Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Κάλπες κάλπικες



“Οι Έλληνες κάλπας κυρίως ωνόμαζον τας θήκας της τέφρας των νεκρών. Θα είχε βεβαίως υπ’ όψιν του και τον ρόλον που παίζουν εις τας εκλογάς οι νεκροί.” 


Δημήτριος Καμπούρογλου



Βαίνουμε ολοταχώς προς περίοδο προεκλογική, “προς τα κάλπας”, για τις οποίες ευφυώς είχε γράψει το παραπάνω που παραθέτω στην αρχή αυτού του κειμένου ο αείμνηστος Δημήτριος Καμπούρογλου. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όλοι οι υποψήφιοι εμφανίζουν την παράταξή τους σαν αυτή που θα σώσει την Πατρίδα και όλους τους άλλους ως αυτούς που θα την καταστρέψουν. Τελικά ούτε καταστροφή έρχεται με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως, ούτε βεβαίως και σωτηρία. Οι μετριότητες κάνουν μετριότητες και τίποτε άλλο και απλά ένα Έθνος που κάποτε ήταν μεγάλο σαπίζει.


Για δέκα ολόκληρα χρόνια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τάραξε την πολιτική ζωή του τόπου φέρνοντας ένα νέο πνεύμα εκφράζοντας γνήσια την θέληση του λαού. Και αυτό όπως ήταν φυσικό δεν άρεσε στο Σύστημα.


Προ πολλών μηνών είχα γράψει ότι το Σύστημα δεν πρόκειται να επιτρέψει την παρουσία στην πολιτική ζωή των Εθνικιστών και αυτό ήλθε να επιβεβαιώσει η δήλωση της Πέμπτης 6 Απριλίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου δήλωσε σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής της Χρυσής Αυγής και ατόμων προερχόμενων από την Χρυσή Αυγή στις εκλογές, βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη “θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων” και πρόσθεσε ότι: “Εάν τεχνικά χρειάζεται να γίνουν οποιεσδήποτε προσθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε.” 


Τι μας λέει με απλά λόγια ο εκπρόσωπος της “δημοκρατίας” του Μητσοτάκη και του Τσίπρα και των λοιπών “δημοκρατικών” δυνάμεων τόσο “δημοκρατικών”, που πιστεύουν στον Στάλιν όπως το ΚΚΕ; Μας είπε κυνικά ότι εάν δεν κάνει αυτός ο νόμος θα φτιάξουν κι έναν άλλον που επίσης θα απαγορεύει την συμμετοχή των Εθνικιστών στις εκλογές…! 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...