Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 Ανάθεμα στον Κρόμβελ και την Μάγκνα Κάρτα,
ανάθεμα στις μηχανές, που γέμισαν χρυσάφι
τις τσέπες των εμπόρων και πείνα την φτωχολογιά.”

Το 1968 ξεσηκώθηκε ο λαός ενάντια στην κόκκινη τυραννία στην Τσεχοσλοβακία. Ο άνεμος της ελευθερίας ορμητικός φύσηξε στην σκλαβωμένη Πράγα. Οι σοβιετικοί τότε εισέβαλαν στην χώρα, που ήθελε την ελευθερία της και έλιωσαν έναν ολόκληρο λαό κάτω από τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων τους. Σιωπή από τους δημοκράτες της Δύσεως … Από ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία. Τότε ένας φοιτητής, ο Γιαν Πάλατς, είχε αυτοπυρποληθεί σε μια ύψιστη πράξη αντιστάσεως και διαμαρτυρίας στην πλατεία Βένσεσλας. 

Πολλά χρόνια αργότερα ο μπολσεβικισμός έπεσε και ήλθε η δημοκρατία, ο καπιταλισμός στην χώρα και πάλι ένας φοιτητής ο Ζντένεκ Άνταμετς, ο οποίος δεν είχε γεννηθεί όταν ο Γιαν Πάλατς έδινε την ζωή του για Πατρίδα και ελευθερία, αυτοπυρπολήθηκε τον Μάιο του 2003 στην Πράγα αφήνοντας μία τελευταία επιστολή που έλεγε: 

«ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΩ ΆΛΛΟ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΈΝΑ ΚΑΤ’ ΌΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΊΟ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΡΌΛΟ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΑΡΆ ΜΌΝΟΝ ΤΟ ΧΡΉΜΑ ΚΑΙ Η ΔΎΝΑΜΉ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΩ ΝΑ ΖΩ ΆΛΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΠΟΥ ΤΡΈΦΕΤΑΙ ΜΌΝΟΝ ΑΠΌ ΦΤΗΝΆ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΆ ΣΌΟΥ».


Θυμήθηκα τα λόγια αυτά της αποχαιρετιστήριας επιστολής του Τσέχου πατριώτη, που θέλησε θυσιάζοντας την ζωή του να καταγγείλει το απάνθρωπο καθεστώς που ονομάζουν σήμερα “δημοκρατία” και είναι στην πραγματικότητα μία αισχρή πλουτοκρατία, ζώντας στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελλάδα, την οποία κυβερνούν κομμουνιστές, ασκώντας, όμως, μια σκληρή καπιταλιστική πολιτική!

Στην Ελλάδα του Τσίπρα, του Μητσοτάκη, του Κασσελάκη και του Ανδρουλάκη. Όλων αυτών οι οποίοι παριστάνουν τους πολιτικούς ταγούς της χώρας και που κανένας τους δεν έχει την δυνατότητα να προσφέρει ένα όραμα, έναν σκοπό εθνικό στον λαό μας! 

Και έχουν μάλιστα και το θράσος να βγαίνουν και να καταγγέλλουν τα όσα συμβαίνουν την ίδια στιγμή που είναι γνωστό και δεδομένο ότι αυτοί είναι οι μεγάλοι ένοχοι για τα όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας.

Παριστάνουν πως κλαίνε για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα που έφυγαν στο εξωτερικό για να κερδίσουν την ζωή τους, ενώ είναι αυτοί που με τα Μνημόνιά τους οδήγησαν τα Ελληνόπουλα σε μία κατ’ ουσίαν εξορία, χωρίζοντας οικογένειες. 

Και δεν είναι μόνον αυτό … Παριστάνουν και τους … πατριώτες(!), υποτασσόμενοι πλήρως στις επιταγές του σουλτάνου Erdogan.

Από την μια μεριά ένα διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο στην υπηρεσία των πλουτοκρατών, οι οποίοι λειτουργούν σαν… ιδιοκτήτες(!) του κράτους, ένα πολιτικό κατεστημένο με λογής λογής αποχρώσεις, αρχίζοντας από το βαθύ κόκκινο του ΚΚΕ και καταλήγοντας στο λουλακί τουριστικό γαλάζιο ενός νησιώτικου καφενέ της Νέας Δημοκρατίας.

Η φύση της οικονομίας είναι δαιμονική και είναι το ίδιο δαιμονική και στον καπιταλισμό και στον μαρξισμό, αφού επίκεντρο και στα δύο φαινομενικά αντίθετα συστήματα, είναι η ύλη, είναι το χρήμα και βασιλείς στα καθεστώτα αυτά αυτοί που το κατέχουν.

Κανένα Ιδανικό δεν έχει θέση στο δικέφαλο τέρας αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, η οποία επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Και όμως σε πείσμα των καιρών οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ( και όχι τα στημένα από το σύστημα δήθεν ακροδεξιά κόμματα τη βουλής) μάχονται ενάντια στην τυραννία του Υλισμού της πλουτοκρατίας των “νταβατζήδων”, που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, μάχονται για μια Νέα Ελλάδα Υπερήφανη και Ελεύθερη και όχι  για ένα προτεκτοράτο δευτέρας μάλιστα διαλογής.

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...