Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Καμία πρόσκληση στην Ρωσσία για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου




Δεν είναι μόνο ανεπαρκής, εθνικά επικίνδυνος και σε γελοίο βαθμό βερμπαλιστής, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο φίλος των Ρότσιλντ, που έλεγε στον Σαμαρά για να πιέσει για την δίωξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπου θα του φέρει επενδυτές από το λόμπυ και θα κάνει την Ελλάδα, Ελβετία. Δεν είναι μόνο αυτά είναι και δειλός, αφού δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το σημαντικό γεγονός ειδικά αυτή την περίοδο, να μη καλέσει στην τελετή που γίνεται για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου την πρεσβεία της Ρωσσίας! Αντ’ αυτού, ισχυρίζεται ότι έγινε παρεξήγηση με τις προσκλήσεις και χρέωσε το θέμα στο δήμο Πύλου και Νέστορος… Όλα αυτά τις ίδιες ημέρες που ο Νίκος Δένδιας με τον Ιουδαίο γελωτοποιό Ζελένσκι ήταν στα υπόγεια του Κιέβου για να δείξει την συμπαράστασή του απέναντι στην επίθεση του “κακού” τύραννου και εχθρού των ΗΠΑ, Πούτιν.


Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου υπήρξε πράγματι ένα τυχαίο ευτυχές γεγονός για τον Ελληνισμό, αλλά σίγουρα δεν έφερε αυτό την ελευθερία της Ελλάδος. Ο στόλος του Ιμπραήμ ήταν ήδη αποκλεισμένος με κοινή απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, αφού είχε γίνει φανερό ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας των Βουρβόνων τότε και της Αιγύπτου του Μωχάμεντ Αλί, που έθιγε καίρια τα αγγλικά συμφέροντα. Επί πλέον, ο στρατός του Ιμπραήμ πεινούσε κυριολεκτικά λόγω προβλημάτων εφοδιασμού και ήταν γεμάτο ασθενείς, οι οποίοι υπέφεραν από τράχωμα στους οφθαλμούς. 


Αξίζει όμως τον κόπο στο σημείο αυτό να δούμε πως αντιμετώπισαν οι ηγεσίες των τριών μεγάλων δυνάμεων την καταστροφή του αιγυπτιακού στόλου. Η Αγγλία ζήτησε συγγνώμη από τον σουλτάνο γιατί επετέθη εναντίον συμμάχου και ο Βασιλιάς της είπε ότι αντί για παράσημο θα έπρεπε να περαστεί στον λαιμό του Άγγλου ναυάρχου αγχόνη! Δεν πλήρωσε δε ποτέ τα έξοδα της ναυμαχίας. Αυτό συνέβη πολλά χρόνια αργότερα μετά από δικαστική προσφυγή. Το ίδιο αποδοκιμάστηκε και ο ναύαρχος της Γαλλίας για την εμπλοκή του στην Ναυμαχία κατά του Ιμπραήμ στο στόλο του οποίου ανήκαν μέχρι λίγο πριν την ναυμαχία δύο γαλλικά πολεμικά πλοία! Ο μόνος που παρασημοφορήθηκε από τον Τσάρο και τιμήθηκε ήταν ο Ναύαρχος της Ρωσσίας και τα πράγματα δεν σταματούν εδώ. Δύο χρόνια μετά ξεσπά ρωσσοτουρκικός πόλεμος και τα στρατεύματα των Ρωμανώφ φτάνουν στην Ανδριανούπολη όπου ανάμεσα στην συνθήκη της Ειρήνης απαράβατος όρος τίθεται η ανεξαρτησία της Ελλάδος για την οποία έχουν αντίρρηση και Γαλλία και Αγγλία, αλλά δεν μεταπείθουν τους Ρώσσους. Όσο για τον Γουέλινγκτον, τον νικητή του Ναπολέοντα στο Βατερλώ, θέλει την Ελλάδα ένα αυτόνομο κράτος κάτω από την κυριαρχία του σουλτάνου, που να περιορίζεται μόνο στην Πελοπόννησο και την Ύδρα! 


Αυτά για την Ιστορία και για να καταλάβει κανείς πόσο άδικο ήταν να μην κληθεί η πρεσβεία της Ρωσσίας στην τελετή και να καταθέσει στέφανο εκ μέρους της ο δήμαρχος Πύλου Παναγιώτης Καρβέλας! Αντίθετα, ήταν εκεί κανονικά Άγγλοι και Γάλλοι χωρίς κανένα πρόβλημα ως τιμώμενα έθνη…


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...