκρίζα ζώνη. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι η Χρυσή Αυγή δεν “τέλειωσε” όπως θέλουν εχθροί και “φίλοι”…. 


Οψόμεθα εις Φιλίππους! Ψηλά τις Σημαίες Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες.”

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων… Πρόστιμο για τους “δημοκράτες”, φυλακή για τους Εθνικιστές!



Όταν ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός ήταν στα κάγκελα στα πρώτα χρόνια των μνημονίων ακουγώντουσαν από τους πολιτικούς τους αντιμνημονιακούς σημεία και τέρατα. Ο Λαφαζάνης έλεγε ότι πρέπει να γίνει η Πλατεία Συντάγματος, πλατεία Ταχρίρ στην οποία ως γνωστόν είχαμε εκατοντάδες νεκρούς! Τότε ήταν που και ο Πάνος Καμμένος είχε πει και τον είχαν βιντεοσκοπήσει ότι πρέπει να λιντζάρουν τον δήμαρχο της Χαλκιδικής Πάχτα… Η συνέχεια έγινε γνωστή προ ημερών από την παρακάτω είδηση: 


“Πριν από περίπου μία δεκαετία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τους πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πάχτα. Ο κ. Πάχτας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι τον Άρειο Πάγο. Τελικά, μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Χρήστος Πάχτας έλαβε από τον πρώην υπουργό την πρώτη δόση από τις συνολικά δέκα που αιτήθηκε η πλευρά Καμμένου για την αποπληρωμή των 34.000 ευρώ.” 


Για όσους δεν το ξέρουν, η καταδίκη μου και η άδικη φυλάκισή μου στηρίζεται σε αποσπάσματα άρθρων και ομιλιών μου, στα οποία δεν λέω να λιντσάρουν κανένα ούτε να σκοτώσουν, ούτε να κτυπήσουν! Όμως, με αυτά τα “στοιχεία” με καταδίκασαν!!! Ενώ τους πολιτικούς του “δημοκρατικού τόξου”, τους επιβάλουν απλά ένα πρόστιμο. Είναι αυτό δικαιοσύνη; 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Από τον Απρίλιο Ιούλιο θα γίνουν οι εκλογές;




Ο “γκουρού” του Κυριάκου Μητσοτάκη Γκρίνμπεργκ προτείνει την διενέργεια εκλογών στις 2 Ιουλίου


Είχα την εντύπωση ότι οι εκλογές θα γίνουν κάπου μετά τις εορτές των Χριστουγέννων το πολύ ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε η υπεροχή της Ν.Δ. ήταν δεδομένη. Τους έφαγε όμως η απληστία να δώσουν και άλλα, να μοιράσουν χρήμα για να πάρουν περισσότερους ψήφους. Έτσι είχαν καταλήξει στην ημερομηνία 9 Απριλίου μέχρι που ήλθαν τα Τέμπη. Τώρα συζητούν για 21 Μαΐου. Υπάρχει όμως και άλλη πρόταση.


Ως γνωστόν, ο Αμερικανός “γκουρού” των εκλογών του πρωθυπουργού Ιουδαίος Γκρίνμπεργκ προτείνει οι εκλογές να γίνουν στις 2 Ιουλίου, όχι μόνο γιατί θα έχουν ξεχαστεί ακόμη περισσότερο τα Τέμπη, αλλά και γιατί θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αποχή στους νέους όπου η Νέα Δημοκρατία υστερεί… 


Ο Γκρίνμπεργκ ήταν και ο σύμβουλος του Μητσοτάκη και για τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Ένας από τους βασικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας και του Γκρίνμπεργκ των εθνικών εκλογών του 2019 ήταν να μείνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός βουλής (και σ’ αυτό είχε σύμφωνο και τον ΣΥΡΙΖΑ) για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι αποτελούσε προτεραιότητα του Συστήματος και ο δεύτερος γιατί αυτοδυναμία και με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην βουλή δεν θα μπορούσε να επιτύχει η Νέα Δημοκρατία ακόμη και με το ποσοστό που πήρε. Επί πλέον, ήταν δεδομένο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων της στις νέες ηλικίες και τον Ιούλιο θα υπήρχε μεγάλη αποχή των νέων διότι πολλοί από αυτούς θα έλειπαν μακριά στα νησιά όπου εργάζονται εποχιακοί. Και έτσι κι έγινε και το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Θυμάμαι μάλιστα ότι έπαιρνα σε όλα τα εκλογικά τμήματα όπου είχαμε αντιπροσώπους την ημέρα των εκλογών να πληροφορηθώ εάν πήγαν οι νέοι να ψηφίσουν και οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.


