Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Δεν ξεχνούν την Χρυσή Αυγή Τσίπρας και Μητσοτάκης

 Νέα αναφορά του Μητσοτάκη στην Χρυσή Αυγή, την οποία δεν λέει να ξεχάσει, αφού ό,τι και να κάνει με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με τα έργα και τις ημέρες του καθημερινά φτιάχνει αυτός ο ίδιος νέους Χρυσαυγίτες. Είναι αυτοί όλοι εκείνοι, οι οποίοι βλέπουν ότι με την διεφθαρμένη “δημοκρατία” των ημετέρων, των αχρήστων, που παρουσιάζεται ως “δημοκρατία των αρίστων”, η Πατρίδα πέφτει όλο και πιο χαμηλά και θέλουν ένα όνειρο, ένα όραμα, που μόνο μία Ιδεολογία λαϊκή και Εθνικιστική μπορεί να τους δώσει. Και αυτό το όραμα μπορούν να το δώσουν μόνον άντρες δυνατοί, γυναίκες γενναίες που δεν σέρνονται πίσω από το Σύστημα παρακαλώντας για συγγνώμη και οίκτο… 


Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το alter ego του εξ αριστερών, ο Αλέξης Τσίπρας. Και τους δυο ενώνει το ΠΑΣΟΚ. Η “επιτυχημένη” εικόνα του δημαγωγού (βλέπε Ανδρέα Παπανδρέου) ή “εκσυγχρονιστού” βλέπε Κώστα Σημίτη… Όλο και περισσότερο προς τα δεξιά πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προς τα αριστερά η Νέα Δημοκρατία! Το τελευταίο μάλιστα νέο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι φήμες οργιάζουν ότι θα πολιτευτεί με την Νέα Δημοκρατία ο άνθρωπος που είχε διορίσει την μισή Αιτωλοακαρνανία στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής. 


Ας διαβάσουμε όμως το μήνυμα στο facebook, όπου η Χρυσή Αυγή είναι απαγορευμένη, του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο αναφέρει: 


“Σήμερα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, στρέφουμε το βλέμμα σε όλες τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας, οι οποίες δυστυχώς δεν τελείωσαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι νοσταλγοί του πιο μεγάλου σκότους φτάνουν από το αμερικανικό Καπιτώλιο μέχρι τους δρόμους της Μπραζίλια και -μέχρι πρότινος- τα έδρανα της ελληνικής βουλής.

Φανατικοί τραμπικοί, μπολσοναριστές, χρυσαυγίτες - αλλάζουν ονόματα αλλά είναι πάντα ίδιοι. Επενδύουν στη φτώχεια και την ανάγκη, κεφαλαιοποιούν τον φόβο, μισούν τον άνθρωπο.

Απέναντι στη λήθη, αντιπαραβάλλουμε τη μνήμη, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη. Το οφείλουμε στα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το οφείλουμε στους λαούς που παλεύουν καθημερινά με το Τέρας, το οφείλουμε στον λαό μας που ξαναμαθαίνει τα τελευταία χρόνια ότι η Δημοκρατία δεν είναι κεκτημένο αλλά καθημερινός αγώνας.

Στη συνάντηση που είχαμε λίγο πριν από την ορκωμοσία του, ο Πρόεδρος Λούλα μού είχε πει, προφητικά: «Τελειώσαμε με τον Μπολσονάρο αλλά όχι με τον μπολσοναρισμό».

Αντίστοιχα, στη χώρα μας τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή αλλά όχι με τον χρυσαυγιτισμό, ο οποίος έχει πολλές μορφές και εκφάνσεις - με πιο επικίνδυνες τις κεκαλυμμένες, τις δήθεν ακίνδυνες, τις τάχα ανεκτές. Αλλά οφείλουμε να πάρουμε και τα αναγκαία θεσμικά μέτρα ώστε καταδικασμένοι εγκληματίες νεοναζί να μην έχουν ξανά τη δυνατότητα να δηλητηριάσουν τον δημόσιο βίο με τη μισαλλοδοξία τους.

Γι’ αυτό η σημερινή ημέρα είναι ημέρα επαγρύπνησης. Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν τα μάτια ανοιχτά.”


Αλήθεια πως τέλειωσε ο Τσίπρας με την Χρυσή Αυγή; Επειδή σε μία εκλογική αναμέτρηση πήρε 2,93%; Ξέχασε την εποχή που το κόμμα του έμενε εκτός Βουλής ή έμπαινε στην Βουλή με απλή αναλογική με τον Κύρκο με 1,5%; Αυτοί γιατί δεν τέλειωσαν τότε και τέλειωσε η Χρυσή Αυγή με μία εκλογική αποτυχία;  


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...