Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΟΧΙ στην νέα Τουρκοκρατία 


12 μίλια τέλος! Θριαμβολογούν για μία μεγάλη εθνική ήττα"Και κρατούσες των αρμάτων την πλημμύρα, 

κι ορθός κι άσειστος της δύναμής σου ο κάβος.

Λυγισμένοι ομπρός σου νά κι ο Τούρκος, 

νά κι ο Φράγκος, νά κι ο Σλάβος.” 

                                          ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


Η πρώτη δήλωση μου τον Μάιο του 2012 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην πρώτη και μοναδική συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια, ήταν η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια. Η θέση αυτή(που κάποιοι την θυμήθηκαν πρόσφατα) ήταν θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από το Β’ Συνέδριό μας του 1992. 


Σχετικά με τα 12 μίλια σε ανακοίνωσή της το 2020 η Ρωσική πρεσβεία τόνιζε: «Η θέση της Ρωσίας είναι θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια».


Η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν ήταν μία μεγάλη εθνική ήττα για την χώρα μας! Και όμως, υπάρχουν πληρωμένοι κονδυλοφόροι, ξενόδουλοι πράκτορες, που αλωνίζουν στα ΜΜΕ, οι οποίοι παρουσιάζουν την άνευ όρων κατ’ ουσίαν παράδοση (χωρίς την αντίρρηση των λοιπών δυνάμεων του “δημοκρατικού” τόξου) στην Τουρκία!  Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω από το κείμενο, το οποίο υπέγραψαν Ερντογάν και Μητσοτάκης: 

«Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα περιλαμβάνουν μέτρα στον στρατιωτικό τομέα που θα συνέβαλλαν στην εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης, καθώς και των κινδύνων που απορρέουν από αυτές».

«Τα μέρη δεσμεύονται να απέχουν από κάθε δήλωση, πρωτοβουλία ή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει ή να απαξιώσει το γράμμα και το πνεύμα αυτής της διακήρυξης.». 


Η διακήρυξη αυτή δεσμεύει την Ελλάδα να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως έχει δικαίωμα. Αντί δηλαδή να απαιτήσουμε εμείς την κατάργηση του casus belli αποδεχθήκαμε την τουρκική απειλή χωρίς αντίρρηση! 

Επίσης τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα αναγνωρίζονται ως εχθρικά όταν βρίσκονται στο FIR Αθηνών και τα ελληνικά δεν θα φέρουν οπλισμό.


“Rûm” και ΟΧΙ “Yunan”: Με Οθωμανική γλώσσα μίλησε στην Ελλάδα ο Ερντογάν. Υπόκλιση Χατζηαβάτη από Γεραπετρίτη!


Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λεπτομέρειες που δεν γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, τον οποίον έχουν αφήσει αμόρφωτο και βεβαίως δεν λένε λέξη αυτοί που ξέρουν η πνευματική υποτίθεται ηγεσία του τόπου, που έχει ξεπουλήσει την ψυχή της και την γνώση της στον διάβολο της ξενοκρατίας και της εξουσίας. Στην επίσκεψή του σήμερα ο Ερντογάν αναφερόμενος στην Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινουπόλεως και την μουσουλμανική της Θράκης είπε τα εξής:

“Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και ρωμαίικη μειονότητα στη χώρα μας είναι δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και του πολιτιστικού μας πλούτου.” 

Για να καταλάβετε τι είπε ο Ερντογάν, αφού δεν τα διδάσκει  αυτά στα Ελληνόπουλα η “γενιά του Πολυτεχνείου”, μάθετε τι σημαίνει “Ρωμαίοι” (Rûm, ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν) και ποια λέξη έπρεπε να χρησιμοποιήσει: 


Ρουμ μιλλέτ (τουρκ. millet-i Rûm, «έθνος των Ρωμαίων») ονομαζόταν το μιλλέτ των Ορθόδοξων Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το οποίο δεν συμπεριλάμβανε μόνο τους Έλληνες, αλλά όλους τους Ορθόδοξους ραγιάδες, τους Βουλγάρους, τους Ρουμάνους, τους Σέρβους κ.λπ.  

