Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Προς μία νέα εποχή τουρκοκρατίας: δεν τολμά τα 12 μίλια ούτε νότια της Κρήτης ο Μητσοτάκης! Σύμφωνος ο Τσίπρας…



 

“… Με καμιά σου δε θα ζει μεγαλοσύνη,
κι οι προφήτες που θα προσκυνά,
νάνοι και αρλεκίνοι.
Και σοφοί του και κριτάδες
του άδειου λόγου οι τροπαιούχοι,
και διαφεντευτάδες
κυβερνήτες του οι ευνούχοι.”

 

Κωστής Παλαμάς

 

“Πολλά τα ψέματα και το πιο μεγάλο από όλα αυτά η αντίληψη που καλλιεργήθηκε για διακόσια σχεδόν χρόνια ότι η Ελλάς οφείλει να είναι στο πλευρό της μεγάλης ναυτικής δυνάμεως, που κυριαρχεί στην Μεσόγειο, προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη την ανεξαρτησία της.  Μια τέτοια αντίληψη της Ιστορίας είναι σαφές ότι είναι αντίληψη ΥΠΟΤΑΓΗΣ γιατί η Ελλάς είναι εύκολο κανείς να διαπιστώσει και με μια απλή ματιά στον χάρτη ότι είναι μια χώρα ναυτική και η θάλασσα είναι ο χώρος, που περισσότερο προσφέρεται για να της δώσει δύναμη και κυριαρχία και να την καταστήσει μεγάλο κράτος. Ακόμη, από την μελέτη της Ιστορίας προκύπτει ότι όποτε η Ελλάς, είτε στην Αρχαιότητα, είτε στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας παραμέλησε την ναυτική της ισχύ, γνώρισε στην συνέχεια τον όλεθρο και την καταστροφή.”

- Από το βιβλίο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου “21ος αιών - Πατρίδα ή Χάος”

 

Με καμιά μεγαλοσύνη δεν ζει σήμερα η Ελλάδα, όπως γράφει ο ποιητής, Κωστής Παλαμάς, στον “Δωδεκάλογο του Γύφτου” πριν από εκατό χρόνια και πλέον. Και πράγματι νάνοι και αρλεκίνοι οι κριτάδες του και οι κυβερνήτες.

Έγραφα πριν χρόνια είκοσι και παραθέτω το απόσπασμα στην αρχή του κειμένου από το σχετικό βιβλίο μου ότι η Ελλάδα εδώ που βρίσκεται δεν μπορεί να είναι μία μικρή χώρα, που θα στέκεται στα πόδια της από την ισχύ των ξένων. Και επειδή τελευταία πολλά ακούγονται για την βοήθεια την πολύπλευρη την συμμαχία που υπάρχει μόνον στην φαντασία τους, από τους Αμερικάνους, σε περίπτωση συγκρούσεως της Ελλάδος με την Τουρκία ας αναφέρουμε απλά τι δήλωσε στην συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο καθηγητής εθνικής ασφαλείας στην Σχολή Ναυτικών Σπουδών Ράιαν Τζιντζέρας, ο οποίος στην ερώτηση τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ σε μία σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας απήντησε ως εξής:

“Η Αμερική δεν πρέπει να είναι απλώς παρούσα.”

Δηλαδή με απλά λόγια οι Αμερικάνοι δεν μας λένε τι θα κάνουν εάν δουν τα πράγματα να αγριεύουν στο Αιγαίο. Δεν ξεκαθαρίζουν εάν θα πάρουν θέση όπως υποστηρίζουν οι ενταύθα γλείφτες τους. Και αυτό όταν με νομοθέτημα του Κογκρέσου δόθηκε πράσινο φως για αναβάθμιση των τουρκικών F16 και δεν είπαν λέξη γι’ αυτό οι σχολιαστές των μεγάλων εφημερίδων και των καναλιών που τους παρουσιάζουν σαν ανυποχώρητους φιλέλληνες ούτε βεβαίως και ο Τσίπρας που έχει φανεί καθαρά ότι είναι ένας Τσε Γκεβάρα made in USA.

