Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Από το Samina Express στα Τέμπη και από το ΠΑΣΟΚ στην Νέα Δημοκρατία

 


 

“Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι ‘γυφτοχαρατζήδες’, τώρα σε ‘αθεώνουν’ οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

 

Ποιος θυμάται τα ανατριχιαστικά λόγια του Κώστα Σημίτη όταν από την θάλασσα μάζευαν πτώματα πνιγμένων και αυτός είχε πει ότι “Αυτή είναι η Ελλάδα”… Από το “αυτή είναι η Ελλάδα” του Σημίτη περάσαμε στο “ανθρώπινο σφάλμα” του Μητσοτάκη και βεβαίως καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι μία πλειάδα ανθρώπων του Σημίτη στελεχώνουν σήμερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Σεβαστάκης σε άρθρο του επισημαίνει τον κίνδυνο ότι από την τραγωδία των Τεμπών αναπτύσσεται ένας αδυσώπητος αντικοινοβουλευτισμός και θυμάται ότι το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε στον καιρό των μνημονίων. Προς αποκατάσταση για μια ακόμη φορά της αληθείας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμφανίστηκε δυναμικά στην πολιτική σκηνή τον Νοέμβριο του 2010 όταν δεν υπήρχε καμία οργή για τα μνημόνια και κανένα κύμα αντικοινοβουλευτισμού και ήταν όταν εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα και ήταν η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση, που ένας αληθινός και ασυμβίβαστος Εθνικιστής εκλεγότανε. Τώρα αλίμονο απ’ την οργή για τα Τέμπη δεν προκύπτει καμία πολιτική δύναμη και αυτό ίσως θα πρέπει να πει σε πολλούς πολλά …

 

“Φταίει η κακιά η (Χ)ώρα”

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, πολύ αργότερα από την 9η Απριλίου. Οι συνεχείς κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ποσοστό της Ν.Δ. να υφίσταται σοβαρή κάμψη και η ομάδα Μητσοτάκη ελπίζει ότι με το πέρασμα του χρόνου θα αντιστρέψει το κλίμα, ενώ ετοιμάζει παροχές για μικροπολιτικούς ψηφοθηρικούς λόγους.

 

Φυσικά και κανείς ποτέ δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα γιατί ό,τι σχέδια και να κάνουν οι άνθρωποι αυτά ανατρέπονται από παράγοντες απρόβλεπτους, τους οποίους κανένας απατεώνες δημοσκόπος ή αγύρτης πολιτικός αναλυτής μπορεί να προβλέψει.

 

Μεγάλες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες έγιναν για την τραγωδία στα Τέμπη και τις οποίες προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η αριστερά. Κραυγαλέα απούσα η λεγόμενη “ακροδεξιά”, η οποία πρόκειται για μία “μαϊμού” του Συστήματος, χωρίς τίποτε αυθεντικό!

 

Ένα από τα συνθήματα που κρατούσαν νέα παιδιά χωρίς κομματική ταμπέλα ήταν αυτό που έλεγε: “Φταίει η κακιά η (Χ)ώρα” απαντώντας με το σύνθημα αυτό σε αυτούς που πάνε να κουκουλώσουν το έγκλημα μιλώντας για την κακιά την ώρα και το “ανθρώπινο λάθος”…

 

Το σύνθημα αυτό δεν άρεσε στο ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας έκανε την δήλωση: “Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα. Φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή την χώρα”.

Πριν απαντήσουμε στον Κουτσούμπα να πούμε ότι ασφαλώς οι διαδηλωτές δεν εννοούσαν με το (Χ)ώρα την Πατρίδα μας την Ελλάδα, αλλά αυτό το άθλιο κομματικό κράτος, που πράγματι φταίει. Όσο για τον Κουτσουμπά ξεχνά τα έργα και τις ημέρες του ΚΚΕ που είναι συνένοχο για το έγκλημα και κατ’ ουσίαν συγκυβερνά την χώρα μετά την μεταπολίτευση, κυριαρχώντας σε ΜΜΕ, σχολεία και ΑΕΙ. Ας μη κάνουν τους αθώους, λοιπόν, οι μπολσεβίκοι.

 

Θ. Μαυρίδης liberal.gr: “Η ανατολή της νέας Χρυσής Αυγής”

 

Μεγάλο πρόβλημα και για τον φιλελεύθερο κ. Θ. Μαυρίδη και τους κάθε είδους liberal η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,  η οποία πιστεύουν ότι επειδή την στείλανε χωρίς στοιχεία άδικα στην φυλακή τελείωσε! Το πιστεύουν αυτό ακόμη περισσότερο επειδή κατόρθωσαν μέσα από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να φτιάξουν τρία τέσσερα κόμματα, τα οποία πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν την θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αγνοώντας την γνωστή παροιμία ότι κάθε μέρα δεν είναι τ’ Αη Γιαννιού… Άλλωστε, εάν είχαν  μελετήσει πολιτική ιστορία θα ήξεραν ότι οι διώξεις κάνουν δυνατότερο ένα Ιδεολογικό Κίνημα και πόσο μάλλον όταν είναι άδικες!

