Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Μνήμη Ιωάννου Μεταξά - Ένας πολύ "βολικός" θάνατος



Τέλη Ιανουαρίου του έτους 1941 και αφήνει την τελευταία του πνοή, έχοντας δίπλα του Άγγλους στρατιωτικούς γιατρούς, ο πατέρας του ΟΧΙ και του έπους της 28ης Οκτωβρίου, Ιωάννης Μεταξάς.

Αυτό το έτος συμπληρώνονται 83 ακριβώς χρόνια από τον θάνατο του Εθνικού Κυβερνήτη, που οδήγησε το Έθνος σε μία πρωτοφανή νίκη ενάντια σε μία αυτοκρατορία, αλλά το κράτος των Αθηνών, το σάπιο βασίλειο της ψετοδημοκρατίας δεν θυμήθηκε τον Ιωάννη Μεταξά γιατί ήταν “φασίστας”, δικτάτορας και είχε δώσει τέλος στον κοινοβουλευτισμό και την διαφθορά.

Πως και γιατί πέθανε ο Ιωάννης Μεταξάς και ήταν ο θάνατός του “φυσιολογικός”. Επιγραμματικά αναφέρω: 

Α) Τελευταία εγγραφή στο ημερολόγιο Μεταξά στις 18 Ιανουαρίου του 1941, στην οποία παραθέτει την επίσημη άρνησή του για την είσοδο στην χώρα Αγγλικών στρατιωτικών δυνάμεων (ανεπαρκών…), οι οποίες θα προκαλέσουν την εισβολή των Γερμανών.

Β) Ο Μεταξάς διεκδικεί την ανακωχή και γίνονται διπλωματικές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό δεν αρέσει στους ρουφιάνους των Άγγλων, που είναι πολύ ισχυροί στην Ελλάδα. 

Γ) Λίγες ημέρες μετά ασθενεί όχι σοβαρά (απόστημα αμυγδαλών) και σε λίγες ημέρες πεθαίνει! Ολόκληρος ο Λαός θρηνεί τον θάνατο του Μεγάλου Ηγέτη της 28ης Οκτωβρίου.

Δ) Ο Υπουργός Ασφαλείας του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου Κωνσταντίνος Μανιαδάκης έχει δηλώσει: “Εάν ο Μεταξάς νοσηλευόταν στην τρίτη θέση ενός δημόσιου νοσοκομείου θα ζούσε”. Μετά την κατάληψη της χώρας ο Μανιαδάκης ευρίσκεται το 1941 στο Κάιρο, απ’ όπου εξορίζεται και’ ουσίαν στην… Αργεντινή(!) και του επιτρέπεται η επιστροφή στην Ελλάδα το 1949.

Ε) Στο Κάιρο το 1941 ευρίσκεται και ο διοικητής της Γενικής Ασφάλειας Παξινός, ο οποίος εξομολογείται σε στενό κύκλο ότι ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε. Συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραμένει σχεδόν δέκα χρόνια χωρίς δίκη και κατηγορία στις φυλακές! Η δεκαετία του 1950 ευρίσκει τον Παξινό “ελεύθερο” στην Ινδία, όπου και… δολοφονείται! Ο Παξινός δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα.

ΣΤ) Μετά τον θάνατο του Ιωάννου Μεταξά έχουμε την “αυτοκτονία” με… δύο σφαίρες στην καρδιά του πρωθυπουργού Κορυζή, την είσοδο στην Ελλάδα Αγγλικού στρατού και την Γερμανική εισβολή.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...