Το Yunanistan αντίθετα σημαίνει land of Ionians(δηλαδή Γη των Ιώνων).  Έτσι μας έλεγαν οι Πέρσες, που τους πρώτους Έλληνες που συνάντησαν ήταν οι Ίωνες της Μικράς Ασίας και από αυτούς το πήραν και οι Τούρκοι. Yunan αποκαλούσαν οι Οθωμανοί τους Ελεύθερους Έλληνες του Βασιλείου της Ελλάδος, όμως ο Ερντογάν δεν μίλησε για Yunan, αλλά για Rûm … 


Με απλά λόγια, ο Ερντογάν είπε ραγιάδες του Rûm millet, και όχι Yunan τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης όπως χαρακτηρίζονται στην συνθήκη της Λωζάννης. Συνθήκη στην οποία δεν υπάρχει αναφορά σε “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη, αλλά σε μουσουλμανική! Άλλωστε την εποχή εκείνη δεν είχε καθιερωθεί ο όρος Τουρκία και τουρκική δημοκρατία και οι μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης αυτοαποκαλούντο Οθωμανοί και όχι Τούρκοι! Και το κυριότερο δεν ήταν Τούρκοι και δεν είναι Τούρκοι! Είναι Κιρκάσιοι-Τσερκέζοι εξόριστοι από τον σουλτάνο στην περιοχή, Έλληνες εξισλαμισμένοι, Πομάκοι που είναι Αρχαίοι Θράκες και μουσουλμάνοι Ρομά. Δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Θράκη! Εδώ και στην Τουρκία δεν υπάρχουν και είναι μειονότητα, αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Τουρκίας είναι εξισλαμισμένοι λαοί της Μικράς Ασίας και βεβαίως πολλά εκατομμύρια Ελλήνων και Κούρδοι! 


Καμία απάντηση, λοιπόν, στον Ερντογάν, που μέσα στην Ελλάδα σαν σουλτάνος μας αποκάλεσε Rûm και σαν σουλτάνος που είναι δέχθηκε την υπόκλιση του Χατζηαβάτη από τον υπουργό Γεραπετρίτη. 


Νέα Δημοκρατία: «Οι εγκληματίες δεν έχουν χρώμα” … ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!Αυτά για το μεγάλο Εθνικό Θέμα, που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Θέμα που γρήγορα ξεχάστηκε με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό, την δολοφονική επίθεση από έναν οπαδό εναντίον ενός νεαρού αστυνομικού,  ο οποίος χαροπαλεύει. Για το ζήτημα είχαμε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, από τις οποίες και τα εξής: 

«Οι εγκληματίες- γιατί μιλάμε για εγκληματίες δεν νομίζω ότι κάποιοι εξ αυτών που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει το φιλέ, το σετ, πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα- δεν διαχωρίζονται σε κόκκινους, κίτρινους, πράσινους. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Οι εγκληματίες όμως είναι εγκληματίες και στα πανεπιστήμια και στα γήπεδα. Το έγκλημα δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσδιορίζεται με κάποιο πρόθεμα»


Ώστε έτσι λοιπόν, στις δολοφονίες που κάνουν οπαδοί ή στελέχη κομμάτων (βλέπε περίπτωση Τεμπονέρα) ή ποδοσφαιρικών ομάδων (πολλές οι περιπτώσεις εδώ) δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, δεν υπάρχει “χρώμα”! “Χρώμα” υπήρχε μόνο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την δολοφονία ενός ατόμου από έναν οπαδό της Χρυσής Αυγής, που προηγουμένως ήταν οπαδός της Πολιτικής Άνοιξης και του ΚΚΕ με αποτέλεσμα να καταδικαστούν όλοι οι βουλευτές του κόμματος! 


ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ ΤΟΥ 2023 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...