Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Χρυσή Αυγή και γραβάτες

 


Όταν τον Μάιο του 2012 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, της οποίας ήμουν τότε επικεφαλής πριν μου το απαγορεύσει με νόμο του διαδόχου μου στην νεολαία ΕΠΕΝ Μάκη Βαρίδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εισήλθε στην βουλή η πιο ψύχραιμη φωνή της αριστεράς που καθησύχαζε τους πάντες για την “φασιστική” απειλή, ήταν αυτή της τότε γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία είχε πει ότι μην τους φοβάστε αυτούς, αυτοί θα φορέσουν τώρα γραβάτες και θα απορροφηθούν από το σύστημα. Η έκφρασή της ήταν ασφαλώς μεταφορική, αφού στην πραγματικότητα πολλοί από τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ φορούσαν γραβάτα. Ήθελε να πει η κ. Παπαρήγα ότι από εθνικιστές επαναστάτες θα γίνουμε καλοί και βολεμένοι αστοί με τον βουλευτικό μισθό και τα προνόμια. Πράγμα το οποίο όπως γνωρίζετε πολύ καλά δεν συνέβη, δεν υποχώρησε στις ιδέες της και στις θέσεις της η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και για τον λόγο αυτό κυνηγήθηκε ανελέητα από το Σύστημα. 

Στην φυλλάδα “Εφημερίδα των Συντακτών”, η οποία έχει αναλάβει μετά την “συγχωρεμένη” Ελευθεροτυπία εργολαβικά το θάψιμο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, υπήρχε άρθρο στο οποίο γινόταν αναφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Πράγματι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια σε πλατιά λαϊκά στρώματα των λαών της Ευρώπης, αλλά το Σύστημα έχει κατορθώσει να ελέγχει την δυσαρέσκεια αυτή με ηγεσίες τις οποίες σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο εντάσσει στο Σύστημα και έτσι έχει την ησυχία του. Αυτό δυστυχώς αποτελεί μία πραγματικότητα αποδεδειγμένη και ισχύει ακόμη και στην Ιταλία, όπου η κάποτε θαυμάστρια του Μουσολίνι, Μελόνι έχει γίνει το πιο καλό παιδί της πλουτοκρατίας και του αστικού καθεστώτος. Στην Ελλάδα με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν το πέτυχαν κι έτσι προχώρησαν σε μία πολιτική σκευωρία, σε δολοφονίες, διώξεις, φυλακίσεις. 

Στο άρθρο αυτό, λοιπόν, της εν λόγω φυλλάδας, υπήρχε και τμήμα, το οποίο αφορούσε αποκλειστικά την Ελλάδα και είχε τίτλο: “Ποιος θα ηγηθεί της «Χρυσής Αυγής με τις γραβάτες»;”

Χρυσή Αυγή και γραβάτες με την έννοια που δίνουν στο “γραβάτες” δεν είναι δυνατόν να υπάρχει. Υπάρχει ήδη σε τρία κομμάτια από τα οποία το ένα επιδιώκει την βασιλεία των ουρανών και να σώσει την ψυχή του και όχι την Ελλάδα, το άλλο μοιράζει φάρμακα δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν και το τρίτο και καλύτερο, που το παρουσίασαν σαν συνέχεια (εδώ γελάνε!) της Χρυσής Αυγής είναι ανεμομαζώματα-ανεμοσκορπίσματα με επικεφαλής έναν έμπορο τυροπιτών προερχόμενο από δέκα κόμματα…

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν χωρίς “γραβάτα” γιατί ένα Κίνημα Εθνικιστικό δεν μπορεί παρά να έχει λαϊκό χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έπαιρνε τους περισσότερους ψήφους σε φτωχές λαϊκές συνοικίες και τους λιγότερους στα πολυτελή προάστια. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με “γραβάτες” λοιπόν δεν μπορεί να υπάρχει και στην περίπτωση αυτή δεν θα είναι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...