Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Ποιος Εθνικισμός και ποιοι Εθνικιστές;

 


«…Ο Εθνικισμός είναι το σύμβολο μιας πίστεως, μιας ολοκληρωμένης κοσμοθεωρίας. Και οι εθνικιστές είναι οι πιστοί της θρησκείας αυτής. …. Εις τας τάξεις των εθνικιστών δεν γίνονται δεκτοί όσοι απλώς πιστεύουν και δέχονται την ιδέα του έθνους, αλλά μόνο εκείνοι που πιστεύουν εις αυτήν και είναι έτοιμοι να την πραγματοποιήσουν. Και εις αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται η διαφορά μεταξύ του απλώς εθνικόφρονα και του εθνικιστή …” Δ. ΒΕΖΑΝΗΣ

Όποτε πλησιάζουν εκλογές κάποιοι ορέγονται τις ψήφους των αγνών Ελλήνων πατριωτών και πολλών εθνικιστών χωρίς όμως Ιδεολογική Παιδεία, οι οποίοι εύκολα παρασύρονται από κάθε είδους τυχοδιώκτη. Τυγχάνει να είμαι ενεργός από το 1973 από ηλικίας 15 ετών σε αυτό που λέγεται εθνικός χώρος, ακροδεξιός χώρος ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε τον. Ε, λοιπόν, απ’ όλες αυτές τις “μουτσούνες”, που έχουν ιδρύσει δεκάδες κόμματα και βγαίνουν και κάνουν τους “εθνοσωτήρες” δεν γνωρίζω κανέναν. Μου είναι όλοι άγνωστοι, όπως είναι άγνωστοι και στον Ελληνικό λαό.

Για να δικαιολογήσω αυτό το “κάθε λογής” θα σας πω χωρίς να αναφέρω ονόματα και να τους διαφημίσω, αφού είναι όντως ανώνυμοι, θα σας πω ότι ανάμεσά τους θα βρείτε γυρολόγους των κομμάτων, οι οποίοι προέρχονται από τους Ιαχωβάδες μέχρι την αριστερά, από πικραμένα παιδιά της Νέας Δημοκρατίας που έμειναν αδιόριστα και δεν πήραν καμία μίζα στα χρόνια της γαλάζιας εξουσίας μέχρι παλαιο-ΠΑΣΟΚους υμνητές φανατικούς του Ανδρέα Παπανδρέου! Υπάρχουν επίσης και ρατσιστές και αντιρατσιστές, φανατικοί θρησκευόμενοι μέχρι και … άθεοι(!) και από φιλοσιωνιστές μέχρι αντισιωνιστές. Μέχρι και “πατριώτες” θαυμαστές του φίλου του γνωστού “λόμπυ” και διώκτη των Εθνικιστών Δένδια(τον οποίονπαρουσιάζουν σαν … τουρκοφάγο!) εμφανίστηκαν ως “εθνικά ευαίσθητοι”! Όλοι αυτοί για κάποιους, που σκέπτονται πονηρά με σκοπό να μη γίνει τελικά τίποτε, μπορούν δήθεν να ενωθούν! 

Με απλά λόγια ποιοι Εθνικιστές και ποιος Εθνικισμός. Χωρίς ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ η πολιτική είναι μια ΑΠΑΤΗ! Ο Εθνικισμός στην Ελλάδα είχε και έχει σφραγίδα και ονοματεπώνυμο και αυτήν την σφραγίδα την γνωρίζει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...