Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα και το πνεύμα της Αγίας Ρωσσίας που ανέτειλε μέσα από τις στάχτες του μπολσεβικισμού

 




ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Από τον Δωδεκάλογο του γύφτου 

ΛΟΓΟΣ Η’

Προφητικός 


Βασιλεύσουν μετά ταύτα

αναιδείς και άγνωστοί τε, 

άνδρες τοίνυν και γυναίκες 

μιαροί και βέβηλοι τε…

Κι απεκεί έρχεται τ’ αρκούδιν

ν’ ανασπάσει τα παλούκια,

και τον φράκτην να τον κάψει,

και τον τράφον ν’ αφανίσει…

Και πάλιν έξεις, Επτάλοφε, το κράτος.

Χρησμός Λέοντος του Σοφού


Ήταν αρχές ακόμη του 20ου αιώνα και μόλις είχε επιβληθεί ο μπολσεβικισμός στην Ρωσσία όταν ο Όσβαλντ Σπένγκλερ στο βιβλίο του “Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ” έγραφε ότι ο κομμουνισμός είναι κάτι ξένο προς το ρωσσικό πνεύμα και η Ρωσσία πρόκειται να επιστρέψει στο πνεύμα του Ντοστογιέφσκι. Πράγμα το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια επί των ημερών του Βλαδίμηρου Πούτιν.

 

Η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα δεν είναι ούτε ασήμαντο, ούτε τυχαίο γεγονός. Ήθελαν να κτυπήσουν αυτήν την ίδια την ψυχή της νέας Ρωσσίας, μίας Ρωσσίας Ορθόδοξης, παραδοσιακής και εθνικιστικής, που προπαντός εκφράζεται από τον πατέρα της δολοφονημένης Νταριά, τον Αλέξανδρο Ντούγκιν. 


Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (https://xrisiavgi.com/) αμέσως μετά την δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα αναφέρθηκε στις σχέσεις του Αλέξανδρου Ντούγκιν με την Χρυσή Αυγή στην οποία έχει παραχωρήσει συνέντευξη, ενώ έχει απευθύνει επιστολή και στον Γενικό Γραμματέας της Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Επίσης με τον Αλέξανδρο Ντούγκιν, ο οποίος πήρε θέση κατά των διώξεων της Χρυσής Αυγής το 2013, είχαν συναντηθεί βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Μόσχα, στην Μόσχα, όπου είχε βρεθεί το 1996 ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος καλεσμένος του ρώσσου εθνικιστή ηγέτη Ζιρινόφσκι, όπου είχε επαφές με ευρωπαίους εθνικιστές ηγέτες όπως ο Σέρβος εθνικιστής Βόιτσλαβ Σέσελι. 


Οι γνώσεις μας όμως για τον Αλέξανδρο Ντούγκιν ήταν παλαιότερες από τις επαφές μας και τις σχέσεις μας, αφού στο διαδίκτυο υπήρχε την δεκαετία ακόμη του ’90 μία ιστοσελίδα με τον τίτλο “ΑΡΚΤΟΓΑΙΑ”, στην οποία υπήρχαν κείμενα του Ιταλού εθνικιστή φιλοσόφου Τζούλιους Έβολα, καθώς και της ελληνικής καταγωγής φιλοσόφου της εθνικής ιδέας, Σάβιτρι Ντέβι. Δεν ήταν τυχαίος, λοιπόν, ο Αλέξανδρος Ντούγκιν, ο οποίος ξεκίνησε ως διανοούμενος με ακραίες εθνικιστικές θέσεις. Το ποιος είναι ο Ντούγκιν το λέει ο ίδιος με την παρακάτω δήλωσή του: “Στην Σοβιετική Ένωση με θεωρούσαν δεξιό αντιφρονούντα και την εποχή του Γιέλτσιν μου απαγόρευσαν εντελώς την δημόσια ζωή, κατηγορώντας με ότι ήμουν αριστερός εξτρεμιστής. Αλλά όταν ο Πούτιν ανέβηκε στην εξουσία, μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω στην τηλεόραση και να διαδώσω ανοικτά το μήνυμά μου. Πρωταρχικές αξίες στις οποίες πιστεύω είναι ο Θεός, η Πατρίδα και η οικογένεια.”

