Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ελληνικοί υδρογονάνθρακες: Όταν μόνο οι δικτατορίες προχωρούν σε έρευνες

 


Θριαμβευτικά αναγγέλθηκε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έρευνες προκειμένου να εξάγει υδρογονάνθρακες σε περιοχή του Ιονίου. Το όλο σκηνικό ομοιάζει εξόχως προεκλογικό, αφού θυμήθηκε η Ν.Δ. τα κοιτάσματα πετρελαίου λίγους μήνες πριν τις εκλογές. 

Για την ιστορία και επιγραμματικά θα αναφέρουμε τα εξής: Η πρώτη γεώτρηση για πετρέλαιο και έρευνα έγινε στην Δυτική Ελλάδα στην περιοχή της Ηλείας από έναν ελληνοαμερικάνο όταν την χώρα κυβερνούσε ο Ιωάννης Μεταξάς και η 4η Αυγούστου. Η συνέχεια γνωστή. Ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και όλα σταματάνε. Και όσο κρατάει η δημοκρατία δεν γίνεται τίποτε. 

Την 21η Απριλίου του 1967 έχουμε νέα δικτατορία. Και το 1969 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος υπογράφει με αμερικάνικη εταιρεία συμφωνία για την έρευνα πετρελαίων στο Βόρειο Αιγαίο. Το 1973 ξεκινούν οι γεωτρήσεις και τον Ιανουάριο του 1974 βγαίνει το πρώτο βαρέλι ελληνικού πετρελαίου.

Από τότε μέχρι σήμερα 48 χρόνια μετά δεν έχει γίνει καμία γεώτρηση και καμία έρευνα μέσα στα χρόνια της δημοκρατίας. Τώρα λένε ότι θα προχωρήσουν σε έρευνες και εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Μακάρι να γίνει πραγματικότητα η εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου της χώρας. 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...