Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

“Αυστηρή εποπτεία: Το νέο πρόσωπο του μνημονίου”




Το παραμύθι ότι τα μνημόνια τέλειωσαν καλά κρατεί και το κρατεί και η Νέα Δημοκρατία, η οποία και μνημόνιο έκανε, αλλά και το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στην βουλή και τελικά ακολουθεί και σήμερα μετά την εποχή των μνημονίων, που δήθεν έληξε, την ίδια πολιτική. Πρόσφατη ήταν η απάντηση της κυβερνήσεως στο αίτημα να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σαν χώρα στο μέτρο αυτό λόγω των δημοσιονομικών δεσμεύσεων μας! 


Από την άλλη πλευρά, ότι τα μνημόνια τέλειωσαν, το υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, ο οποίος και μνημόνιο έφερε στην χώρα και ακολουθεί και αυτός την ίδια κατ’ ουσίαν καπιταλιστική πολιτική. 


Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο, η πρώτη σελίδα του οικονομικού ένθετου της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” για το θέμα, που έχει ως εξής: “ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - Μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά και αυστηρή εποπτεία”. Αυστηρή εποπτεία σημαίνει μνημόνιο όσο κι αν θέλουν να αλλοιώσουν την έννοια των λέξεων οι ξενόδουλοι που κυβερνάνε την χώρα και για όποιον δεν το ξέρει, η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει δική της εθνική οικονομική πολιτική μόνο εάν ξεπληρώσει το 75% του χρέους, που είναι 400 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σε 300 χρόνια ή ποτέ! 


Υπάρχει όμως και ένα ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με το δημόσιο χρέος και τον πλούτο των Ελλήνων πολιτών. Ενώ η χώρα χρωστά 400 δις. ευρώ, ο συνολικός πλούτος των Ελλήνων σύμφωνα με έκθεση της Credid Suisse ξεπερνά τα 900 δισεκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι είμαστε μια πτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους… Πόσοι είναι αυτοί οι πλούσιοι; Ένα μικρό ποσοστό βεβαίως, τα κοράκια του κομματικού κράτους και οι εργολάβοι κάθε είδους. 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...