Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

21 Νοεμβρίου: Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων




Σήμερα 21 Νοεμβρίου το Έθνος εορτάζει την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ή όπως παλαιότερα αποκαλείτο «Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων».   Στο βιβλίο μου “Για  μια μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη”, που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1992 και ήταν βασικό κείμενο του Β’ Συνεδρίου, αναφερότανε ότι φυσική Αριστοκρατία του Έθνους είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.  Συγκεκριμένα έγραφα ότι ανθός του Έθνους, αριστοκρατία, είναι οι Στρατιώτες και οι Δάσκαλοι, οι φύλακες της Τιμής και του Πολιτισμού της Πατρίδος. Είχα την τιμή μέσα στην βουλή να μην είμαι ένας από τους φυγόστρατους, τους λιποτάκτες και τους ναύτες του γλυκού νερού, αλλά να υπηρετήσω στις Δυνάμεις Καταδρομών και σε φυλάκια του πεζικού στα σύνορα της χώρας μας. 


Αριστοκρατία του Έθνους όμως ήταν ο Στρατός σε περασμένα χρόνια. Τότε όλοι οι επιφανείς πολίτες της χώρας ήθελαν τα παιδιά τους Αξιωματικούς. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και για τον λόγο αυτό οι στρατιωτικές σχολές αποφάσισαν να μειώσουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής για το 2023, αφού μένουν κάθε χρόνο κενές θέσεις εισακτέων. Το 2021 έμειναν 103 κενές θέσεις στην Σχολή Ευελπίδων και φέτος το πρόβλημα επεκτάθηκε και στις Σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού. Μάλιστα, στην ειδικότητα των μαχίμων – όπλα της Σχολής Ευελπίδων από τις 226 θέσεις έμειναν κενές οι 139! 


Η Αριστοκρατία του Έθνους στον καιρό της “δημοκρατίας” δεν είναι πλέον οι Αξιωματικοί, οι Στρατιώτες και οι Δάσκαλοι , αυτοί που είναι διατεθειμένοι να πεθάνουν για την Πατρίδα και αυτοί που θα εμπνεύσουν με Εθνικά Ιδανικά την Νέα Γενιά, αλλά τα παιδιά της πλουτοκρατίας και οι κοκάκηδες του Κολωνακίου. 


Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...