Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ 

 

“Ω δημοκρατία, ποι προβιβάς ημάς ποτε; Αχ Δημοκρατία, πού θα μας οδηγήσεις;” Αριστοφάνης - Όρνιθες

 

 

“Η παγκόσμια κρίση έρχεται και θα έλθει και στην Ελλάδα. Τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα για τους ανθρώπους του κατεστημένου γιατί θα πρέπει να δώσουν λύσεις και λύσεις δεν έχουν.”

 

Ο Λαός δεν πιστεύει πλέον σε κόμματα και πολιτικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίας από την οποία κατέχεται το 30% στις δημοτικές εκλογές των Αθηνών, στην ίδια την πρωτεύουσα της χώρας, από την οποία και διαμορφώνεται - επηρεάζεται ολόκληρη η πολιτική ζωή της χώρας. Έπαψαν φαίνεται οι Έλληνες να πιστεύουν στην ψήφο σαν μια μορφή αντίστασης στο καθεστώς. Δεν είναι αδιάφοροι, λοιπόν,  στην πλειοψηφία τους όσοι ΑΠΕΧΟΥΝ. Είναι απελπισμένοι και θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα.   

 

Η τελευταία αντίσταση με ψήφο ενάντια στο σύστημα ήταν αυτή της Χρυσής Αυγής, την οποία με μία πολιτική σκευωρία βάλανε στην φυλακή. Στην θέση της Χρυσής Αυγής έχουν τώρα κάποιους να παριστάνουν τους πατριώτες και να είναι “καλά παιδιά” και “βολικοί”.

 

Κανένα πρόβλημα, λοιπόν, για την εξουσία και όσο για τα ποσοστά τα μαγειρεύουν όπως θέλουν. Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι ένα νησί κάπου στο πουθενά και η παγκόσμια κρίση έρχεται και θα έλθει και στην Ελλάδα. Τότε θα αρχίσουν γι’ αυτούς τα δύσκολα γιατί θα πρέπει να δώσουν λύσεις και λύσεις δεν έχουν.

 

Ο “ΜΕΤΑΦΑΣΙΣΜΟΣ” ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΟΣ

 

Τι έρχεται, τι θα φέρει ο 21ος Αιώνας; Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι ένας από τους “γκουρού” της Αριστεράς στην Ελλάδα. Είχα την τιμή στην ηλικία των 27 ετών να γνωρίζω τον πατέρα του, μία μεγάλη φυσιογνωμία του μεταπολέμου. Είμασταν και οι δύο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΕΝ, του κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος το 1984. Τον τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι όντας υπουργός της 21ης Απριλίου αποδέχθηκε αυτόν τον άχαρο ρόλο, ενώ θα μπορούσε να του γυρίσει την πλάτη, όπως τόσοι άλλοι.

Ο Καθηγητής κ. Κ. Τσουκαλάς συμμετείχε σε Συνέδριο με θέμα “Δημοκρατία, Ακροδεξιά, και Μεταφασισμός”.

 

Δεν γνωρίζουμε τον ορισμό αυτού του περίφημου “μεταφασισμού” και ούτε ο κ. καθηγητής τον προσδιορίζει.. Με αφορμή το Συνέδριο αυτό έγραψε άρθρο στο “ΒΗΜΑ”, στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ προσωπικά δεν είδα κανέναν “μεταφασισμό”, αλλά ένα καθαρό ακραίο ιρασιοναλιστικό Εθνικισμό με χαρακτήρα φυλετικό, ίσως περισσότερο φασιστικό και από τον φασισμό του Μπενίτο Μουσσολίνι. Και αυτός ο “μεταφασισμός” κατά Τσουκαλά έρχεται και μοιραία θα παραμερίσει κάποτε την δειλία των αρεστών στο Σύστημα ηγεσιών κάποιων δήθεν(ως προς την ηγεσία …) “ακροδεξιών” σχημάτων, οι οποίες ηγεσίες αποτελούν και την δικλείδα ασφαλείας του Συστήματος. Αυτό δεν ίσχυε για την Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό είμαι στην φυλακή.

