Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ανέβασαν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή

 



Ο Στάθης Καλύβας είναι καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σίγουρα τα όσα γράφει δεν είναι τυχαία. Στην “Καθημερινή” της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022, είχε άρθρο με τίτλο “Φαντάσματα Ορμπανισμού”, στο οποίο αποκαλύπτεται ο λόγος για τον οποίον κτυπήθηκε η Χρυσή Αυγή και δείχνει πόσο σημαντική ήταν η πολιτική της παρουσία στην χώρα μας στα χρόνια που πέρασαν. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά τι γράφει στην εισαγωγή του κειμένου του:


“Οι εκλογές του 2012 υπήρξαν αφετηρία για την αιφνίδια και τρομακτική εμφάνιση μιας ιδιαίτερα βίαιης και δυστοπικής εκδοχής της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Δέκα χρόνια μετά, το φαινόμενο αυτό δεν ξεφούσκωσε απλώς, ηττήθηκε κατά μέτωπο – ηθικά, νομικά και κυρίως πολιτικά. Αλλού στρέφονται πλέον οι διεθνείς ανησυχίες: στην Ιταλία ή σε χώρες-πρότυπα όπως η Σουηδία. Το μέλλον είναι απρόβλεπτο και δεν γνωρίζουμε αν η Ακροδεξιά θα ξανασηκώσει κεφάλι στη χώρα μας. Είναι όμως μεγάλο λάθος να υποβαθμίζουμε ή να λησμονούμε την ήττα της. Και αυτό γιατί δεν ήταν λίγοι όσοι με περισσή αυτοπεποίθηση ισχυρίζονταν το 2015 πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύγχανε ή γινόταν συστημικός, θα κατέρρεε το τελευταίο ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή.”


Γιατί ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή; Γιατί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν στήθηκε η πολιτική σκευωρία ήταν μια ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ πιθανόν στις εκλογές που θα ακολουθούσαν να ξεπερνούσε και το 20%. Στην συνέχεια του κειμένου του δίδει την άποψή του για τον πολιτικό στόχο που υπηρετεί η αποσιώπηση, η ΜΝΗΜΗ ΘΑΝΑΤΟΥ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σήμερα και φυσικά η προβολή κάθε είδους πολιτικού αρλεκίνου, που προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά.


Όπως πολύ σωστά γράφει όμως ο καθηγητής κ. Καλύβας “το μέλλον είναι απρόβλεπτο” για αυτό και καλά θα κάνει να έχει επιφυλάξεις σχετικά με αυτό που γράφει ότι “το φαινόμενο ηττήθηκε κατά μέτωπο ηθικά, νομικά και κυρίως πολιτικά”. Κανένας δεν ξέρει τι ξημερώνει και παντοδύναμος είναι μόνο ο Θεός και καμία συμμορία πλουτοκρατών και απατεώνων πολιτικών, που κατευθύνουν την δημόσια ζωή.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...