Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Οι Έλληνες, οι Εβραίοι, η Ιστορία και η γλώσσα




Ιδρυτής του Ισραήλ ήταν ο Μπεν Γκουριόν, ο οποίος είχε σπουδάσει φιλολογία, γνώριζε αρχαία Ελληνικά και μπορούσε να διαβάζει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς στο πρωτότυπο. Πράγμα βεβαίως που δεν μπορεί να το κάνει ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας… Ο Μπεν Γκουριόν σε επίσκεψή του στην Ελλάδα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επισκέφθηκε την Επίδαυρο και παρακολούθησε αρχαία τραγωδία. Οι δηλώσεις του ήταν πραγματικά κεραυνός εν αιθρία για τους Έλληνες συνοδούς του. Τους κατηγόρησε ότι απογοητεύτηκε βαθιά γιατί το θείο κείμενο του Σοφοκλή στην Αντιγόνη εκχυδαΐστικε σε μία παρηκμασμένη γλώσσα και τους είπε ότι ασεβείτε και απαξιώνετε έναν παγκόσμιο πολιτισμό, ενώ θα μπορούσατε να ορίσετε τα αρχαία ελληνικά σαν επίσημη γλώσσα του κράτους όπως έκαναν οι Εβραίοι στο Ισραήλ ανασταίνοντας μία νεκρή γλώσσα! Εσείς όχι μόνον δεν αναστήσατε τα αρχαία ελληνικά, αλλά καταργήσατε και την καθαρεύουσα υιοθετώντας μία αργκό που ονομάσατε δημοτική! 


Φυσικά ουδεμία σχέση με αυτή τη γλώσσα, με αυτή την αργκό, που λένε δημοτική, η οποία συνεχώς εκφυλίζεται στα περίφημα γκρίκλις με τις λίγες εκατοντάδες λέξεις, με τις τοπικές διαλέκτους όπως τα Κυπριακά, τα Τσακώνικα, τα Ποντιακά, τα Μανιάτικα κλπ., διαλέκτους οι οποίες περιέχουν θησαυρούς, οι οποίοι προέρχονται κατ’ ευθείαν από τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους, διαλέκτους τις οποίες έπρεπε το κράτος να προστατεύσει, αλλά δεν έκανε! 


Είναι γνωστό ότι στο Ισραήλ δεν υπάρχουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες κι όποιος δηλώνει εβραϊκή καταγωγή σε όποια χώρα του κόσμου κι αν ζει έχει δικαίωμα να είναι Εβραίος πολίτης. Στην Ελλάδα όποιος ομογενής θελήσει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα συναντά κάθε είδους εμπόδια… Ακόμη και οι Βορειοηπειρώτες, που ελευθερώθηκαν τρεις φορές στον 20ο αιώνα από τον Ελληνικό Στρατό και μετά εγκαταλείφθηκαν, φτύνουν αίμα για να πάρουν ελληνική ταυτότητα και πρόσφατα διαβάσαμε την πικρή δήλωση ενός ηθοποιού, ο οποίος είπε ότι στην Αλβανία τον λένε Έλληνα και στην Ελλάδα Αλβανό!  


Εάν η Ελλάδα ακολουθούσε την πολιτική του Ισραήλ κι αν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι όλα θα ήταν διαφορετικά, αλλά με αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε με ευθύνη του λαού, όλα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...