Πράγματι τα τελευταία χρόνια ο Αλέξανδρος Ντούγκιν έχει στραφεί προς την Ορθοδοξία και μάλιστα προς τους γνωστούς “Ρασκόλνικ”, δηλαδή τους παλαιούς πιστούς Ορθόδοξους, οι οποίοι είχαν απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις που επέβαλε ο Πατριάρχης της Μόσχας Νίκων τον 17ο αιώνα.


Δεν είναι καθόλου τυχαία η ονομασία του κεντρικού ήρωα στο έργο του Ντοστογιέφσκι “Έγκλημα και τιμωρία”, η οποία είναι “Ρασκόλνικοφ”, δηλαδή υιός ενός παλαιού πιστού Ορθοδόξου. 


Σύμφωνα με την θεωρία του Ντούγκιν, ολόκληρη η Ευρώπη και η Ασία αποτελούν μία μόνη ήπειρο την Ευρασία, η οποία μοιραία γεωπολιτικά ευρίσκεται σε εχθρότητα με τους “λαούς της θάλασσας”, τους πειρατές των Ωκεανών, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Αγγλοσάξονες. Αυτός ο ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ Αγγλοσαξόνων φαίνεται χαρακτηριστικά από την πρόσφατη συμμαχία την οποία συνήψε η Ουάσιγκτον αποκλειστικά και μόνον με αγγλοσαξονικές χώρες δηλαδή την Αγγλία, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία.

 

Η απώλεια της Ουκρανίας κατόπιν τραγικών λαθών της Μόσχας, αλλά και σκοτεινής παρεμβάσεως των αμερικανών με μία πορτοκαλί επανάσταση, έρχεται σαν σφήνα και σφύρα ανατροπής στην θεωρία της Ευρασίας ή άλλως της “καρδιογαίας” και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να υποχωρήσει η Ρωσσία, η οποία ήδη προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στην Χερσόνησο του Αίμου ενισχύοντας την Σερβία και άλλες Ορθόδοξες δυνάμεις, που υπάρχουν στην περιοχή. 


Η Ελλάδα, δυστυχώς, τόσο σε πολιτικό (βλέπε συμμετοχή στα συνεχή εμπάργκο κατά της Ρωσσίας), όσο και σε γεωστρατηγικό (βλέπε βάση Αλεξανδρουπόλεως και στρατιωτική ενίσχυση Ουκρανίας), όσο και σε θρησκευτικό (βλέπε δράση Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά Πατριαρχείου της Μόσχας) έχει πάρει μία θέση εντελώς εχθρική απέναντι στην Ρωσσία. Κάποιοι σε αυτή τη χώρα δεν έχουν καταλάβει ότι η Αμερική είναι πολύ μακριά και δεν φτάνουν τα αεροπλανοφόρα για να ελέγξουν μια τεράστια περιοχή από τον Καύκασο και την Ουκρανία μέχρι την Αίγυπτο, πόσο μάλλον όταν τα ερείσματα της Ρωσσίας είναι πολύ ισχυρά στην περιοχή. Επιπλέον, ο ενεργειακός πόλεμος που ξεκίνησε η Αμερική κατά της Ευρώπης σίγουρα δεν θα βρει θετική ανταπόκριση σε Γαλλία, Γερμανία και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, που πρόκειται να υποφέρουν οικονομικά από την αμερικανική επιθετικότητα. 

Το κτύπημα, λοιπόν, στην Μόσχα πριν λίγες ημέρες στοχεύει στην μοναδική δύναμη αντίστασης ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, που είναι η δύναμη της Πίστης, της Παράδοσης και του Εθνικισμού. Σε αυτήν την πλευρά των χαρακωμάτων θα έπρεπε να ευρίσκεται η Ελλάδα των Εθνικιστών, αλλά δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο.


Συνταρακτικός ο Αλέξανδρος Ντούγκιν στην διάρκεια της κηδείας της κόρης του. Είπε με τρεμάμενη φωνή ότι πέθανε για την ελευθερία και για μια μεγάλη Ρωσσία. Καθώς όλα δείχνουν ένας πόλεμος έχει αρχίσει και σε αυτόν τον πόλεμο όλοι πρέπει να πάρουν θέση. Και εμείς έχουμε πάρει. Και για τον λόγο αυτό είμαστε πίσω από τα κάγκελα μίας φυλακής.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ  ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

     

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...