Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ο “βασιλόφρων” Αντώνης Σαμαράς - Μία απάντηση στον κ. Τσιντσίνη της “Καθημερινής”


Σκουπιδότοπος πριν την κηδεία οι τάφοι των Βασιλέων από την δημοκρατική πολιτεία, νεοδημοκρατική συγκεκριμένα, αφού από τον Ιούλιο του 2019 η Νέα Δημοκρατία κυβερνά. Ξαφνικά, επιστρατεύτηκαν συνεργεία για να μη δουν την ξεφτίλα τους τα διεθνή ΜΜΕ και μεταφέροντας δέντρα από αλλού που φύτεψαν εκείνη την στιγμή και ρίχνοντας χαλίκι προσπάθησαν να μπαλώσουν τα πράγματα. 


Έχασε ή κέρδισε η Ν.Δ. από την κηδεία του Κωνσταντίνου; Σημασία δεν έχει πως θα προσμετρηθεί αυτό σε ψήφους, αλλά η ουσία και η αλήθεια, η οποία δεν μεταφράζεται πάντα σε ψήφους. Αυτό βεβαίως δεν ενδιαφέρει του πολιτικούς, που το μόνο που τους ενδιαφέρουν είναι οι ψήφοι. 


Η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” στην τελευταία σελίδα έγραψε άρθρο προ ημερών ο κ. Τσιντσίνης με τίτλο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - Η δημοκρατική οικονομικά μνήμης και λήθης”. Πριν αναφερθώ στο άρθρο, ας λεχθεί ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία απέφυγε με την παρουσία του Σαμαρά και του Βορίδη την μεγάλη πολιτική ήττα, που φάνηκε από τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε η Λίνα Μενδώνη όταν το πρώτον εμφανίστηκε στον χώρο της Μητροπόλεως. Πόσο ειλικρινής ήταν η παρουσία όλων αυτών των Νεοδημοκρατικών “βασιλοφρόνων” όμως; Και πόσο πολιτικά λογική;


Επανέρχομαι στο άρθρο του κ. Τσιντσίνη, το οποίο άρχιζε με τα λόγια: “Τι θα έλεγε η Πηνελόπη Δέλτα αν έβλεπε τον εγγονό της να ασπάζεται το φέρετρο ενός Κωνστναντίνου;” “Αυτός είναι ο πιο παραπειστικός και επικίνδυνος τρόπος για να διαβάσει κανείς το δημοκρατικό παρόν. Να θεωρήσει δηλαδή, ότι πολιτικές ταυτότητες θα έπρεπε να κληρονομούνται, προορίζοντας τους πολίτες και τους πολιτικούς να ανήκουν εσαεί σε φατρίες ανακυκλώνοντας τα ίδια μίση!” 

Τι να έλεγε η Πηνελόπη Δέλτα όταν είναι γνωστό ότι υπήρξε φανατική Βενιζελική και ενάντια στον βασιλικό θεσμό; Και τι να έλεγε και ο πατέρας της, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, αυτός που διέταξε την εκτέλεση του Ίωνα Δραγούμη για τον απόγονό του Σαμαρά, που προσκύνησε τον Βασιλέα; Πάντως συγχαρητήρια δεν θα του έδιναν.


Γράφει ο κ. Τσιντσίνης ότι οι πολιτικές ταυτότητες δεν κληρονομούνται και δεν ανήκουν οι πολιτικοί σε φατρίες! Σοβαρώς; Ο Αντώνης Σαμαράς είναι γνωστό τοις πάσι ότι είσελθε θριαμβευτικά στην πολιτική το 1977 με την εύνοια του Κ. Καραμανλή, που όχι μόνον έδιωξε τον Κωνσταντίνο, αλλά αποκάλεσε και τον βασιλικό θεσμό “καρκίνωμα”! Πως συμβιβάζονται όλα αυτά με έναν “βασιλόφρονα” Σαμαρά;  Η απάντηση είναι εύκολη. Τα πάντα είναι ψήφοι και το γράφει και ο κ. Τσιντσίνης στο άρθρο του παρακάτω όταν τονίζει ότι μία κληρονομημένη ταυτότητα δεν χρειάζεται κατ’ ανάγκη να γίνει ψήφος ή πολιτική συμπεριφορά. Μας λέει με απλά λόγια δηλαδή ότι άστε τα κορόιδα να πάνε να κουνάνε τις σημαίες με τα στέμματα Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσουν κι έτσι πρόβλημα κανένα…. Αυτό είναι το ήθος της πλουραλιστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ή αλλιώς ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει είτε από την ΚΝΕ είσαι σαν τον Θεοδωρικάκο, είτε βασιλικός το ίδιο τους κάνει, αρκεί να ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία.


Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ IΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...