 

Ο Θ. Μαυρίδης είναι ο κορυφαίος του “think tank” της Ν.Δ. του ιστοτόπου liberal.gr. Τον θυμόμαστε και μας διασκέδασε πολύ όταν στην αρχή της ιστορίας με τον κορωνοϊό παρουσίασε τον Μητσοτάκη ως τον νέο Μωϋσή που θα σώσει τον λαό από τον κορωνοϊό! Τελικά με τα μέτρα του έκανε την Ελλάδα να είναι μία από τις πρώτες χώρες σε θνησιμότητα στην Ευρώπη. Μαϊμού Μωϋσής, λοιπόν, ο Μητσοτάκης του κ. Μαυρίδη.

 

Τώρα με την τραγωδία στα Τέμπη για την οποία ασφαλώς και δεν φταίει μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά όλοι τους, όλο το σάπιο πολιτικό Σύστημα, έγραψε κείμενο στο liberal.gr ο Μαυρίδης να προσέξει ο λαός γιατί με τις διαμαρτυρίες μπορεί να έλθει πάλι η Χρυσή Αυγή, η “νέα” Χρυσή Αυγή. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το σχετικό κείμενο του:

“ … Είναι λέει αντισυστημικοί. Δεν γουστάρουν το σύστημα, τα μέσα ενημέρωσης είναι πουλημένα, οι πολιτικοί «πιασμένοι» και πρέπει να φύγουν όλοι για να «ξεβρωμίσει ο τόπος». Τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Έτσι γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή. Το φασισταριό δεν γεννήθηκε με παρθενογένεση … Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχουν βγει στον δρόμο οι σύγχρονοι μελανοχίτωνες παγανιά και κτίζουν τη νέα Χρυσή Αυγή …”

 

Ανησυχούν οι κάθε είδους liberal, λοιπόν, όπως ο κ. Μαυρίδης γιατί πότε-πότε ο λαός αντιλαμβάνεται ποιοι τον εξουσιάζουν, καταλαβαίνει ότι τελικά liberal και μπολσεβίκοι είναι η μεγάλη του δυστυχία.

 

“Παν ερπετόν πληγή νέμεται” - Ηράκλειτος

 

Πολλές ερμηνείες δόθηκαν στο παραπάνω ρητό του Ηρακλείτου, του μεγάλου φιλοσόφου από την Έφεσο, ερμηνείες διαφορετικές μεταξύ τους και για τον λόγο αυτό θεωρήθηκε το ρητό αυτό αμφίσημο. Κανένας δεν επιχείρησε να το ερμηνεύσει κυριολεκτικά και κυριολεκτικά σημαίνει ότι κάθε ερπετό τρέφεται από μία πληγή και είναι αυτός νόμος φυσικός, τον οποίο βλέπουμε στα λείψανα από τα νεκρά ζώα όπου στρατιές από σκουλήκια κατατρώγουν το νεκρό σώμα. Θυμήθηκα το ρητό αυτό αναλογιζόμενος τα ερπετά, τα οποία επιχειρούν να επωφεληθούν από την πληγή, που δημιουργήθηκε στο Εθνικιστικό Κίνημα από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν για μόλις 3.701 ψήφους άφησαν την Χρυσή Αυγή εκτός βουλής πολεμώντας χέρι-χέρι εναντίον της Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ισραηλινοί χάκερ και από κοντά προδότες, οι οποίοι ευρίσκοντο εντός των τειχών, άνθρωποι που πλούτισαν από την Χρυσή Αυγή και αν τολμούν ας δημοσιεύσουν τα πόθεν έσχες τους κάποιοι κατήγοροι της Χρυσής Αυγής και εμού προσωπικά. Κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι σήμερα κυκλοφορούν με πολυτελή τζιπ 4Χ4 και έχουν το θράσος να βάζουν εμένα στο στόμα τους, ο οποίος όχι μόνο βγήκα από την πολιτική φτωχότερος, αλλά και την στήριξα με την προσωπική μου περιουσία.

 

Παρήγορο είναι το στοιχείο ότι σε πρόσφατη πολιτική έρευνα παρατέθηκε το στοιχείο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στις εκλογές του ’19 στις ηλικίες από 17 έως 34 ετών πήρε ποσοστό άνω του 5%! Δεν μας πούλησε λοιπόν και δεν μας πρόδωσε η Ελλάδα που έρχεται, αλλά η Ελλάδα που φεύγει μέσα στην προδοσία, την χρεωκοπία και τις τραγωδίες. Όσο γι’ αυτούς τα ερπετά που θέλουν επάνω στην πληγή μας, πληγή που προκάλεσε και η δική τους προδοσία, να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης, είναι βέβαιον ότι θα αποτύχουν. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν μία και μία θα παραμείνει!

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...