Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Με εγγλέζικες λίρες έγινε ο πρώτος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Ελλήνων


Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου είχαμε την επέτειο της αρχής το 1824 του πρώτου εμφυλίου πολέμου μεταξύ των Ελλήνων. 


Μέχρι τότε οι Έλληνες νικούσαν σε όλα τα μέτωπα, αλλά οι αιώνιοι πολιτικοί με πρώτους και καλύτερους τον Μαυροκορδάτο και τον Κωλέττη ήθελαν να βάλουν στο περιθώριο αυτούς που έχυναν το αίμα τους για την εθνική ελευθερία τους πολεμιστές και προπαντός να κτυπήσουν στο πρόσωπο του Δημητρίου Υψηλάντη αυτό που υπήρξε η φλόγα της Επαναστάσεως την Φιλική Εταιρεία. Έτσι πήραν το πρώτο δάνειο του αγώνα με το οποίο στρατολόγησαν κάθε είδους κακοποιό στοιχείο, κάθε μισθοφόρο και τυχοδιώκτη για να κτυπήσουν τους κλέφτες της Επαναστάσεως που είχαν ξεκινήσει την εθνική εξέγερση. Οι Άγγλοι ήθελαν τον διχασμό και ήταν η πρώτη, αλλά όχι η τελευταία φορά που δημιούργησαν εμφύλιο μεταξύ των Ελλήνων.   Ακολούθησε, για να θυμηθούμε την Ιστορία, η περίοδος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που χώρισαν το Έθνος σε Βασιλικούς και Βενιζελικούς και η δεύτερη στην διάρκεια της κατοχής και μετά που τους χώρισαν σε αριστερούς και δεξιούς. Το “διαίρει και βασίλευε” ήταν πάντα για τους Άγγλους το δόγμα με το οποίο κυβερνούσαν τους λαούς που ήσαν ανυπότακτοι. 


Με τις λίρες του πρώτου δανείου, του ληστρικού δανείου από τους τραπεζίτες του Λονδίνου, που όλοι γνωρίζαμε ποιοι ήταν και που πίστευαν, πλήρωσαν την καταστροφή κατ’ ουσίαν της Επαναστάσεως και άνοιξαν τον δρόμο για τον Ιμπραήμ και την άλωση του Μεσολογγίου.


Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 199 χρόνια, αλλά ο διχασμός παραμένει το μέσον εκείνο με το οποίο η ξενοκρατία κάνει ό,τι θέλει στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας προδότες πολιτικούς και από τις δύο πλευρές ενάντια στα συμφέροντα του Έθνους. Όλα αυτά μου θυμίζουν ένα παλαιό σύνθημα της Χρυσής Αυγής που έλεγε: “Τα κόμματα διχάζουν η Πατρίδα ενώνει”.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...