Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Στρατηγός Φράγκος: 12 μίλια στο Αιγαίο τώρα!


Το είχα πει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, τον Μάιο του 2012. Στην μία και μοναδική επίσκεψή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αμέσως μετά έκανα δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Και το πρώτο που είπα ήταν ότι επιβάλλεται να επεκτείνει η Ελλάς τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Με τον τρόπο αυτό το Αιγαίο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο θα γινόταν ένα κυριολεκτικά ελληνικό αρχιπέλαγος και δεν θα μπορούσαν οι Τούρκοι να προβάλλουν τις αξιώσεις που προβάλλουν σήμερα.

Με αφορμή την πρόθεση της Τουρκίας να κάνει γεωτρήσεις τόσο Νότια της Κρήτης, αλλά ακόμη περισσότερο προκλητικά στην καρδιά του Αιγαίου, μεταξύ Σκύρου και Μυτιλήνης, ο Στρατηγός Φράγκος έκανε δηλώσεις στις οποίες ξεκαθάρισε ότι από την στιγμή που θα παραβιαστούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και αυτό δεν θα περιοριστεί σε ένα θερμό επεισόδιο θα πάει πάρα πέρα…


Αναφέρθηκε επίσης, ο στρατηγός Φράγκος, και στην πρόθεση της Τουρκίας για γεωτρήσεις Νότια της Κρήτης και στο παράλογο και παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο και δήλωσε ότι υπάρχει αυτή την στιγμή άμεση εθνική ανάγκη για άμεση επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. 



Αυτό που είπα πριν 10 χρόνια έξω από το προεδρικό μέγαρο και το δηλώνει σήμερα στον Χατζηνικολάου ο στρατηγός Φράγκος θα το έλεγα σήμερα στην βουλή και για αυτό δεν έπρεπε να είμαι στην Βουλή και να είμαι άδικα στην φυλακή.   

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...