Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

“ΠΡΕΣΠΕΣ” ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (2)


Στην εφημερίδα τα “ΝΕΑ” της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023, το άρθρο του δημοσιογράφου κ. Μαλούχου, στην στήλη του “ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ”, είχε τίτλο “Πρέσπες του Αιγαίου”.


Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενό μου, τον όρο αυτό χρησιμοποίησα στην προεκλογική περίοδο του 2019 και δυστυχώς δεν εισακούστηκα, αφού η Νέα Δημοκρατία είχε ενδυθεί ράκη γαλανόλευκα και πλαστικές σημαίες και παρίσταναν τους πατριώτες και έτσι ήταν λάθος τελικά όχι πολιτικό, αλλά ψηφοθηρικό και εκλογικό, να δώσει ιδιαίτερο βάρος η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στα εθνικά θέματα. Μάλιστα, αυτό μου το είχε επισημάνει και έγκυρος δημοσκόπος, ο οποίος μου είχε τονίσει ότι θα πρέπει να στοχεύσουμε στο γεγονός και να προβάλουμε το ότι είμαστε το μόνο αντιμνημονιακό εθνικό κόμμα και στα κοινωνικά ζητήματα. Εμείς επιλέξαμε να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στο Μακεδονικό και το Αιγαίο όπου η Νέα Δημοκρατία δημαγωγούσε ασυστόλως.


Τότε, λοιπόν, είχα χρησιμοποιήσει τον όρο “Πρέσπες του Αιγαίου”, λέγοντας ότι αυτό ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 


Στο κείμενο του ο κ. Μαλούχος γράφει:

“Ένα είδος “Πρεσπών του Αιγαίου” ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φίλης ως μοντέλο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.


Στην συνέχεια του κειμένου του λέει ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο παραβλέποντας (βλέπε τις πρόσφατες αγκαλιές Δένδια - Τσαβούσογλου) το γεγονός ότι προς αυτήν την κατεύθυνση ακριβώς προχωρεί η Νέα Δημοκρατία εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο της ελληνοτουρκικής “φιλίας”, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα και ένα μεγάλο εθνικό έγκλημα. Αν αμφιβάλει ας διαβάσει το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Κύπρο στο οποίο αναφέρεται και διάψευση δεν υπήρχε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεχότανε πιέσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μη προχωρήσει σε γεωτρήσεις γιατί αυτό θα θύμωνε την Τουρκία.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...