Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τζο Μπάιντεν τέλος;

 



Σήμερα 8 Νοεμβρίου 2022, διεξάγονται εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες θα κρίνουν εάν θα κυριαρχήσουν οι ρεπουμπλικάνοι σε βουλή και Γερουσία. 


Την ίδια ώρα που η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν κατρακυλάει και βρίσκεται στο 40% και είναι μία από τις μικρότερες δημοτικότητες που είχε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, όλα δείχνουν ότι εις ό,τι αφορά την επόμενη Βουλή οι ρεπουμπλικάνοι και κυρίως πολιτικοί που βρίσκονται κοντά στον Τραμπ, πρόκειται να κυριαρχήσουν. Στην περίπτωση αυτή οι έρευνες εναντίον του Τραμπ για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο παύουν και χάνεται η ευκαιρία των δημοκρατικών να εμποδίσουν την κάθοδο του Ντόναλντ Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2024 μέσω της διώξεώς του για συμμετοχή σε αυτές υπό την έννοια ότι τα υποκίνησε. 


Υπάρχει όμως και συνέχεια… Όλα δείχνουν ότι οι ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν και την Γερουσία, αφού αυτό είναι το πολιτικό ρεύμα των ημερών και αυτό θα φέρει σε ακόμη δυσκολότερη θέση τον Μπάιντεν για δύο λόγους. Ο πρώτος ότι δεν θα μπορέσει να περάσει ούτε ένα νομοθετικό διάταγμα ούτε να διορίσει δικαστή στο ανώτατο δικαστήριο. Θα είναι ένας πρόεδρος δηλαδή χωρίς μία από τις πλέον ουσιαστικές εξουσίες. Ο δεύτερος λόγος είναι ακόμη χειρότερος για τον Μπάιντεν, αφού η βουλή μπορεί να ανοίξει την υπόθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων, που βρωμάνε διαπλοκή και διαφθορά στην Ουκρανία του ίδιου του Μπάιντεν και του γιο του Χάντερ. Κατ’ ουσίαν δηλαδή θα είναι πλέον ένας πρόεδρος χωρίς εξουσία και υπό κατηγορίαν. 


Κρίσιμη ημέρα λοιπόν η 8η Νοεμβρίου για τις ΗΠΑ, που μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ  ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...