Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ποιοί είναι τελικά οι “Φασίστες” σύμφωνα με την σύγχρονη πολιτική ορολογία;

«Όταν το κράτος είναι αντεθνικό, τότε κάτω το κράτος, Ζήτω το Έθνος» Ίων Δραγούμης

Σύμφωνα με την πολιτική ορολογία η οποία έχει μεταπολεμικά καθιερωθεί, φασίστας είναι όποιος αυθαίρετα πράττει και δρα ασκώντας τυραννική εξουσία σε πρόσωπα και καταστάσεις. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας παραθέσουμε το απόσπασμα ενός βιβλίου, ενός αντιφασίστα συγγραφέα, ειδικού πολιτικού επιστήμονα, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Στα τέλη του εικοστού αιώνα ο όρος ΦΑΣΙΣΜΟΣ παραμένει ίσως ο πιο ασαφής από τους σημαντικούς πολιτικούς όρους… O όρος έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τους αντιπάλους του παρά από τους υποστηρικτές του, και οι πρώτοι υπήρξαν υπεύθυνοι για τη γενίκευση του επιθέτου σε διεθνές επίπεδο ήδη από το 1923. Η λέξη φασίστας είναι μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες υποτιμητικές πολιτικές εκφράσεις, και συνήθως υποδηλώνει «τον βίαιο», «τον κτηνώδη», «τον καταπιεστικό» ή «τον δικτατορικό». Αν όμως φασισμός δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο απ’ αυτό, τότε τα κομμουνιστικά καθεστώτα, για παράδειγμα, θα έπρεπε πιθανόν να ενταχθούν στην κατηγορία των πιο φασιστικών καθεστώτων, αποστερώντας έτσι τη λέξη από κάθε χρήσιμο προσδιορισμό». («Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ», ΣΤΑΝΛΕΪ ΠΕΪΝ, ΣΕΛ. 21) 

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι γίνεται μία ανερμάτιστη, αταίριαστη και συχνότατα παράλογη χρήση ή μάλλον κατάχρηση του όρου φασισμός και φασίστας, η οποία καθόλου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Επίσης, πρέπει να τονισθεί ότι και διάφοροι αστοί ή και «πατριώτες» πολιτικοί, χρησιμοποιούν κατ’ αυτόν τον τρόπο τον εν λόγω όρο, ακολουθώντας πιστά κατά τούτο την προπαγάνδα της αριστεράς, μία προπαγάνδα η οποία έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα.

Προφανώς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι κίνημα φασιστικό ή ναζιστικό. Στο επίκεντρο του φασισμού δεν είναι το έθνος-φυλή, αλλά το κράτος! Εξετάζοντας, λοιπόν, ιδεολογικά το θέμα το κίνημά μας δεν είναι δυνατόν να έχει σχέση με τον φασισμό, ο οποίος υπήρξε κυρίως μία έκφανση του Ιταλικού κρατισμού. Εμείς, όμως, ούτε «κρατιστές» είμαστε, ούτε βεβαίως… Ιταλοί (!), όπως επίσης δεν είμαστε Γερμανοί και ναζιστές. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ! Για εμάς στο κέντρο του σκληρού πυρήνα της Πίστης μας ευρίσκεται το Έθνος, Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και όχι το κράτος.

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος



 

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, 2002: Γεωπολιτική και Εθνική Κυριαρχία

  Η Ελλάδα ή θα είναι μεγάλη και κυρίαρχη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα. Σύμφωνα με την επιστήμη της γεωπολιτικής ισχύουν τα παρακάτω:  H ύπ...