Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Ο Φρανκεστάιν είναι εδώ! - Ο κόσμος αλλάζει, αλλά η Ελλάδα… ψηφίζει!


 

“Μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα,

ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,

και χτίσε κάστρο απάνου του και ταμπουρώσου μέσα …”

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Όταν έγραφε ο Ιούλιος Βερν το από τη Γη στη Σελήνη όλοι πίστευαν ότι πρόκειται περί επιστημονικής φαντασίας! Όλοι σήμερα γνωρίζουμε ότι έγινε πραγματικότητα. Ένα μυθιστόρημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον με βαθύ περιεχόμενο είναι ο Φρανγκεστάιν, όπου από τμήματα νεκρών ανθρώπων ένας επιστήμονας δημιουργεί ένα αλλόκοτο πλάσμα. Στην “Ελεύθερη Ώρα” της περασμένης Κυριακής, ο εκδότης της κ. Μιχαλόπουλος, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο “Η φάρμα των ζώων με τσιπάκι”. Αφορμή για το άρθρο αυτό ήταν η παρακάτω είδηση.

 

Άδεια διενέργειας για την πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους έλαβε από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα των ΗΠΑ η Νeuralink, η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Ελον Μασκ

«Με ενθουσιασμό γνωστοποιούμε πως λάβαμε την έγκριση του FDA για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης σε ανθρώπους», ανακοίνωσε η Neuralink. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια συσκευή που εμφυτεύεται ρομποτικά στον εγκέφαλο, αποκωδικοποιώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα και συνδέοντάς τη με υπολογιστές. Η σύνδεση αυτή βασίζεται σε συσκευή της Neuralink με τσιπ.

 

Όπως γράφει στο άρθρο του ο κ. Μιχαλόπουλος, ήδη η τεχνολογία αυτή ευρίσκεται σε εξέλιξη από το 2016 και έχει εμφυτευτεί μικροτσίπ σε πίθηκο, ο οποίος μπορεί να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να πληκτρολογεί λέξεις σε οθόνη. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που προχωρούν προς αυτήν την κατεύθυνση και έχουν σκοπό να επεκτείνουν μάλιστα αυτήν την τεχνολογία στο σύνολο σχεδόν των ανθρώπων, παίζουν τον ρόλο του Θεού και συντελούν κυριολεκτικά μία ύβρι, η οποία δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες.

 

Αυτό που είναι το πλέον σημαντικό είναι ότι επίσημα το κράτος των ΗΠΑ έδωσε την άδεια για να γίνονται αυτά τα πειράματα για την κατασκευή ανθρωπόμορφων τεράτων!

 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο γραικυλιστάν του 2023 ασχολούνται με τις εκλογές…

 

 

Social media: Η ήττα των κλικς και των views

 

Οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν πόσο ψεύτικος είναι ο κόσμος του διαδικτύου στον οποίον κυριαρχούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι εθνικοπαράφρονες, οι οποίοι σώθηκαν που δεν μετρήθηκαν γιατί θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι! Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Έλενα Ακρίτα, η οποία πίστευε ότι θα θριαμβεύσει αφού είχε 270 χιλιάδες followers!!!! αλλά φυσικά δεν θριάμβευσε … Ο πόλεμος στο διαδίκτυο, λοιπόν, είναι ένας πόλεμος εικονικός και ο νικητής του ίντερνετ δεν αναδεικνύεται και νικητής στην πραγματικότητα. Πιο απλά άλλο virtual reality κι άλλο reality.

 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βεβαίως, ως γνωστόν, βρίσκεται σε αποκλεισμό στο δήθεν ελεύθερο διαδίκτυο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή. Σχετικά με την πολιτική και το διαδίκτυο χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος άρθρου μεγάλης εφημερίδας: “Η μεγάλη ήττα των τρολ. Η τοξικότητα και ο καταγγελτικός λόγος που ξεκινούσε από τα social media κατέληξε χωρίς αντίκρισμα …”. Η “τσογλανοποίηση” της πολιτικής και η “ψηφιοποίησή” της αποδείχθηκε ότι δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Άλλωστε, ανάλογη τακτική προς “τσογλανοποίηση και ψηφιοποίηση” χρησιμοποιούν και κάποιοι όψιμοι νεοπατριώτες και νεοεθνικιστές, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού κι έχουν μόνον την σκιά τους.

