Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

12 Μίλια στο Αιγαίο ΤΩΡΑ!


 

«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άσκηση των εθνικών μας δικαιωμάτων, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια ενάντια στην δουλόφρονη πολιτική των κυβερνήσεων των Αθηνών και την υποταγή τους στα ξένα συμφέροντα και τις τουρκικές απειλές. Η ύπαρξη του τουρκικού “casus belli” είναι πράξη παράνομη, παραβιάζουσα το διεθνές δίκαιο και θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί στους διεθνείς οργανισμούς από την ελληνική κυβέρνηση».

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

“Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά του ύδατα μέχρι 12 μίλια. Εάν η Ελλάδα ασκούσε το δικαίωμά της, θα ακύρωνε σε μεγάλο βαθμό τις τουρκικές επεκτατικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Τα εκεί διεθνή ύδατα θα περιορίζονταν δραστικά, άρα ένα πολύ μεγάλο τμήμα του θα γινόταν ελληνική θάλασσα. Μεταξύ άλλων, θα περιοριζόταν και η σημασία της οριοθέτησης ΑΟΖ σ’ αυτή την περιοχή, αφού θα έμεναν σχετικά μικρές περιοχές (κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και λιγότερο στα βόρεια της Κρήτης) προς οριοθέτηση.

Σημειώσατε ότι οι μικρές αυτές περιοχές περικλείονται από Ελληνικά χωρικά ύδατα, επομένως η Ελλάς οπωσδήποτε δικαιούται εκεί να κηρύξει Συνεχόμενη ζώνη άλλων 12 μιλίων! Οπότε κλείνει ολόκληρο το Αιγαίο!”


28 Σεπτεμβρίου 2013: Το “Πογκρόμ του Συστήματος κατά της Χρυσής Αυγής”

Ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου του 2013, δέκα χρόνια πριν. Από την Τετάρτη της εβδομάδος εκείνης γνωστός δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας γ...