Χαρακτηριστικό είναι ότι στα exit polls των εταιρειών στους νέους από ηλικία 17 έως 34 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 37% και η Νέα Δημοκρατία μόλις 30%. Εις ό,τι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις ηλικίες 17 έως 34 ετών έπαιρνε 5%, ποσοστό με το οποίο έμπαινε άνετα στην βουλή, ενώ στις ηλικίες από 60 και άνω μόλις 1%! Είναι προφανές λοιπόν ότι συμφέρει την Νέα Δημοκρατία να υπάρχει μεγάλη αποχή των νέων.


Ας μην είναι βέβαιοι λοιπόν κάποιοι ότι θα γίνουν οι εκλογές στις 21 Μαΐου, αφού ο κ. Γκρίνμπεργκ έχει διαφορετική άποψη και τελικά οι διάφοροι Γρκίνμπεργκ είναι που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις και μαχαιρώνουν πισώπλατα ακόμη και κόμματα που δεν αρέσουν στους Γκρίνμπεργκ. 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Περί ενότητας και Χρυσής Αυγής




Για δέκα ολόκληρα χρόνια κρατούσε ενωμένο τον ασυμβίβαστο εθνικό και πατριωτικό χώρο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή. Ο κόσμος αυτός δεν αποτελείτο από πολιτευτές και Δελαπατρίδηδες, αλλά από απλούς αγωνιστές ανιδιοτελείς, οι οποίοι στήριζαν το Κίνημά μας, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει. Και δεν τους πρόδωσε, όμως αλίμονο το πρόδωσαν πολλοί από αυτούς, παρασυρόμενοι από κάποιους τυχοδιώκτες, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το MEGA και τον 902 και τώρα παριστάνουν δήθεν τους εθνικοπατριώτες. 


Όλοι αυτοί στο διάστημα που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δυναμικά πρωταγωνιστούσε στην πολιτική ζωή, την υπονόμευαν με κάθε τρόπο και προπαντός με το πλέον αποφασιστικό όπλο τους που ήταν η δολοφονία χαρακτήρα του ηγέτη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που έχει την τιμή να υπογράφει το κείμενο αυτό. Γιατί γνώριζαν καλά και αυτό είναι συμπέρασμα Πανεπιστημιακής μελέτης της πολιτικής επιστήμης των ΗΠΑ από την εποχή ακόμη του μεσοπολέμου, ότι κτυπώντας την ηγεσία κτυπάς το ίδιο το κόμμα. Και όχι μόνον αυτό συμμετείχαν με κόντρα συνδυασμούς στις εκλογές και πληρωνόντουσαν μάλιστα από την Νέα Δημοκρατία προκειμένου να κόβουν ψήφους από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γνωστή είναι η περίπτωση ενός από τα κόμματα αυτά, που του είχε νοικιάσει και του πλήρωνε τα ενοίκια υπουργός της Νέας Δημοκρατίας πρώην ακροδεξιός…


Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι οποίοι σήμερα μιλούν για… ενότητα ήταν οι ίδιοι που πολεμούσαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία είχε επιτύχει την ενότητα των Εθνικιστών και μάλιστα είχε κατορθώσει να πάρει μαζί της ακόμη και αριστερούς και αυτό αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά που έπαιρνε στις εκλογές σε λαϊκές γειτονιές! 


Ξαναθυμήθηκαν και πάλι τώρα τελευταία την ενότητα και βεβαίως λησμονούν ότι μόλις λίγα χρόνια πριν οι Εθνικιστές ήταν ενωμένοι με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την οποία και αυτοί με τον τρόπο τους δολοφονήσαν μαχαιρώνοντας πισώπλατα την ηγεσία της… Η περίπτωσή τους μας θυμίζει τον πατροκτόνο εκείνο, ο οποίος ζητούσε την επιείκεια των δικαστών γιατί ήταν… ορφανός!


