Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Τέλειωσε η Ρωσσία με Βαλκάνια και Ευρώπη;

 





Πριν λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου κατηγόρησε ευθέως την Ρωσσία ότι με τις συντονισμένες ενέργειες αποσταθεροποιεί τις φιλοαμερικανικές κυβερνήσεις της Ευρώπης. Όλα αυτά τα συνδύασε με την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι φιλορωσσικά. 


Μετά το “κράξιμο” στην Φινλανδέζα πρωθυπουργό για τους χορούς της, σειρά είχαν και άλλοι πολιτικοί, ενώ δεν έλειψαν και καταγγελίες από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ότι το ζήτημα των υποκλοπών του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη ήλθε στην επιφάνεια με παρέμβαση Μόσχας. Ασχολήθηκε η Μόσχα με τον Ανδρουλάκη… Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες.


Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια έναντι των ΗΠΑ για τον ενεργειακό πόλεμο που κήρυξε στην Ρωσσία με έξοδα όμως της Ευρώπης, της οποίας οι λαοί θα υποφέρουν και όχι οι Αμερικάνοι! Ο μέσος Αμερικανός, ο οποίος παίρνει τρεις και τέσσερις φορές μεγαλύτερο μισθό από τον Ευρωπαίο, πληρώνει την βενζίνη στο εν τέταρτο της τιμής που την πληρώνουμε σε Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι! Οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι αργές θα οργίσουν όμως τον πυρήνα της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) στο σημείο να κάνουν την μοιραία επιλογή εάν θα πάνε με τους Αμερικάνους ή τους Ρώσσους. 


Επίσης, η Ρωσσία δεν έχει χάσει καθόλου το ενδιαφέρον της για τον χώρο των Βαλκανίων όπου ζουν περίπου πενήντα εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Στην Βουλγαρία έγινε ψηφοφορία προκείμενου να εγκριθεί καταδίκη της Ρωσσίας και η ψηφοφορία δεν πέρασε! Το αποτέλεσμα είναι πως η Βουλγαρία πηγαίνει προς εκλογές, η αμερικανόφιλη κυβέρνηση πέφτει και ο υποψήφιος πρόεδρος ο οποίος προηγείται στης δημοσκοπήσεις, είναι ο πρόεδρος της Βουλγαρίας φιλορώσσος, πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών! Ρευστό είναι το κλίμα και στα Σκόπια όπου δεν αποκλείεται να δούμε ένα VMR νικητή τον εκλογών με φιλορωσσική γραμμή σαν απάντηση στην αμερικανόφιλη πολιτική Μητσοτάκη. 


Το παιχνίδι άνοιξε στα Βαλκάνια στη Μιτροβίτσα περιοχή του Κοσσόβου όπου οι Αλβανοί ήθελαν να δουν αλβανικές πινακίδες στα σέρβικα αυτοκίνητα και δεν τους πέρασε κατόπιν ρωσσικών ενεργειών και κινητοποιήσεις σερβικών στρατευμάτων. 


Όλα αυτά τα τόσο σημαντικά που αφορούν άμεσα την Ελλάδα δυστυχώς δεν λαμβάνονται υπ’ όψη ούτε από τον Μητσοτάκη, ούτε από τον Τσίπρα, οι οποίοι ακολουθούν με γαϊδουρινό πείσμα μία αμερικανόφιλη πολιτική χωρίς να υπολογίζουν ότι μπορεί να βρεθούμε στην περιοχή μας απελπιστικά μόνοι. Και για όσους δεν το θυμούνται ας αναλογιστούν πως έφυγαν νύχτα οι αμερικάνοι από Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού….


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, 2002: Γεωπολιτική και Εθνική Κυριαρχία

  Η Ελλάδα ή θα είναι μεγάλη και κυρίαρχη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα. Σύμφωνα με την επιστήμη της γεωπολιτικής ισχύουν τα παρακάτω:  H ύπ...