Τι έχουν να πουν επί τούτου οι αμερικανολάγνοι και οι ΗΠΑνθρωποι οι οποίοι άλλη έγνοια δεν έχουν από τον πολέμαρχο γελωτοποιό Ζελένσκι και το μίσος κατά της Ρωσσίας;

 

ΜΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΙΔΗΣΗ 

 

Ξεφεύγω λίγο από την επικαιρότητα και τα ελληνοτουρκικά, καθώς και τα προεκλογικά, θεωρώντας όλα αυτά ασήμαντα προς μία είδηση, η οποία έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες. Γιατί εάν βάλεις σε μία ζυγαριά από την μία πλευρά όλα τα λόγια τα προεκλογικά επίδοξων κυβερνητών και εθνοσωτήρων του 3% και μαζί με αυτά τα άλματα του στρατηγού από το ελικόπτερο και τις απειλές ότι θα κάψουμε τους Τούρκους και από την άλλη μεριά δύο γραμμές. Μόνο δύο γραμμές φτάνουν μίας αρχαίας τραγωδίας τότε η πλάστιγγα θα γείρει προς αυτές τις δύο γραμμές. Γιατί δυστυχώς η Ελλάδα σήμερα δεν ζει με καμία μεγαλοσύνη. Όπως έγινε γνωστόν, λοιπόν, σύμφωνα με στοιχεία που αξιοποίησε παπυρολόγος με σκοπό να αποκαλύψει τμήματα της τραγωδίας “Τήλεφος” ευρέθη σε πάπυρο χαμένο έργο του Ευριπίδη! Η Ελληνίδα παπυρολόγος κ. Σκαρσουλή, η οποία όπως ανακοίνωσε κάθε χρόνο ανευρίσκονται και νέοι πάπυροι και για όσους δεν το ξέρουν, είναι γνωστό σήμερα μόνο το 10% περίπου της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Η τραγωδία του Ευριπίδου “Τήλεφος” πρωτοπαρουσιάστηκε το 438π.Χ. και είναι η ιστορία του βασιλέα της Μυσίας Τήλεφου, ο οποίος τραυματίζεται από το δόρυ του Αχιλλέα, ο οποίος είναι ο μοναδικός ο οποίος σύμφωνα με το Μαντείο των Δελφών μπορεί και να τον σώσει. Και όλα αυτά όταν ευρίσκεται σε εξέλιξη ένα άθλιο παζάρι δήθεν επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ θα πρόκειται περί αλληλοδανεισμού και έχουμε και συμφωνίες αισχρές με αρχαιοκάπηλους στις ΗΠΑ για να εκτίθενται τα έργα του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ελλάδα και να παραμένουν όμως στην κυριότητα των αρχαιοκαπήλων…

 

Τ’ ΑΤΙ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ  ΜΑΣ ΠΑΤΑ ΜΠΡΑΪΜΗ”

 

Μία ακόμη επίκαιρη φράση του Εθνικού Ποιητού, ο οποίος με σειρά άρθρων του εξύμνησε με αρθρογραφία του σε εφημερίδες του μεσοπολέμου τον Εθνικισμό, τον φασισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό, αλλά αυτά κάνουν πως δεν τα ξέρουν τα φιλολογούντα ορφανά του Μαρξ.

 

Και πράγματι μας πατά ακόμα το άτι του Μπραϊμη και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος μόνο γύρω από το Τζάντε και τους Κορφούς. Αλλά για την Κρήτη προβλέφθηκε να γίνει επέκταση μόνον νότια και δυτικά και όχι στην ανατολική Κρήτη για να μην ενοχληθεί η Τουρκία! Και ενώ ανάμεσα σε Κρήτη και Τουρκία υπάρχουν τρία τέσσερα ελληνικά νησιά! Το πράγμα έχει και συνέχεια. Πρώτα απ’ όλα όμως να τονίσουμε ότι καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τον Τσίπρα, που μπορεί να τον δούμε και πατριώτη προεκλογικά, ο οποίος συμφωνεί απόλυτα με την τουρκόδουλη πολιτική.

 

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης βρέθηκε ως γνωστόν, ανήμερα τβν Θεοφανίων στην Γαύδο και είπε στην ομιλία του ότι δεν πρόκειται τώρα να γίνει η επέκταση των χωρικών υδάτων στην δυτική Κρήτη, αλλά όταν έρθει η ώρα! Ως γνωστόν, η Τουρκία απαίτησε να μην γίνει η επέκταση των χωρικών υδάτων μας στην Κρήτη και επί του παρόντος η Ελλάδα του Μητσοτάκη και του Τσίπρα υπάκουσε… και δεν θα υπακούσει “όταν έλθει η ώρα”! Πόσο πιο πολύ ραγιάδες πρέπει να γίνουν αυτοί που μας κυβερνούν και θέλουν να μας κυβερνήσουν και αυτοί που τους ψήφισαν και θα τους ψηφίσουν; Και όταν στην προεκλογική περίοδο του Ιουλίου του 2019 στάθηκαν στο πλευρό μου σχεδόν 200.000 Έλληνες και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό, είχα πει ότι πάμε για Πρέσπες του Αιγαίου και ιδού οι Πρέσπες του Αιγαίου ενώπιόν σας.

 

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο πάμε για νέα τουρκοκρατία. Θα υποταχθείτε ή θα αγωνιστείτε για την ελευθερία, την τιμή και την αξιοπρέπειά σας;

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...