Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Σαμαράς και λοιποί “βασιλικοί” άνδρες της Ν.Δ. και η κηδεία του Βασιλέως Κωνσταντίνου




Ο Σαμαράς ήταν το χαϊδεμένο παιδί του Καραμανλή και απόγονος, ως γνωστόν, του φανατικού εχθρού του βασιλικού θεσμού Εμμανουήλ Μπενάκη, ο οποίος υπήρξε ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη, σύμφωνα με την μαρτυρία του Παύλου Γύπαρη. Για χάρη του ο Καραμανλής έκανε ειδικό νόμο με τον οποίο υπηρέτησε μόνον τρεις μήνες ναύτης στην στεριά και τον έκανε 27 χρονών βουλευτή. Πως λοιπόν ξαφνικά ο Σαμαράς απέκτησε ευαισθησίες για τον βασιλικό θεσμό;… Ο Σαμαράς αναζητώντας πολιτικό ρόλο βγήκε και έκανε δηλώσεις ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για την κηδεία του Βασιλέως Κωνσταντίνου, η οποία αποφασίστηκε να μη γίνει όπως προβλέπεται. Από κοντά και ο Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είπε ότι θα ήταν παρόν, αλλά θα λείπει στο εξωτερικό. Στην κηδεία πρόκειται να πάνε και άλλοι “βασιλικοί” άνδρες της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων με επίσημη απόφαση και ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Πικραμμένος. 


Όχι δεν πρόκειται να υποστούν κυρώσεις από το κόμμα της Ν.Δ. ίσα-ίσα που αυτό την βολεύει για να είναι και με τους βασιλικούς και με τους αντιβασιλικούς. Όλα τα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ πρώην δημοσιογράφος και μετά μεγάλο αστέρι του συγκροτήματος Λαμπράκη, ο οποίος εξήγησε ότι οι “δεξιοί” που συμπαθούν την βασιλεία θα θυμώσουν μέχρι την Δευτέρα και από την Τρίτη θα είναι πάλι Νέα Δημοκρατία, ενώ οι κεντρώοι εάν γινόταν κανονικά η κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου θα απομακρύνονταν από την Νέα Δημοκρατία. Είπε δηλαδή με απλά λόγια ότι οι “δεξιοί” δεν έχουν ούτε ιδεολογία, ούτε χαρακτήρα. Και έχει δίκιο!


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...