Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους


 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974

“Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου δεν την έκαναν Αμερικάνοι, αλλά Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Αυτό όταν είχε στην διάθεσή του πληροφορίες από μία υπερδύναμη, την Σοβιετική Ένωση, με την οποία είχε άμεση σχέση. Τους πιστεύετε;”.

Ιδιαίτερα σημαντική η ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ για την 21η Απριλίου. Πριν ασχοληθούμε όμως με αυτό μία μικρή αναφορά εις τα καθ’ ημάς. Οι εξουσίες υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητες. Πως είναι δυνατόν όμως να είναι ανεξάρτητη μία εξουσία, η δικαιοσύνη επί του προκειμένου, όταν την ηγεσία της την διορίζει η εκτελεστική εξουσία, η οποία πάλι έχει άμεση σχέση και εξάρτηση με την νομοθετική; Αυτό με αφορμή μία ακόμη αναφορά για την Χρυσή Αυγή στην βουλή.

Όπως γνωρίζετε στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε στην Βουλή, 16 Φεβρουαρίου 2024:“Ακραίος και εγώ, που έστειλα σιδηροδέσμια τη Χρυσή Αυγή στην φυλακή …

ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΉ ΧΏΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΑΚΌΜΗ ΜΠΑΝΑΝΊΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΉΣ ΑΜΕΡΙΚΉΣ ΕΆΝ ΈΒΓΑΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ ΚΑΙ ΔΉΛΩΝΕ ΌΤΙ ΌΝΤΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΈΣΤΕΙΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΆΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΉ ΕΆΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΜΒΆΝΕΤΟ ΆΜΕΣΑ, ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΓΙΝΌΤΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΙΣΜΌ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΌΣΑ ΠΕΙ. ΕΔΏ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΎΛΩΝ, ΤΩΝ ΡΑΓΙΆΔΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΊΤΣΑΡΩΝ ΟΎΤΕ ΛΈΞΗ.

Άλλωστε τι να πούνε όταν Εισαγγελέας διέταξε να ερευνηθούν τα όσα ακούστηκαν στο βίντεο Μπαλτάκου καθώς και στην εντολή προς τον “Παναθηναϊκάκια” για προφυλακίσεις βολευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και δεν έγινε τίποτε… Δεν τόλμησε η βουλή να κάνει καμία ενέργεια κι έγραψε την δικαιοσύνη στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Δείτε Επίσης:   Ακατάλληλη να ηγηθεί της Δικαιοσύνης, μετά τη “βεντέτα” που άνοιξε με γονείς οι οποίοι έχασαν τα παιδιά τους

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα του τίτλου αυτού του κειμένου.

Δοκίμιο Ιστορίας ΚΚΕ: Δικτατορία 1967: Το πραξικόπημα ήταν τελικά «made in Greece»

Σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε προ ημερών το παρακάτω, το οποίο ανατρέπει κυριολεκτικά την προπαγάνδα της “δημοκρατίας” της μεταπολιτεύσεως και στο οποίο κανείς δεν έδωσε σημασία. Εγράφη συγκεκριμένα:

Μια νέα «ανάγνωση» για τον ρόλο των ΗΠΑ στο πραξικόπημα των Συνταγματαρχών και την δικτατορία 1967-1974 επιχειρεί το ΚΚΕ και συγκεκριμένα το Δοκίμιο Ιστορίας του Περισσού. 

Στο συμπέρασμα ότι το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 δεν ήταν made in USA, καταλήγει και επισήμως το ΚΚΕ. Η προσέγγιση που επιχειρεί το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (τόμος Γ2) για την περίοδο 1967-1974 ως προς τον ρόλο των ΗΠΑ στην οργάνωση και υλοποίηση του στρατιωτικού πραξικοπήματος που έβαλε στον «γύψο» τη Δημοκρατία στη χώρα μας συνιστά μια διαφορετική ανάγνωση και ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο συζήτησης.”

Επί πενήντα ολόκληρα χρόνια από το 1974 μέχρι σήμερα οι “σύντροφοι” πασών των αποχρώσεων, έχουν λειώσει δεκάδες ζευγάρια υποδημάτων, κάνοντας πορείες προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, φωνάζοντας το σύνθημα “Αμερικάνοι φονιάδες των λαών” και αυτό γιατί χρεώνουν την 21η Απριλίου στις συνωμοσίες των ΗΠΑ εις βάρος της χώρας μας. Τώρα οι ίδιοι, έχοντας ασφαλώς πάντα καλές πληροφορίες, το διαψεύδουν πανηγυρικά και αποδεικνύεται ότι ήταν μία Επανάσταση Στρατιωτική Ελλήνων, η οποία όχι μόνον δεν υποκινήθηκε από τους Αμερικάνους, αλλά βρήκε απέναντί της τους Αμερικάνους, οι οποίοι τελικά και κατόρθωσαν να ανατρέψουν το στρατιωτικό καθεστώς με την βοήθεια μωροφιλόδοξων και βεβαίως με την τραγωδία της Κύπρου. Τι έχουν να πουν σε έναν ολόκληρο λαό που τον τάιζαν κουτόχορτο για πενήντα ολόκληρα χρόνια; Δεν λένε τίποτε και μάλιστα “θάβουν” την είδηση και το ντοκουμέντο όπως ακριβώς η γάτα αποκρύπτει τα κόπρανά της…

