Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Εθνικισμός και “συνταγματικός πατριωτισμός”
Δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες σε τηλεοπτικές μου συνεντεύξεις, δημοσιογράφοι με προκαλούσαν ισχυριζόμενοι ότι εάν η Χρυσή Αυγή έπαιρνε την εξουσία θα καταργούσε τις εκλογές. Δεν έκαναν, όμως, το ίδιο στους εκπροσώπους του ΚΚΕ, το οποίο ευθέως διακηρύσσει ότι πιστεύει στην δικτατορία του προλεταριάτου. Στην πρόκλησή τους απαντούσα ότι θα επιδιώκαμε με την ψήφο του λαού Βουλή αναθεωρητική και δημοψηφίσματα, προκειμένου το Σύνταγμα να υπηρετεί το Έθνος και όχι να υπάρχει σε αυτό ακόμη και άρθρο, το οποίο επιτρέπει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!


Ο πρώτος, ο οποίος μίλησε για “συνταγματικό τόξο” και στην συνέχεια για “συνταγματικό πατριωτισμό”, θέλοντας να θέσει από την μία πλευρά την Χρυσή Αυγή και από την άλλη όλα τα άλλα κόμμα στην βουλή ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 


Τι σημαίνει αλήθεια “συνταγματικός πατριωτισμός” όταν η χώρα αυτή έχει αλλάξει από την ίδρυσή της περισσότερες από δέκα φορές σύνταγμα; Κάθε φορά που αλλάζει (1924, 1936, 1952, 1974, 1985) γίνεται εθνική προδοσία; Και χιλιάδες χρόνια χωρίς Σύνταγμα εθνικής ιστορίας μέχρι το 1843 δεν υπήρχε Ελλάδα και πατριωτισμός; Υπήρχε μόνον όταν υπήρχε Σύνταγμα, που ο Κολοκτρώνης, που έβαλαν φυλακή οι “συνταγματικοί” το έλεγε “σύντριμμα”.


Θλιβερό, λοιπόν, κάποιοι χθεσινοί Νεοδημοκράτες να συγχέουν τον Εθνικισμό που είναι ο ανθός της φυλετικής ψυχής με τον “Συνταγματικό πατριωτισμό” των εμπόρων του Κρόμβελ και της Μάγκνα Κάρτα και της γκιλοτίνας του Ροβεσπιέρου.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...