Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Απάντηση στους συκοφάντες από μια “εγκληματική οργάνωση”
Η πρόταση για αθώωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 


“Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;”                      


Ιερός Αυγουστίνος


“Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί.” 


Νόαμ ΤσόμσκυΣε ερώτηση που δέχτηκε ο πρόεδρος Στίγκας για το αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται δίκαια στη φυλακή, απάντησε ότι «δεν έχω άποψη, δεν είμαι δικαστικός». 


Κάποιος βεβαίως και έχει απόλυτη την ευθύνη, που έκανε πολιτικό αρχηγό έναν άνθρωπο, ο οποίος βγαίνει σε έναν τηλεοπτικό σταθμό και ενώ η δίκη μας εξελίσσεται στο Εφετείο δηλώνει ότι δεν ξέρει αν είμαστε αθώοι γιατί δεν είναι δικαστικός! Το ξέρουμε ότι δεν είναι δικαστικός, κολοκυθοκεφτέδες και τυροπιτάκια πουλούσε. Γιατί δεν είχε το θάρρος να βγει και να πει προεκλογικά ότι δεν ξέρει εάν ήταν δίκαιη ή όχι η καταδίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τότε θα έβλεπε πόσες ψήφους θα έπαιρνε … Θυμίζουμε ότι ο μεγάλος πολιτικός Στίγκας, που είναι γνωστό ποιός έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτόν, είχε πάρει στον νομό Βοιωτίας ως πολιτευτής του Λεβέντη 37 ψήφους …


Το βούλευμα παραπομπής


Λίγοι γνωρίζουν ότι το βούλευμα παραπομπής σε δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από το Συμβούλιο Εφετών έγινε με ψηφοφορία 2-1 όπου το 1 ήταν η αθωωτική ως προς την “εγκληματική οργάνωση” πρόταση του εφέτου εισηγητού, την οποία δεν σεβάστηκαν οι άλλοι δύο δικαστές μεταξύ των οποίων, ο ένας αποπέμφθηκε από την δικαιοσύνη δύο χρόνια μετά για υποθέσεις διαφθοράς, αφού είχε θάψει στα συρτάρια δεκάδες δικογραφίες εγκληματιών. 

Την πρότασή του για ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ μας σε δίκη για “εγκληματική οργάνωση” στήριζε στην Συμφωνία του Παλέρμο του ΟΗΕ, την οποία έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων, και η οποία προβλέπει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί εγκληματική μια οργάνωση εάν δεν έχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ! Ελέγχθηκαν περισσότεροι από εκατό τραπεζικοί λογαριασμοί για να δέσουν την κατηγορία και δεν βρέθηκε ΤΙΠΟΤΕ και ο Στίγκας, τον οποίον δυστυχώς ψήφισαν και εθνικιστές παρασυρμένοι από έναν φιλόδοξο αριβίστα που πρόβαλαν και προβάλλουν τα ΜΜΕ, δηλώνει ότι δεν αποκλείεται και ΔΙΚΑΙΑ να είμαστε στην φυλακή, “δεν ξέρει γιατί δεν είναι δικαστικός” …


Η πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωση


Στην δίκη μας, η οποία κράτησε σχεδόν έξι χρόνια, που όλοι χρησιμοποιούν σαν κριτήριο για να χαρακτηρίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ “εγκληματική οργάνωση”, λίγοι επίσης γνωρίζουν ότι η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν ΑΘΩΩΤΙΚΗ! Μάλιστα, για την πρότασή της μίλησε οκτώ ολόκληρες ώρες με τεκμήρια και στοιχεία και αυτοί που μας καταδίκασαν δεν της απήντησαν … και πως θα μπορούσαν άλλωστε να απαντήσουν;


Ξεχνούν επίσης όσοι μιλούν για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και λένε ότι είναι “εγκληματική οργάνωση” ότι αυτή ήταν μία πρωτόδικη απόφαση και έχουμε το τεκμήριο της αθωότητος μέχρι να τελεσιδικήσει και αποτελεί ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη ενώ το Εφετείο βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτικοί παράγοντες όχι μόνον να λένε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι “εγκληματική οργάνωση”, αλλά και να νομοθετούν βάσει αυτού.


