Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι




Παρακολούθησα σε τηλεοπτικό σταθμό ενδιαφέρουσα εκπομπή με κινηματογραφικό υλικό εποχής για το Έπος του 1912-13. Ο παρουσιαστής μεταξύ άλλων είπε ότι η πολεμική προετοιμασία ήταν έργο των… Τρικούπη και Βενιζέλου! Πόσα ακόμη ψέματα θα πούνε; Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος ως γνωστόν χρεωκόπησε την χώρα, ΤΙΠΟΤΕ δεν είχε κάνει για την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. 

Όσο για τον Βενιζέλο ήλθε από την Κρήτη στην Ελλάδα το 1910. Πότε να προλάβει να εξοπλίσει την χώρα; Για όσους δεν το ξέρουν, πρωθυπουργός της χώρας όταν παραλάβαμε το θρυλικό θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”, σημαντικό παράγοντα της νίκης μας, ήταν ο Μαυρομιχάλης και ο Βενιζέλος ήταν ακόμη στην Κρήτη.  


Μου προκαλεί πάντως έκπληξη το γεγονός ότι άπαντες οι αριστεροί και οι “σούπερ δημοκράτες” υμνούν τον Βενιζέλο, που έκανε νόμο με τον οποίον έστελνε τους κομμουνιστές εξορία και την δεκαετία του 1930 υμνούσε τον Φασισμό και έλεγε στον Πλαστήρα ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να γίνει δικτατορία γιατί η χώρα δεν διαθέτει έναν Μουσολίνι! 


Αυτός ήταν ο Βενιζέλος και το ξέρουν. Δεν έχουν, όμως, πρόβλημα να τον υμνούν γιατί τους βολεύει και γιατί φρόντισαν οι πολλοί να είναι αμαθείς και να έχουν πλήρη άγνοια. 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...