Δείτε Επίσης:   Η απώλεια της πολιτικής και τα κομματικά συνέδρια

Έχει και μία άλλη διάσταση όμως το θέμα, γιατί μέσα σε όλα αυτά παρεμβάλλεται και ο ρόλος του ΚΚΕ με το περίφημο τεύχος της Πανσπουδαστικής νο. 8, η οποία όταν γινόταν το Πολυτεχνείο το είχε καταγγείλει σαν προβοκάτσια! Μήπως τελικά ήταν; Μήπως οι “σύντροφοι” που ήξεραν κάτι παραπάνω ήξεραν κάτι παραπάνω;

Από το Πολυτεχνείο στον Αττίλα του 1974 

Είναι γεγονός όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι ψευτοήρωες με παραμύθια για εκατοντάδες χιλιάδες δήθεν πολίτες που διαδήλωναν εκείνο τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα και με τερατολογίες για χιλιάδες νεκρούς, που υπάρχουν μόνον στην φαντασία τους, ότι το Πολυτεχνείο δεν έριξε καμία χούντα. Αντίθετα έριξε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο από την εξουσία και άνοιξε τον δρόμο για την μεγάλη τραγωδία του Κυπριακού Ελληνισμού. Μία αφορμή ζητούσαν οι Τούρκοι γιατί η πρόθεσή τους ήταν δεδομένη και πρώτος ο βαθιά Έλληνας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης ως Έλληνας διπλωμάτης είχε πει και γράψει για τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου ότι θα οδηγήσουν σε τουρκοποίηση της Κύπρου και τραγωδία. Αυτό έγινε εφικτό με την πτώση του Γεωργίου Παπαδοπούλου, την οποία προκάλεσε το Πολυτεχνείο και εδώ έρχεται το ζήτημα του τεύχους της Πανσπουδαστικής Νο. 8, που ήταν το περιοδικό του φοιτητικού του ΚΚΕ, το οποίο κατήγγειλε την κατάληψη του Πολυτεχνείου σαν μία μεγάλη προβοκάτσια. Ήταν λάθος ή μήπως οι “σύντροφοι” είχαν από την Μόσχα πληροφορίες, τις οποίες φυσικά και δεν γνώριζε ο ελληνικός λαός. Αποδεικνύεται ότι είχαν…

Μάλιστα, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, το θέμα της Πανσπουδαστικής Νο.8 είναι στο επίκεντρο και προκάλεσε μεγάλες τριβές και διάλογο στον χώρο της αριστεράς. Από αυτό και τα εξής:

Δείτε Επίσης:   Προς Μαξίμου: Οργανωθείτε…!!!

«Δεν μπορούσαμε ούτε να το διανοηθούμε ότι ο συντάκτης επιδίωκε, στην κορύφωση της Ιωαννιδικής τρομοκρατίας, να προκαλέσει γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης μες στο φοιτητικό κίνημα ή να οδηγήσει εν ψυχρώ την ΚΝΕ στην πλήρη πολιτική απομόνωση από τις άλλες αντιδικτατορικές δυνάμεις» γράφει στο τελευταίο του βιβλίο ο Μίμης Ανδρουλάκης, για το πλήγμα που επέφερε η «Πανσπουδαστική Νο 8»,  η οποία κατ’ ουσίαν κατήγγειλε την κατάληψη του Πολυτεχνείου ως προβοκάτσια .Το ΚΚΕ μέσω του «Ριζοσπάστη» υποστήριξε ότι η περιβόητη καταγγελία που δημοσιεύθηκε στην «Πανσπουδαστική Νο 8» «είναι ανακοίνωση της Επιτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου» και «αναφέρεται σε δράση προβοκατόρων και απόπειρά τους να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο.”

Εντελώς άστοχη η σοφιστεία του “Ριζοσπάστη” και τα γεγονότα που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι είχε δίκιο η Πανσπουδαστική νο. 8, ήταν όντως προβοκάτσια στην οποία παρασύρθηκαν και άσχετοι με το τι παιζότανε άνθρωποι κυρίως της αριστεράς και από την προβοκάτσια αυτή έπεσε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και άνοιξε ο δρόμος για τον Αττίλα το 1974 και βεβαίως ας επαναλάβουμε ότι και οι ίδιοι οι μπολσεβίκοι το ομολογούν ότι η 21η Απριλίου ήταν μία ανατροπή του πολιτεύματος πράγματι που έγινε από Έλληνες και όχι όπως αυτή του Λένιν που έγινε με το σφραγισμένο τρένο των Γερμανών και το χρυσάφι των Αμερικανών. 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, 2002: Γεωπολιτική και Εθνική Κυριαρχία

  Η Ελλάδα ή θα είναι μεγάλη και κυρίαρχη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα. Σύμφωνα με την επιστήμη της γεωπολιτικής ισχύουν τα παρακάτω:  H ύπ...