Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Συνθήκη της Λωζάννης εκατό χρόνια μετά




Συζήτηση “Στρογγυλής τραπέζης” στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής μεταξύ των κομμάτων για τα 100 χρόνια της συνθήκης της Λωζάννης. Και μόνο το γεγονός ότι η κομμουνίστρια Σία Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ ύμνησε την εν λόγω συνθήκη δείχνει πόσο επιβλαβής υπήρξε για το Έθνος μας. Πολλά τα ψέματα που ελέχθησαν και έλλειψαν οι μεγάλες αλήθειες. Κανένας δεν είπε και θα μπορούσε να το πει μόνο εάν υπήρχε εκεί εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο οποίος θα αμφισβητούσε το Βενιζελικό κατεστημένο, του πρώτου ψευτοεθνάρχη, αλλά φρόντισαν όλοι μαζί να μην υπάρχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην βουλή, κανένας δεν είπε ότι η συνθήκη της Λωζάννης είναι πρώτα απ’ όλα άκυρη γιατί αυτός που την υπέγραψε, δηλαδή ο Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε επίσημα καταργηθεί πολλές ημέρες πριν και συγκεκριμένα από την 7η Μαΐου του 1923 από εκπρόσωπος της Ελλάδος στις συνομιλίες. Κανένας δεν είπε ότι την συνθήκη δεν την υπέγραψε ο επίσημα διορισμένος από την κυβέρνηση υπουργός Αλεξανδρής, ο οποίος μάλιστα αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων. 


Κανένας δεν είπε ότι με την συνθήκη της Λωζάννης η Ελλάδα προκειμένου, έτσι το δικαιολόγησαν, να μην πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Τουρκία του Κεμάλ, παραχώρησε χωρίς ούτε μία ντουφεκιά την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο στην Τουρκία. Κανένας δεν είπε ότι ο διοικητής της στρατιάς της Θράκης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο επικεφαλής του πολεμικού μας στόλου Χατζηκυριάκος ήταν έτοιμοι να προελάσουν και να καταλάβουν την Ανατολική Θράκη, αλλά κατόπιν ενεργειών του Βενιζέλου δεν κατέστη αυτό δυνατό! Κανένας δεν είπε ότι ο Κεμάλ δεν διέθετε στρατιωτικές δυνάμεις ούτε στόλο για να εμποδίσει τους Έλληνες και πήρε αμαχητί τα ελληνικά αυτά εδάφη! 


Κανένας δεν είπε ότι ο Στρατηγός Πάγκαλος ως δικτάτωρ πλέον το 1925 ετοίμαζε επίθεση στην Τουρκία για κατάληψη της Ανατολικής Θράκης και είχε έλθει για αυτό σε συμφωνία με την Γιουγκοσλαβία. 


Γιορτάζουν επετείους λέγοντας ψέματα μόνο ψέματα… Αλλά υπάρχει και η πραγματική Ιστορία και κάποιοι Έλληνες την γνωρίζουν.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, 2002: Γεωπολιτική και Εθνική Κυριαρχία

  Η Ελλάδα ή θα είναι μεγάλη και κυρίαρχη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα. Σύμφωνα με την επιστήμη της γεωπολιτικής ισχύουν τα παρακάτω:  H ύπ...