Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

“Ένας “Μαύρος Κύκνος” ήταν και είναι η Χρυσή Αυγή”

 “Ένας “Μαύρος Κύκνος” ήταν και είναι η Χρυσή Αυγή, ένα δείγμα του Ιρασιοναλισμού που ανατρέπει κάθε “λογική” στον ιστορικό χρόνο. Το πλέον τραγικό, όμως, γι’ αυτούς που πούλησαν την Σημαία τους είναι ότι νομίζουν, ίσως και το πιστεύουν βαθειά ότι δεν πρόδωσαν τίποτε. Ίσως να είναι και έτσι εάν ποτέ δεν πίστεψαν σε τίποτε.” 

22 Οκτωβρίου 2020, οι χειροπέδες και το σύνθημα “η δημοκρατία νίκησε” να κυριαρχεί σε όλα τα ΜΜΕ του καθεστώτος. Η συνέχεια είναι το “η δημοκρατία εκδικείται” γιατί αυτό στην πραγματικότητα γίνεται… Εμπάθεια και μίσος ενάντια στους ΜΟΝΟΥΣ πολιτικούς αντιπάλους του Συστήματος. 

Επέλεξα να μη σιωπήσω και μάχομαι με την γραφίδα μου. Το Κίνημά μας δέχτηκε ένα σκληρό κτύπημα. Η Χρυσή Αυγή ως το κατ’ εξοχήν περισσότερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ στον χαρακτήρα και στην ψυχή του Κίνημα μοιραίο ήταν να αναδείξει και τα στοιχεία εκείνα τα αρνητικά, που έχουν σημαδέψει την Ιστορία μας, δηλαδή την φιλαρχία, την αρρωστημένη φιλοδοξία, την αχαριστία, τον φθόνο και κατά τάξιν ο πρώτος στόχος ήμουν εγώ. Τα κατάφερε τελικά το Σύστημα με την βοήθεια και προδοτών και μίας 5ης φάλαγγας να πλήξουν την Χρυσή Αυγή, ένα παράδοξο κυριολεκτικά, που κανένας αναλυτής, κοινωνιολόγος ή δημοσκόπος θα μπορούσε να προβλέψει. Ένας “Μαύρος Κύκνος” ήταν και είναι η Χρυσή Αυγή, ένα δείγμα του Ιρασιοναλισμού που ανατρέπει κάθε “λογική” στον ιστορικό χρόνο.

Το πλέον τραγικό, όμως, γι’ αυτούς που πούλησαν την Σημαία τους είναι ότι νομίζουν, ίσως και το πιστεύουν βαθειά ότι δεν πρόδωσαν τίποτε. Ίσως να είναι και έτσι εάν ποτέ δεν πίστεψαν σε τίποτε.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...