Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;Δεν πρόλαβαν μέσα σε πέντε χρόνια να αλλάξουν το “Μακεδονία” σε ταυτότητες και διαβατήρια, λέει ο Πεντάροφσκι

Η Συμφωνία των Πρεσπών, μία συμφωνία προσβολή για την Ελληνική Ιστορία, αφού αναγνωρίζει “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα, προέβλεπε ότι σε πέντε χρόνια θα φύγουν από τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών της χώρας αυτής οι ονομασίες “μακεδονία”. Αυτό δεν έγινε και απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!  

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Στέβο Πεντάροφσκι, προτείνει προς την κυβέρνηση της χώρας μας να παραταθεί, μέχρι τον Σεπτέμβριο, αντί για τον Φεβρουάριο, η προθεσμία για την αντικατάσταση των προσωπικών εγγράφων των πολιτών, καθώς αρκετοί δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να αντικαταστήσουν τα έγγραφά τους ώστε σε αυτά να αναγράφεται η νέα ονομασία του κράτους, -Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας-, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου του 2024 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και βάσει αυτής, οι πολίτες της χώρας θα έπρεπε να αλλάξουν σε ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης, ώστε να αναγράφεται το νέο όνομα του κράτους: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Στέβο Πεντάροφσκι, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ανέφερε ότι αυτό που γίνεται είναι προσβλητικό για τους ίδιους τους πολίτες και είναι σκόπιμο να παρατείνει την προθεσμία για την όλη διαδικασία.

Αστεία η δικαιολογία ότι δεν πρόλαβαν σε πέντε χρόνια να αλλάξουν ταυτότητες, όπως αστεία είναι και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρ’ όλο που τα Σκόπια παραβιάζουν την συμφωνία δεν αντιδρά και πιο αστείος απ’ όλους ο Σαμαράς που έλεγε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση της Ν.Δ. εάν δεν καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...