Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Και να δίνει όπλα στην Ουκρανία και να παίρνει φτηνό φυσικό αέριο από τον Πούτιν θέλει ο Γιάννης Μαρίνος!

 


Ο Γιάννης Μαρίνος, πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τα θέλει όλα δικά του! Έτσι στο άρθρο του στο “ΒΗΜΑ” με τίτλο “Τραγικά λάθη της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως”, γράφει ότι σωστά το ΝΑΤΟ (και η Ελλάδα επομένως) και η Ευρώπη έδωσαν τεράστιες ποσότητες όπλων για να σκοτώσουν ρώσσους στην Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά όμως θεωρεί λάθος τις οικονομικές κυρώσεις, γιατί σαν απάντηση έλαβε από τον Πούτιν το κόψιμο στο φτηνό φυσικό αέριο

Μονά ζυγά δικά τους τα θέλουν οι υπέρμαχοι της καπιταλιστικής πολιτικής, όπως ο Γιάννης Μαρίνος, ο οποίος αναγκάζεται και γράφει στο ίδιο άρθρο τα παρακάτω: 

“Όμως οι αμελέτητες ως προς τις συνέπειές τους οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επέβαλε η ΕΕ, με καταφανή αμερικανική πίεση, αποδείχθηκαν μπούμερανγκ γι’ αυτήν καθώς στερήθηκε των ενεργειακών πηγών της Ρωσίας χωρίς να βρίσκει εύκολα άλλους αντίστοιχους προμηθευτές. Με αποτέλεσμα να απειλείται από βαρύ ενεργειακό χειμώνα, να παγώσουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και να παραλύσει η λειτουργία πλήθους ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Έτσι εκτός από την ενεργειακή ανέχεια η ΕΕ απειλείται ήδη και με διόγκωση της ανεργίας, ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν οικονομικό αδιέξοδο, καθώς οι τιμές όλων των αγαθών, ακόμα και των βασικότερων όπως το ψωμί, καλπάζουν ανεξέλεγκτες υπό την πίεση της πανάκριβης ενέργειας. Έτσι ο πληθωρισμός έχει ήδη γίνει διψήφιος, ενώ ταυτόχρονα η ισοτιμία του ευρώ σε σχέση προς το δολάριο υποχωρεί δραματικά. Μολονότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβλήθηκαν από κοινού με αντίστοιχες των ΗΠΑ, όλες οι αρνητικές συνέπειές τους πλήττουν σχεδόν μόνο την Ευρώπη, ενώ αποβαίνουν υπέρ της αμερικανικής οικονομίας καθώς αυτή είναι βασικός προμηθευτής της Ευρώπης σε ενεργειακούς πόρους (πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο) σε υψηλές τιμές και που πληρώνονται σε ανατιμημένα δολάρια.”

Με απλά λόγια, ο Γιάννης Μαρίνος παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ σαν “νταβατζής” μιας Ευρώπης που δεν υπάρχει, θα κερδίσει από την σύγκρουση με την Ρωσσία, ενώ η Ευρώπη θα χάσει και κανένας δεν αντιδρά! Μάλιστα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για πολλά εκατομμύρια ευρωπαίους και εις ό,τι αφορά την Ελλάδα για το… 28% του πληθυσμού! 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...