Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

23 Ιανουαρίου 2019, Βουλή: Προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: “Παραιτηθείτε για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών!”

 

Αρουραίοι του διαδικτύου κατηγορούν εμένα προσωπικά και μαζί με έμενα και τους υπόλοιπους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που ακολούθησαν την εντολή μου, ότι δεν παραιτηθήκαμε για να μη περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Λένε ψέματα και η απόδειξη για αυτό είναι το παρακάτω απόσπασμα από ομιλία μου από τα πρακτικά της Βουλής, στο οποίο καλούσα να παραιτηθούν μαζί με εμάς οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν ότι είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών υποκρινόμενοι, κι αυτό γιατί η δική μας παραίτηση δεν έφτανε μόνο για να μη περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Για του λόγου το αληθές:


“Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα ήθελα απευθυνόμενος κατ’ αρχάς προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να πω ότι δεν σας περιποιεί τιμή ότι χειροκρότησε τον εκπρόσωπό σας το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά μέσα στα πλαίσια αυτής της συζητήσεως για αυτήν την Συμφωνία. Στις ύβρεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ξυδάκη, δεν θα απαντήσω. Θα του πω μόνο τούτο: Τα μακεδονίτικα πουλιά δεν λαλούν μακεδονίτικα. Λαλούν ελληνικά και μόνο ελληνικά.

Στην ένσταση για την αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας αυτής απήντησε σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο με ένα «όχι». Όμως, το «όχι» αυτό δεν ήταν «όχι» στη Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν «όχι» στο Σύνταγμα των Ελλήνων, που απαιτεί για μείζον εθνικό θέμα, εκατόν ογδόντα ψήφους.

Γιατί, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, το καταψηφίσατε; Μήπως φοβάστε ότι θα βρεθείτε στη δύσκολη θέση να δώσετε και εσείς τους ψήφους κατ’ εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ για αυτήν τη Συμφωνία;

Και, βεβαίως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, που στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, να πούμε πώς θα σταματήσει. Έχουμε σήμερα στη Βουλή μία επίπλαστη πλειοψηφία που δεν αντιπροσωπεύει τη λαϊκή θέληση αφού, ως γνωστόν, ο Ιανουάριος απεδείχθη ότι εκτός από μήνας μεταγραφών των ποδοσφαιριστών, είναι και μήνας μεταγραφών των Βουλευτών. Από όλα τα κόμματα πήγαν προς όλα τα κόμματα.

Επί της ουσίας, κυκλοφορεί η φήμη ότι θα κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία μία πρόταση μομφής, ούτως ώστε να καθυστερήσει η διαδικασία. Είναι ευπρόσδεκτη. Άλλωστε και την προηγούμενη πρόταση μομφής εμείς την υπερψηφίσαμε. Όμως, υπάρχει και άλλος τρόπος πέραν του κοινοβουλευτικού καθωσπρεπισμού. Άλλωστε εσείς οι ίδιοι, και οι αγορητές σας και οι εισηγητές σας, λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Θα σας πω ποιος είναι αυτός ο τρόπος, όπως περιγράφεται στο άρθρο 51 του Συντάγματος των Ελλήνων. Για την εκλογή Βουλευτών ο αριθμός των Βουλευτών ορίζεται με νόμο. Δεν μπορεί, όμως, να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.

Εάν, λοιπόν, κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παραιτηθείτε, δεσμευόμαστε και εμείς της Χρυσής Αυγής να παραιτηθούμε. Θα παραιτηθούν εκατόν δέκα Βουλευτές και θα μείνει η Βουλή με εκατόν ενενήντα Βουλευτές και δεν μπορεί να λειτουργήσει και σταματά πάσα συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

Σε αντίλογο βγήκαν κάποιοι “κύριοι” της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και είπαν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει η Βουλή με 190 βουλευτές. Αυτό δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα. Επίσης στην περίπτωση που συμπλήρωναν την Βουλή με επαναληπτικές εκλογές τότε είναι βέβαιο ότι θα τις έχανε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα  μπορούσε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και αυτό δεν το ήθελαν οι αμερικάνοι και δεν το άντεχε βέβαια η Ν.Δ. Συγκεκριμένα το άρθρο 51 – 1 αναφέρει:


Σύνταγμα – Άρθρο 51 -1: “Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.” 

 http://old.domiki.gr/syntagma/arthra/ar51.htm 


Πρόκληση - πρόσκληση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου: Παραιτηθείτε για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών! 


https://youtu.be/oDi61uXteD8?si=9UxiwV4Xha1T3_yb Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...