Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΒΗΜΑ, “Η φασιστική πρόκληση Μιχαλολιάκου”

 



“24/07/2013: Η πρόκληση της Χρυσής Αυγής ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήταν εμφανώς προμελετημένη.


Ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν στην Βουλή και εορτάζετο η ημέρα της δημοκρατίας όπως αποκαλούν την ημέρα εκείνη κατά την οποία τα τουρκικά στρατεύματα είχαν εισβάλει στην ελληνική μεγαλόνησο. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θέλοντας να δείξει την αντίθεσή της στο καθεστώς της μεταπολιτεύσεως γιατί υπήρξε το μοναδικό πολιτικό κίνημα το οποίο αντιπολιτεύτηκε νόμιμα και πολιτικά την μεταπολίτευση, θέλησε να κάνει μία διανομή τροφίμων με χρήματα της κομματικής επιχορηγήσεως και αυτό δυσαρέστησε πολύ τους “Ηρακλής” της δημοκρατίας της εφημερίδας το “ΒΗΜΑ”, το οποίο έγραψε τα εξής: 


Ο κ.Μιχαλολιάκος οργάνωσε την εκδήλωση διανομής τροφίμων επί τούτου.Για να προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και να αναδείξει τα δικό του χουντικό παρελθόν και προπαγανδίσει το σημερινό νεοναζιστικό παρόν.


Τη φθορά της Δημοκρατίας συστηματικά επιδιώκει, την ανάδειξη των φασιστικών προτύπων επιθυμεί, το ρεβανσισμό καλλιεργεί και με αυτόν πορεύεται.


Αυτό ήταν πάντα, αυτά είναι τα πιστεύω και τα ιδανικά του, με αυτά μεγάλωσε, ποτέ δεν συμβιβάσθηκε με την ιδέα της χουντικής κατάρρευσης, συνωμότης υπήρξε από το νιάτα του και τώρα συνωμοτεί χρησιμοποιώντας την ανοχή και την ανεκτικότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος.”



Δεν πέρασαν ούτε δυο μήνες από την ημέρα εκείνη και ήμουνα στην φυλακή με χειροπέδες για ένα περιστατικό, με το οποίο δεν είχα την οποιαδήποτε σχέση.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...