Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

tvxs.gr : “Ο Σέσελι ήταν ο Μιχαλολιάκος της Σερβίας”



Σε άρθρο για την Σερβία, τους εθνικιστές και τις σχέσεις τους με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το γνωστό ιστολόγιο του αριστερού με τις δεξιές τσέπες, που τα ‘κονόμησε χοντρά στην ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίον τώρα την κοπάνησε γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναφέρεται στον εθνικιστή ηγέτη της Σερβίας Σέσελι λέγοντας ότι υπήρξε ο Μιχαλολιάκος της Σερβίας. Αυτό σαν δείγμα τι υπολογίζουν και τι μετράνε σαν εθνικισμό στην Ελλάδα οι διάφοροι Κούλογλου… 

Συγκεκριμένα έγραψε το tvxs.gr:


“Στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, με το πρόσχημα της εναντίωσης στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ο Ριζοσπάστης συμπορεύτηκε πλήρως με τον εθνικισμό του Μιλόσεβιτς. Έφτασαν να δημοσιεύουν επαινετικά άρθρα και ρεπορτάζ για τον Μλάντιτς (εμπλεκόμενο σε γενοκτονίες στη Βοσνία) και τις συναντήσεις του Ζιουγκάνοφ, επικεφαλής του ΚΚΡΟ, με τον Βόισλαβ Σέσελι. Ο Σέσελι, σύμμαχος τότε του Μιλόσεβιτς, ήταν ο Μιχαλολιάκος της Σερβίας, ο Ριζοσπάστης όμως τους παρουσίαζε σαν «αντιιμπεριαλιστές».

Πράγματι, ο συναγωνιστής Μιχαλολιάκος είχε γνωριστεί με τον Σέρβο ηγέτη Σέσελι στην Μόσχα το 1996, καλεσμένοι και οι δύο του ρώσσου πολιτικού Ζιρινοφσκι και υπήρξαν σχέσεις μεταξύ του εθνικού κόμματος του Σέσελι και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στην εφημερίδα της οποίας είχε δώσει συνέντευξη για το μακεδονικό με τον τίτλο “Τα Σκόπια πρέπει να διαλυθούν”, στην οποία πρότεινε Ελλάδα και Σερβία να μοιρασθούν τα εδάφη των Σκοπίων. 

Ίδιες απόψεις είχε και για την Αλβανία και σχετικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα από παλαιό φύλλο της εφημερίδας “Χρυσής Αυγής”:

Σέρβος Εθνικιστής Ηγέτης Σέσελι: Η Αλβανία είναι τεχνητό κράτος – Να διαμοιράσουμε τα εδάφη της με την Ελλάδα!

“Την ίδια ώρα που το σκιπεταριό προκαλεί τους πάντες με την «Μεγάλη Αλβανία», ο ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόιτσλαβ Σέσελι υπέδειξε την πρέπουσα λύση για να τελειώνουμε μια για πάντα μ’ αυτό το καρκίνωμα.

Σε ανάρτησή του, λοιπόν, στο Twitter, ο Σέρβος εθνικιστής ηγέτης αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην λύση που πρέπει να δοθεί στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου: «Για να ελευθερώσουμε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια χρειαζόμαστε ισχυρές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουμε όλους τους Αλβανούς που δεν αναγνωρίζουν το σερβικό κράτος. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε ενόσω το ΝΑΤΟ είναι εκεί. Περιμένουμε να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ την περιοχή και να επιτεθούμε ώστε να βρεθεί κάθε τμήμα του Κοσσυφοπεδίου υπό σερβικό έλεγχο».

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...