Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Η Γερμανία, η Ελλάδα και η απαγόρευση κομμάτων…




Όπως απεκάλυψε η εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, το 2009 στις Ευρωεκλογές, το κόμμα του κ. Παπαθεμελή συμμετείχε με σύμβολο τον ήλιο της Βεργίνας και δεν κόπηκε το ψηφοδέλτιό του! Φαίνεται όμως ότι δεκατέσσερα χρόνια μετά, που μάλιστα με την συμφωνία των Πρεσπών έχουν ξεπουλήσει το όνομα Μακεδονία, ο ήλιος της Βεργίνας, αποφάσισε η εξουσία ότι είναι εθνικό σύμβολο και έτσι κόπηκε το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου για τον λόγο αυτό με προφανή σκοπό να κερδίσει κάποιες χιλιάδες ψήφους η Νέα Δημοκρατία. 


Απόλυτα σχετικά με τον αντισυνταγματικό νόμο τον οποίο ψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον ακόμη περισσότερο αντισυνταγματικό νόμο που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος είχε πρόσημο Ιδεολογικό και απέκλειε κόμματα με κριτήρια φρονήματος, θυμίζοντας καθεστώτα Στάλιν και Τσαουσέσκο, είναι τα όσα γράφονται και λέγονται για τις απαγορεύσεις κομμάτων σε Γερμανία και Ευρώπη. 


Όταν με οδήγησαν στον ανακριτή, που μετά την προφυλάκισή μου είχε λαμπρό μέλλον και έλαβε και προαγωγή, οι συνήγοροί μου του κατέθεσαν το σχετικό νόμο ο οποίος ισχύει στην Γερμανία σύμφωνα με τον οποίον δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση. Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας μας απήντησαν ότι αυτά συμβαίνουν στην Γερμανία…


Ας μη λένε λοιπόν, πράγματα τα οποία δεν στέκουν σε καμία λογική, γιατί τα όσα γίνονται στην Ελλάδα και έχουν γίνει με την δίωξη και την φυλάκισή μας και την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές, η οποία μας αφαιρεί το τεκμήριο της αθωότητος, θα μπορούσαν να γίνουν μόνον σε κάποια χώρα της Αφρικής, αλλά τι να περιμένει κανείς σε μία χώρα που ο ίδιος ο λαός, όντας δυστυχώς ραγιάς και δούλος, σκύβει το κεφάλι και δηλώνει στις πολιτικές έρευνες ότι οι πολιτικοί του και η δικαιοσύνη είναι διεφθαρμένη.


Ας το πάρουμε απόφαση, εάν ο λαός δεν αποφασίσει με την θέλησή του να ρίξει κάτω το διεφθαρμένο καθεστώς, τότε τίποτε δεν πρόκειται να γίνει. Και ήταν τον Μάιο του 2012 όταν τα δύο κόμματα εξουσίας πήραν συνολικά ένα 30% μόνον! Αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Και μόλις ένα μήνα μετά υπερδιπλασιάστηκε με μόνο διαφορετικό στοιχείο ότι στην θέση του ΠΑΣΟΚ μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει πολλά να αλλάξουν σε αυτόν τον τόπο αφού όπως έγραψε σοφά ο ποιητής για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…. 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ    

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...