 

Πού πήγαν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής;

 

“ Η εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής δεν εξανεμίστηκε.”

 

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν από το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πού πήγαν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.  Ρωτούν τους πάντες και τους μόνους που δεν ρωτάνε είναι την ίδια την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μάλιστα αποφεύγουν επιμελώς να δημοσιεύσουν το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Το θέμα τους απασχολεί και είναι βέβαιο ότι οι ψήφοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν ανήκουν σε αυτούς, οι οποίοι κατηγορούσαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και έσπευσαν σαν κοράκια να επωφεληθούν από το κτύπημα που δέχθηκε από το Σύστημα. Έγραψε σχετικά το ιστολόγιο CNN τα εξής:

“Ειδικότερα, η Ελληνική Λύση που αύξησε το ποσοστό της από 3,70% το 2019 σε 4,46% και το κόμμα Νίκη με ποσοστό 2,92%, που ωστόσο δεν της δίνει τη δυνατότητα να εισέλθει στη Βουλή, δείχνουν ότι η δύναμη της Χρυσής Αυγής δεν εξανεμίστηκε.”

 

Αυθαίρετη η ανάλυσή τους! Γιατί να πάνε στα κόμματα αυτά και όχι στα εκατομμύρια του 40%(ή 50%;) της αποχής ή στις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους των ακύρων και των λευκών; Όποιος πιστεύει ότι οι χρυσαυγίτες σκορπίστηκαν σαν φτερά στον άνεμο κάνουν ΛΑΘΟΣ και από το δημοσίευμα του CNN κρατούμε την τελευταία φράση του “ότι η εκλογική δύναμη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν εξανεμίστηκε.”

 

“Veni Vidi Vici”

 

“Veni Vidi Vici” ήταν η πρώτη φράση που είπα την 6η Μαΐου του 2012 μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Κινήματός μας θέλοντας να καταγγείλω την «ομερτά» των ΜΜΕ που μέχρι και την τελευταία στιγμή προ της εισόδου της Χρυσής Αυγής στην βουλή, φρόντιζαν να την κρατούν παντελώς αποκλεισμένη.

Ήταν μια απάντηση προς τους καναλάρχες και όχι μόνο, προς τους – κατά Κ. Καραμανλή – «νταβατζήδες», που θέλουν να χειραγωγούν τις μάζες για να εξυπηρετούν τα οικονομικά τους συμφέροντα ακόμα και όταν η χώρα βούλιαζε στον βούρκο των μνημονίων. Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται λοιπόν από την 6η Μαΐου του 2012, σκληρά χρόνια γεμάτα αγώνες για τον Εθνικισμό, νεκρούς και φυλακές και εάν κάτι αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Χρυσής Αυγής μετά από όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι κατάφερε να καταστήσει τον Εθνικισμό ως δυναμικό πολιτικό ρεύμα στην κοινωνία. Κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι, όμως, έστησαν μια πολιτική σκευωρία το 2013. Πίστεψαν ότι θα εξαφάνιζαν την Χρυσή Αυγή . ΑΠΕΤΥΧΑΝ γιατί Ενάντια σε κάθε «λογική» και πρόβλεψη έντεκα χρόνια μετά τον Μάιο της Εθνικιστικής Νίκης η Ιδέα παραμένει Ζωντανή παρ’ όλες τις προδοσίες και τον βρώμικο πόλεμο του Συστήματος.

 

Όλα σε αυτόν τον κόσμο όμως κανένας δεν πίστευε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ότι ο κομμουνισμός θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να καταρρεύσουν και τα κάπηλα και ανήθικα και αντεθνικά ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης και να ανατείλει ένας καινούργιος κόσμος διαφορετικός όπου στο κάστρο που οραματίζεται ο Κωστής Παλαμάς (“Οι πατέρες”) να έλθει επί τέλους η καινούργια γέννα "π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νά ’ρθει, κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.”

 

Ίσως να έλθει το γύρισμα των κύκλων που θα φέρει αυτή την γέννα την αδίστακτη που θα φτιάξει μία νέα δυνατή Ελλάδα.

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΊΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...