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Από το Samina Express στα Τέμπη και από το ΠΑΣΟΚ στην Νέα Δημοκρατία

 


 

“Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι ‘γυφτοχαρατζήδες’, τώρα σε ‘αθεώνουν’ οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

 

Ποιος θυμάται τα ανατριχιαστικά λόγια του Κώστα Σημίτη όταν από την θάλασσα μάζευαν πτώματα πνιγμένων και αυτός είχε πει ότι “Αυτή είναι η Ελλάδα”… Από το “αυτή είναι η Ελλάδα” του Σημίτη περάσαμε στο “ανθρώπινο σφάλμα” του Μητσοτάκη και βεβαίως καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι μία πλειάδα ανθρώπων του Σημίτη στελεχώνουν σήμερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Σεβαστάκης σε άρθρο του επισημαίνει τον κίνδυνο ότι από την τραγωδία των Τεμπών αναπτύσσεται ένας αδυσώπητος αντικοινοβουλευτισμός και θυμάται ότι το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε στον καιρό των μνημονίων. Προς αποκατάσταση για μια ακόμη φορά της αληθείας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμφανίστηκε δυναμικά στην πολιτική σκηνή τον Νοέμβριο του 2010 όταν δεν υπήρχε καμία οργή για τα μνημόνια και κανένα κύμα αντικοινοβουλευτισμού και ήταν όταν εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα και ήταν η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση, που ένας αληθινός και ασυμβίβαστος Εθνικιστής εκλεγότανε. Τώρα αλίμονο απ’ την οργή για τα Τέμπη δεν προκύπτει καμία πολιτική δύναμη και αυτό ίσως θα πρέπει να πει σε πολλούς πολλά …

 

“Φταίει η κακιά η (Χ)ώρα”

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, πολύ αργότερα από την 9η Απριλίου. Οι συνεχείς κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ποσοστό της Ν.Δ. να υφίσταται σοβαρή κάμψη και η ομάδα Μητσοτάκη ελπίζει ότι με το πέρασμα του χρόνου θα αντιστρέψει το κλίμα, ενώ ετοιμάζει παροχές για μικροπολιτικούς ψηφοθηρικούς λόγους.

 

Φυσικά και κανείς ποτέ δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα γιατί ό,τι σχέδια και να κάνουν οι άνθρωποι αυτά ανατρέπονται από παράγοντες απρόβλεπτους, τους οποίους κανένας απατεώνες δημοσκόπος ή αγύρτης πολιτικός αναλυτής μπορεί να προβλέψει.

 

Μεγάλες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες έγιναν για την τραγωδία στα Τέμπη και τις οποίες προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η αριστερά. Κραυγαλέα απούσα η λεγόμενη “ακροδεξιά”, η οποία πρόκειται για μία “μαϊμού” του Συστήματος, χωρίς τίποτε αυθεντικό!

 

Ένα από τα συνθήματα που κρατούσαν νέα παιδιά χωρίς κομματική ταμπέλα ήταν αυτό που έλεγε: “Φταίει η κακιά η (Χ)ώρα” απαντώντας με το σύνθημα αυτό σε αυτούς που πάνε να κουκουλώσουν το έγκλημα μιλώντας για την κακιά την ώρα και το “ανθρώπινο λάθος”…

 

Το σύνθημα αυτό δεν άρεσε στο ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας έκανε την δήλωση: “Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα. Φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή την χώρα”.

Πριν απαντήσουμε στον Κουτσούμπα να πούμε ότι ασφαλώς οι διαδηλωτές δεν εννοούσαν με το (Χ)ώρα την Πατρίδα μας την Ελλάδα, αλλά αυτό το άθλιο κομματικό κράτος, που πράγματι φταίει. Όσο για τον Κουτσουμπά ξεχνά τα έργα και τις ημέρες του ΚΚΕ που είναι συνένοχο για το έγκλημα και κατ’ ουσίαν συγκυβερνά την χώρα μετά την μεταπολίτευση, κυριαρχώντας σε ΜΜΕ, σχολεία και ΑΕΙ. Ας μη κάνουν τους αθώους, λοιπόν, οι μπολσεβίκοι.

 

Θ. Μαυρίδης liberal.gr: “Η ανατολή της νέας Χρυσής Αυγής”

 

Μεγάλο πρόβλημα και για τον φιλελεύθερο κ. Θ. Μαυρίδη και τους κάθε είδους liberal η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,  η οποία πιστεύουν ότι επειδή την στείλανε χωρίς στοιχεία άδικα στην φυλακή τελείωσε! Το πιστεύουν αυτό ακόμη περισσότερο επειδή κατόρθωσαν μέσα από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να φτιάξουν τρία τέσσερα κόμματα, τα οποία πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν την θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αγνοώντας την γνωστή παροιμία ότι κάθε μέρα δεν είναι τ’ Αη Γιαννιού… Άλλωστε, εάν είχαν  μελετήσει πολιτική ιστορία θα ήξεραν ότι οι διώξεις κάνουν δυνατότερο ένα Ιδεολογικό Κίνημα και πόσο μάλλον όταν είναι άδικες!

