Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Από τον Απρίλιο Ιούλιο θα γίνουν οι εκλογές;




Ο “γκουρού” του Κυριάκου Μητσοτάκη Γκρίνμπεργκ προτείνει την διενέργεια εκλογών στις 2 Ιουλίου


Είχα την εντύπωση ότι οι εκλογές θα γίνουν κάπου μετά τις εορτές των Χριστουγέννων το πολύ ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε η υπεροχή της Ν.Δ. ήταν δεδομένη. Τους έφαγε όμως η απληστία να δώσουν και άλλα, να μοιράσουν χρήμα για να πάρουν περισσότερους ψήφους. Έτσι είχαν καταλήξει στην ημερομηνία 9 Απριλίου μέχρι που ήλθαν τα Τέμπη. Τώρα συζητούν για 21 Μαΐου. Υπάρχει όμως και άλλη πρόταση.


Ως γνωστόν, ο Αμερικανός “γκουρού” των εκλογών του πρωθυπουργού Ιουδαίος Γκρίνμπεργκ προτείνει οι εκλογές να γίνουν στις 2 Ιουλίου, όχι μόνο γιατί θα έχουν ξεχαστεί ακόμη περισσότερο τα Τέμπη, αλλά και γιατί θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αποχή στους νέους όπου η Νέα Δημοκρατία υστερεί… 


Ο Γκρίνμπεργκ ήταν και ο σύμβουλος του Μητσοτάκη και για τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Ένας από τους βασικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας και του Γκρίνμπεργκ των εθνικών εκλογών του 2019 ήταν να μείνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός βουλής (και σ’ αυτό είχε σύμφωνο και τον ΣΥΡΙΖΑ) για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι αποτελούσε προτεραιότητα του Συστήματος και ο δεύτερος γιατί αυτοδυναμία και με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην βουλή δεν θα μπορούσε να επιτύχει η Νέα Δημοκρατία ακόμη και με το ποσοστό που πήρε. Επί πλέον, ήταν δεδομένο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων της στις νέες ηλικίες και τον Ιούλιο θα υπήρχε μεγάλη αποχή των νέων διότι πολλοί από αυτούς θα έλειπαν μακριά στα νησιά όπου εργάζονται εποχιακοί. Και έτσι κι έγινε και το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Θυμάμαι μάλιστα ότι έπαιρνα σε όλα τα εκλογικά τμήματα όπου είχαμε αντιπροσώπους την ημέρα των εκλογών να πληροφορηθώ εάν πήγαν οι νέοι να ψηφίσουν και οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.


Χαρακτηριστικό είναι ότι στα exit polls των εταιρειών στους νέους από ηλικία 17 έως 34 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 37% και η Νέα Δημοκρατία μόλις 30%. Εις ό,τι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις ηλικίες 17 έως 34 ετών έπαιρνε 5%, ποσοστό με το οποίο έμπαινε άνετα στην βουλή, ενώ στις ηλικίες από 60 και άνω μόλις 1%! Είναι προφανές λοιπόν ότι συμφέρει την Νέα Δημοκρατία να υπάρχει μεγάλη αποχή των νέων.


Ας μην είναι βέβαιοι λοιπόν κάποιοι ότι θα γίνουν οι εκλογές στις 21 Μαΐου, αφού ο κ. Γκρίνμπεργκ έχει διαφορετική άποψη και τελικά οι διάφοροι Γρκίνμπεργκ είναι που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις και μαχαιρώνουν πισώπλατα ακόμη και κόμματα που δεν αρέσουν στους Γκρίνμπεργκ. 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...