Ανατρέχοντας στον χρόνο ο κ. Τσουκαλάς πηγαίνει στην Γαλλική Επανάσταση (χωρίς τις γκιλοτίνες βέβαια και ούτε λέξη για τον κοινοβουλευτισμό των τοκογλύφων πουριτανών του Κρόμβελ στην Αγγλία) και περνά στον μεταπόλεμο, γράφοντας για μία “αλληλέγγυα καπιταλιστική δημοκρατία”, σχήμα λόγου αχαλίνωτης πολιτικής φαντασίας. Γιατί; Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αλληλεγγύη, ούτε δημοκρατία στον καπιταλισμό. Το ομολογεί και ο ίδιος παρακάτω στο κείμενό του γράφοντας: “η άκριτη νεοφιλελεύθερη αισιοδοξία καταρρέει”. Στην θέση της κατάρρευσης αυτής τι αλήθεια έρχεται; Πάλι ο ίδιος το περιγράφει:

“… Ο σημερινός κόσμος λειτουργεί ως φυτώριο ακόρεστων και αδιευκρίνιστων προταγμάτων που θα μορφοποιηθούν ως επίδοξοι ολοκληρωτισμοί, ως νέες “ακροδεξιές” … Πίσω λοιπόν στην νοσταλγία μιας χαμένης, αδύνατης μυθικής αφετηριακής αγνότητας και κανονικότητας; Πίσω στη φετιχοποίηση εσωτερικευμένων συμβολικών Ολοτήτων; (Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, το αγνό έθνος, η καταγωγή, η φυλή, η γλώσσα, ο παραδοσιακός “πολιτισμός”;).”

 

Όλα αυτά, τα οποία περιγράφει ο καθηγητής κ. Τσουκαλάς με κορυφαία στοιχεία τον ανορθολογισμό-ιρασιοναλισμό, την Φυλή και την Παράδοση συνθέτουν αυτό το οποίο χαρακτηρίζουν αυθαίρετα και άστοχα “Μεταφασισμό” και συνθέτουν ένα απόλυτα αντίπαλο δέος προς την λεγόμενη νεωτερικότητα (η οποία αποτελεί για τους Εθνικιστές επιστροφή στην βαρβαρότητα) και την ολέθρια παγκοσμιοποίηση.

 

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ Η Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2024

 

Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας σε Δήμο Αθηναίων και Δήμο Θεσσαλονίκης δείχνει καθαρά ότι σιγά-σιγά φουντώνουν τα εσωκομματικά προβλήματα μέσα στο κόμμα αυτής της αλλοπρόσαλλης κεντροδεξιάς του εθνομηδενισμού και της παγκοσμιοποίησης. Τα προβλήματα αυτά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν και την πολιτική φθορά του κυβερνώντος κόμματος, παρ’ όλο το γεγονός ότι έχει ισχυρή στήριξη από τον ξένο παράγοντα, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει την απληστία των ολιγαρχών, οι οποίοι οδηγούν όλο και περισσότερο τον λαό στην φτώχεια με την ακρίβεια.

Το θετικό για την Ν.Δ. είναι ότι δεν την περιμένει κανένας στην γωνία, αφού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι δύο φθαρμένες καταστάσεις, χωρίς προοπτική εξουσίας ακόμη και σε περίπτωση συνεργασίας και όσο για το ΚΚΕ πέρα από μουσειακό είδος πιστό στο δόγμα “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” κατ’ ουσίαν στηρίζει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα πάντα το Σύστημα και περισσότερο από ποτέ όποτε κυβερνά την χώρα η Ν.Δ.

 

Δεξιά της Ν.Δ. χάος Πολιτικό και Ιδεολογικό, που δεν θα αντέξει στον χρόνο. Μόλις πριν λίγα χρόνια υπήρχε ένα κόμμα δεξιά της, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με ένα 7% παρά τις διώξεις και τον αποκλεισμό και έτρεμε ολόκληρο το Σύστημα και συνασπίστηκε προκειμένου να το εξοντώσει πολιτικά. Τώρα με τρία κόμματα υποτίθεται “ακροδεξιά” δεν έχει κανένα πρόβλημα. 

 

Το ένα αντιπροσωπεύει “καντηλανάφτες”, το άλλο, που ο πρόεδρος του έχει κάνει την πολιτική διαδρομή ΠΑΣΟΚ - Καρατζαφέρης -ΝΔ, θυμίζει τους γιατρούς του Φαρ Ουέστ, που πουλούσαν θαυματουργές σκόνες και το τρίτο είναι κυριολεκτικά τρεις λαλούν κι ένας χορεύει και υπό την πλήρη ομηρεία του εκλογοδικείου. Με απλά λόγια με το ένα είχαν πρόβλημα με τα τρία δεν … έχουν!

 

Εισερχόμεθα σε μία περίεργη πολιτική κατάσταση, που κανένας δεν ξέρει, που θα οδηγήσει την χώρα μας και όχι μόνον. Αυτό γιατί το διεθνές περιβάλλον είναι εκρηκτικό και σίγουρα δεν μπορεί παρά να επηρεάσει καίρια και σημαντικά και την πατρίδα μας και τις πολιτικές εξελίξεις.

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ, ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2024, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...