 

Ο Θ. Μαυρίδης είναι ο κορυφαίος του “think tank” της Ν.Δ. του ιστοτόπου liberal.gr. Τον θυμόμαστε και μας διασκέδασε πολύ όταν στην αρχή της ιστορίας με τον κορωνοϊό παρουσίασε τον Μητσοτάκη ως τον νέο Μωϋσή που θα σώσει τον λαό από τον κορωνοϊό! Τελικά με τα μέτρα του έκανε την Ελλάδα να είναι μία από τις πρώτες χώρες σε θνησιμότητα στην Ευρώπη. Μαϊμού Μωϋσής, λοιπόν, ο Μητσοτάκης του κ. Μαυρίδη.

 

Τώρα με την τραγωδία στα Τέμπη για την οποία ασφαλώς και δεν φταίει μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά όλοι τους, όλο το σάπιο πολιτικό Σύστημα, έγραψε κείμενο στο liberal.gr ο Μαυρίδης να προσέξει ο λαός γιατί με τις διαμαρτυρίες μπορεί να έλθει πάλι η Χρυσή Αυγή, η “νέα” Χρυσή Αυγή. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το σχετικό κείμενο του:

“ … Είναι λέει αντισυστημικοί. Δεν γουστάρουν το σύστημα, τα μέσα ενημέρωσης είναι πουλημένα, οι πολιτικοί «πιασμένοι» και πρέπει να φύγουν όλοι για να «ξεβρωμίσει ο τόπος». Τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Έτσι γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή. Το φασισταριό δεν γεννήθηκε με παρθενογένεση … Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχουν βγει στον δρόμο οι σύγχρονοι μελανοχίτωνες παγανιά και κτίζουν τη νέα Χρυσή Αυγή …”

 

Ανησυχούν οι κάθε είδους liberal, λοιπόν, όπως ο κ. Μαυρίδης γιατί πότε-πότε ο λαός αντιλαμβάνεται ποιοι τον εξουσιάζουν, καταλαβαίνει ότι τελικά liberal και μπολσεβίκοι είναι η μεγάλη του δυστυχία.

 

“Παν ερπετόν πληγή νέμεται” - Ηράκλειτος

 

Πολλές ερμηνείες δόθηκαν στο παραπάνω ρητό του Ηρακλείτου, του μεγάλου φιλοσόφου από την Έφεσο, ερμηνείες διαφορετικές μεταξύ τους και για τον λόγο αυτό θεωρήθηκε το ρητό αυτό αμφίσημο. Κανένας δεν επιχείρησε να το ερμηνεύσει κυριολεκτικά και κυριολεκτικά σημαίνει ότι κάθε ερπετό τρέφεται από μία πληγή και είναι αυτός νόμος φυσικός, τον οποίο βλέπουμε στα λείψανα από τα νεκρά ζώα όπου στρατιές από σκουλήκια κατατρώγουν το νεκρό σώμα. Θυμήθηκα το ρητό αυτό αναλογιζόμενος τα ερπετά, τα οποία επιχειρούν να επωφεληθούν από την πληγή, που δημιουργήθηκε στο Εθνικιστικό Κίνημα από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν για μόλις 3.701 ψήφους άφησαν την Χρυσή Αυγή εκτός βουλής πολεμώντας χέρι-χέρι εναντίον της Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ισραηλινοί χάκερ και από κοντά προδότες, οι οποίοι ευρίσκοντο εντός των τειχών, άνθρωποι που πλούτισαν από την Χρυσή Αυγή και αν τολμούν ας δημοσιεύσουν τα πόθεν έσχες τους κάποιοι κατήγοροι της Χρυσής Αυγής και εμού προσωπικά. Κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι σήμερα κυκλοφορούν με πολυτελή τζιπ 4Χ4 και έχουν το θράσος να βάζουν εμένα στο στόμα τους, ο οποίος όχι μόνο βγήκα από την πολιτική φτωχότερος, αλλά και την στήριξα με την προσωπική μου περιουσία.