Δεν ήταν στοχοποιημένος ο Παύλος Φύσσας, σύμφωνα με την εισαγγελέα - Δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα η δολοφονία του Λουκμάν: Την απαλλαγή του αρχηγού, των βουλευτών και των επικεφαλής των Τοπικών Οργανώσεων Νίκαιας και Περάματος της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων για ένταξη εισηγήθηκε η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.


Με βασικό σκεπτικό πως δεν προκύπτει δράση οργάνωσης, η εισαγγελέας κ. Οικονόμου αποδόμησε όλο το παραπεμπτικό βούλευμα, λέγοντας πως όλες οι πράξεις που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή είναι «μεμονωμένα περιστατικά που ουδεμία σχέση προέκυψε να έχουν με το κόμμα και την ηγεσία του».


«Πλημμελήματα οι επιθέσεις των χρυσαυγιτών»


Κατά την εισαγγελέα, κανένας μάρτυρας, ούτε οι προστατευόμενοι, ούτε αυτόπτες, ούτε δημοσιογράφοι, ούτε βουλευτές και καθηγητές που πέρασαν από το δικαστήριο, δεν εισέφεραν ουσιαστικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν δομημένο και συγκροτημένο σχήμα το οποίο κατευθύνει από πάνω προς τα κάτω εντολές για εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του και ομάδων συγκεκριμένων προσώπων.


Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ακόμη κι αν δεχόταν ως ενέργειες της οργάνωσης μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής ή άλλης βίας είναι πλημμεληματικού βαθμού και σε κάθε περίπτωση δεν ανήκουν σε αυτά που ορίζονται από το νόμο ως δράση εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα σε αυτά που επικαλέστηκε προς επίρρωση της άποψης της, ήταν και η επίθεση με εμπλοκή του Γιάννη Λαγού στο στέκι Συνεργείο.

Η εισαγγελέας δέχθηκε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει άλλο καταστατικό πλην αυτού που κατέθεσε το 2012 στον Άρειο Πάγο, αμφισβητώντας εκείνο που είχε παραδώσει στις δικαστικές αρχές ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς στο οποίο γίνεται αναφορά στην απόλυτη αρχή του αρχηγού.


“Οι Ιδέες δεν διώκονται”


Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον.” 


Πλάτων


Αναφερόμενη στους ναζιστικούς χαιρετισμούς, σε εθνικοσοσιαλιστικές αναφορές αλλά και στις οξύτατες εκφράσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά αλλοδαπών, η εισαγγελέας τόνισε πως αντικείμενο του ποινικού δικαστηρίου δεν είναι η ιδεολογία αλλά οι πράξεις καθώς αυτές ελέγχονται ποινικά.


Όπως είπε η εισαγγελέας, «πράγματι μετά τη δολοφονία άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Χρυσή Αυγή, που κατέληξε στον αποκλεισμό της από την Βουλή».

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση ούτε στοχοποιημένος ήταν ο μουσικός ούτε ποτέ δόθηκε άνωθεν εντολή για την επίθεση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις δεν προέκυψαν στοιχεία για εντολή ή και έγκριση της ηγεσίας του κόμματος για βίαιες ενέργειες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως προέκυψε ότι η δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το κόμμα ενώ τόνισε πως και σε αυτή αλλά και σε άλλες υποθέσεις τα θύματα δεν είχαν στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή. Για τους προστατευόμενους μάρτυρες η κ. Οικονόμου είπε πως δεν εισέφεραν τίποτε ουσιαστικό και ότι κατέθεσαν ανακρίβειες αλλά και εξωφρενικά πράγματα, όπως η «σφαγή αμνοεριφίων» για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και άλλα γεγονότα «που δεν αντέχουν στην κοινή λογική».


Δυστυχώς η λεγόμενη “δεξιά”, που αποτελείται από μαριονέτες των δούλων του γνωστού “λόμπυ”, δηλαδή των πλουτοκρατών, αλλά και η “ακροδεξιά” των ρουφιάνων δεν υπερασπίστηκε την αθωότητα μας(τελευταία παράδειγμα Στίγκας!), όταν τους τρομοκράτες μπολσεβίκους δολοφόνους υπερασπίζεται σχεδόν στο σύνολό της η αριστερά.  

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...