Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Η JP Morgan έβγαλε το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών…

 



Ήταν πρωί της 19ης Ιουλίου του 2019 όταν ξεκινώντας από το γραφείο μου της οδού Μεσογείων κατευθυνόμενος προς το Παγκράτι όπου είναι το εκλογικό κέντρο όπου ψήφιζα, δέχθηκα μία τηλεφωνική κλήση από φίλο, ο οποίος με πληροφόρησε ότι είχε ενημέρωση από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν μπαίνει στην βουλή και θα πάρει ποσοστό κάτω του 3%! Η πηγή του ήταν πολύ ψηλά (πιο ψηλά δεν υπήρχε) στο υπουργείο εσωτερικών. Τον ρώτησα αφελώς (ναι αφελώς!) ότι πως είναι δυνατόν να ξέρουν κάτι τέτοιο όταν δεν έχει ψηφίσει ακόμη ούτε το 20% των Ελλήνων, αφού η ώρα ήταν περίπου 11 με 12; Και όταν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έβαζαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην βουλή! Και όμως αυτό συνέβη. 


Το θυμήθηκα αυτό διαβάζοντας την ανάλυση της JP Morgan για την ελληνική οικονομία. Η αμερικανική τράπεζα διατυπώνει την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει είτε πλειοψηφική είτε κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις δεύτερες εκλογές.


Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε και την δήλωση, το θέρος του 1993, του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μπάικερ ότι θα έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου εκλογές, πράγμα το οποίο συνέβη όταν ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 


Ν..Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...