 

Παρήγορο είναι το στοιχείο ότι σε πρόσφατη πολιτική έρευνα παρατέθηκε το στοιχείο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στις εκλογές του ’19 στις ηλικίες από 17 έως 34 ετών πήρε ποσοστό άνω του 5%! Δεν μας πούλησε λοιπόν και δεν μας πρόδωσε η Ελλάδα που έρχεται, αλλά η Ελλάδα που φεύγει μέσα στην προδοσία, την χρεωκοπία και τις τραγωδίες. Όσο γι’ αυτούς τα ερπετά που θέλουν επάνω στην πληγή μας, πληγή που προκάλεσε και η δική τους προδοσία, να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης, είναι βέβαιον ότι θα αποτύχουν. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν μία και μία θα παραμείνει!

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ναυάγιον “Ελλάς” Α.Ε. : Από το Samina Express στα Τέμπη


Ποιος θυμάται τα ανατριχιαστικά λόγια του Κώστα Σημίτη όταν από την θάλασσα μάζευαν πτώματα πνιγμένων και αυτός είχε πει ότι “Αυτή είναι η Ελλάδα”… Από το “αυτή είναι η Ελλάδα” του Σημίτη περάσαμε στο “ανθρώπινο σφάλμα” του Μητσοτάκη και βεβαίως καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι μία πλειάδα ανθρώπων του Σημίτη στελεχώνουν σήμερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Σεβαστάκης σε άρθρο του επισημαίνει τον κίνδυνο ότι από την τραγωδία των Τεμπών αναπτύσσεται ένας αδυσώπητος αντικοινοβουλευτισμός και θυμάται ότι το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε στον καιρό των μνημονίων. Προς αποκατάσταση για μια ακόμη φορά της αληθείας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμφανίστηκε δυναμικά στην πολιτική σκηνή τον Νοέμβριο του 2010 όταν δεν υπήρχε καμία οργή για τα μνημόνια και κανένα κύμα αντικοινοβουλευτισμού και ήταν όταν εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα και ήταν η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση, που ένας αληθινός και ασυμβίβαστος Εθνικιστής εκλεγότανε. Τώρα αλίμονο απ’ την οργή για τα Τέμπη δεν προκύπτει καμία πολιτική δύναμη και αυτό ίσως θα πρέπει να πει σε πολλούς πολλά … 


Ν.Γ. Μιχαλολιάκος ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Γιατί δεν φοβούνται νέο 2012; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Σύστημα και έκλεισαν στην φυλακή την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Αναλύσεις επί αναλύσεων για το κλίμα της οργής μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η οποία, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ήλθε σαν κερασάκι στην τούρτα μετά την ενεργειακή - οικονομική κρίση, την ακρίβεια των τιμών και τον πληθωρισμό! Δεν είναι σαν το 2012 κραυγάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και σημειώνουν πως είναι δύσκολο να επαναληφθεί το 2012, γιατί εκτός των άλλων, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα έχει την δυνατότητα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές όπως ξεκαθαρίζουν σε άρθρα τους συστημικοί δημοσιογράφοι σε “Βήμα”, “Καθημερινή” και άλλες εφημερίδες. 


Χαρακτηριστικό είναι άρθρο της “Καθημερινής”, με τίτλο “Επιστρέφει η αντισυστημικότητα; Το οποίο αναφέρει ότι “σήμερα τα πάντα έχουν δοκιμαστεί κανένα κόμμα δεν μπορεί να παίξει ανάλογο ρόλο με εκείνον του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ ή ακόμη και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το 2012. Οι διαψεύσεις και η πολιτική “απομάγευση” αφορούν πλέον τους πάντες.”.


Εις ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ είναι δεδομένο, αλλά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί προϊόν και έργο του Συστήματος που ξεκίνησε με μία παράνομη δίωξη και πολιτική σκευωρία η οποία έφτασε μέχρι την φυλάκιση και την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές. Ως εκ τούτου λοιπόν, η “απομάγευση” κατά Βέμπερ εις ό,τι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν ισχύει! Όλα όμως πράγματι δείχνουν ότι δεν επιστρέφει η αντισυστημικότητα γιατί ό,τι υπάρχει και προβάλλεται ανήκει στο Σύστημα… Έτσι, λοιπόν, μέσα σε όλες τις αμαρτίες του δεν πρόκειται να κλυδωνισθεί το Σύστημα , αφού δεν υπάρχει αξιόπιστη για τον λαό πολιτική δύναμη , η οποία θα διεκδικήσει την έκφραση της οργής του. Πόση οργή όμως και για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να κρατήσει ένας λαός όπως τον έχουν καταντήσει ραγιά και δουλικό απέναντι στο πελατειακό κράτος; 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...