Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Αύγουστος 2015. Όταν δεν έλαβα την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως




Τον Αύγουστο του 2015 η Βουλή διαλύθηκε με αφορμή το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε η Ν.Δ. και καταψήφισε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 


Σύμφωνα με το Σύνταγμα μετά την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση παραιτήθηκε και ανατέθηκε η εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως από τον πρόεδρο της δημοκρατίας στο δεύτερο κόμμα δηλαδή την Νέα Δημοκρατία, εντολή την οποία δεν αποδέχθηκε τελικά η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το Σύνταγμα λέει ότι στην συνέχεια δίνεται εντολή κυβερνήσεως στο τρίτο κόμμα και τρίτο κόμμα ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά η εντολή αυτή ποτέ δεν δόθηκε… με έναν τραγελαφικό σαλτιμπαγκισμό που έκανε το πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν άντεχε την διαδικασία. Αισθανόταν δέος ακόμη και στην ιδέα της. 


Έτσι λοιπόν, ενώ η Βουλή είχε διαλυθεί, ο Λαφαζάνης και οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κόμμα (το οποίο φυσικά δεν ήταν κοινοβουλευτικό) και με την Βουλή κλειστή και χωρίς εκλογική διαδικασία, το ανακήρυξαν τρίτο κόμμα και του ανέθεσαν την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως μόνο και μόνον για να μη δώσουν αυτή την εντολή στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! 


Εκεί έφθασα εγώ την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που έκανα “λάθη”… Να είναι το τρίτο κόμμα της Βουλής για πέντε χρόνια και να περιμένει ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβερνήσεως και έχεις τώρα κάποιους φαιδρούς και ασήμαντους να παριστάνουν τους σπουδαίους και τους “εθνοσωτήρες”. Όλα και όλους όμως μας κρίνει ο χρόνος.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ   

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...