Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Έρχονται εκλογές; Πάμε για νέους “Χαλασοχώρηδες”;

 


“Ανέκαθεν τα αξιώματα ήσαν αγοραστά. Και αφού η επάρατος πλουτοκρατία είναι άφευκτον κακόν, κατά ποίον άλλον τρόπον θ’ αποκτώνται τ’ αξιώματα; Πράγμα το οποίον έχασε προ πολλού πάσαν ηθικήν αξίαν, μόνον διά χρημάτων είναι κτητόν…”


“Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί…”


Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης


Εν αναμονή της τιτανομαχίας Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη (δια αντιπροσώπου) για το ζήτημα των παρακολουθήσεων θυμήθηκα μοιραία  τον μεγάλο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον οποίο τα σημερινά ελληνόπουλα δεν μπορούν να διαβάσουν, αδυνατούν να αναγνώσουν εκ του πρωτοτύπου και ήδη κυκλοφορούν… μεταφράσεις του! Εκεί κατάντησαν την παιδεία μας οι “Χαλασοχώρηδες” εκατό ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του κοσμοκαλόγερου της Δεξαμενής, του ανθρώπου με το κανελλί πανωφόρι, του Αγίου των Γραμμάτων μας, που πέθανε πάμπτωχος στην Σκιάθο χωρίς να έχει καν χρήματα για καυσόξυλα. “Αυτή είναι η Ελλάδα”, όπως είχε πει και ο Κώστας Σημίτης, όταν με τον ανεκδιήγητο Παπουτσή έπνιγαν τον κόσμο με το “ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ” .


Ό,τι αγοράζεται δεν αξίζει…


Πόσο εύστοχα στην αρχή αυτού του κειμένου στο απόσπασμα το οποίο παρατίθεται του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, τονίζεται πως ό,τι αγοράζεται και πουλιέται δεν αξίζει. Και εκεί έχει καταντήσει η πολιτική, είδος εμπορεύσιμο… Αυτού του εμπορίου αντικείμενο είναι η τιτανομαχία που άρχισε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές της επομένης εβδομάδος. Εκτός εάν έχουμε ήδη από την Παρασκευή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές και γι’ αυτό πολλοί έχουν αγωνία. 


Μόνον τον Ανδρουλάκη παρακολουθούσαν;


Προ ημερών ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σε δήλωση για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και μεταξύ άλλων είπε: 

“Μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος για λόγους εθνικής ασφαλείας; Όχι, βέβαια!”.

Φαίνεται πως ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος ή έχει κρίσεις αμνησίας ή πολύ απλά επιλεκτική μνήμη… Γιατί ήξερε πάρα πολύ καλά και είχε κάνει εκτενείς συζητήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου επί Σαμαρά ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεώς του για τις παρακολουθήσεις βουλευτών και του Αρχηγού του κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για θέματα εθνικής ασφαλείας το καλοκαίρι του 2013. Και επειδή λένε ότι θα ανοίξουν την υπόθεση από το 2012 να δούμε εάν θα έχουν την τόλμη να μιλήσουν για αυτές τις παρακολουθήσεις τις παράνομες και αντισυνταγματικές μέσα στη βουλή ή θα το κουκουλώσουν  κι αυτό όπως κουκούλωσαν τόσες παρανομίες που έγιναν ενάντια στο Εθνικιστικό Κίνημα.

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη κλήση μετά την σύλληψη η Εισαγγελέας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων μίλησε για συλλήψεις που έγιναν κατόπιν συνακροάσεων που έγιναν για εθνικούς λόγους… Τελικά δεν προέκυψε να είμαστε προδότες (βλέπε “εθνικούς λόγους”) ούτε της Τουρκίας, ούτε της Ρωσσίας, ούτε των ΗΠΑ. Το μόνο που κάναμε ήταν να κόβουμε ψήφους από τους επαγγελματίες “νταβατζήδες” πολιτικούς του Ελληνικού λαού και γι’ αυτό έπρεπε να πάμε φυλακή.


Φαίνεται όμως πως το να παρακολουθείς “φασίστες” (έτσι αποκαλούν τους Εθνικιστές οι “δημοκράτες” που είναι περισσότερο “φασίστες” και πολύ σωστά είχε γράψει ο Τζωρτζ Όργουελ ότι ο φασισμός του μέλλοντος θα είναι ο αντιφασισμός) είναι απόλυτα… δημοκρατικό! 


Τελειώσαν τα προβλήματα της χώρας;


Και όλα αυτά ενώ η εθνική οικονομία συστηματικά διαλύεται και δεν είναι τυχαίο ότι με την πρώτη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων λόγω κορωνοϊού, η Ελλάδα ήλθε πρώτη σε ελλείμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και έλαβε αφορμή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Στουρνάρας, να κάνει την δήλωση ότι πρέπει να προσέξουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, που μας οδήγησαν στα μνημόνια. Γιατί μας λένε το μεγάλο ψέμα ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, ενώ αυτό δεν συμβαίνει, αφού ισχύει η περίφημη ΕΠΟΠΤΕΙΑ, που θα ισχύει μέχρι να ξεχρεώσει η Ελλάδα του 75% του δημοσίου χρέους της, δηλαδή να δώσει  300 δισεκατομμύρια ευρώ! που σημαίνει ότι στην ουσία τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ!

Ενώ οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα κι αναμένεται ένας δραματικός χειμώνας, παγωμένος γιατί δεν μας αρέσει ο Πούτιν επειδή δεν αρέσει στον Μπάιντεν(!) και ενώ απελευθερώνονται οι κατασχέσεις περιουσιών για χρέη προς τις τράπεζες, παράλληλα υπάρχει οργασμός κατασκευής πολυτελών κατοικιών αξίας 40 και 50 εκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα στην κρίση του κορωνοϊού και της Ουκρανίας, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι…  


Από το 1922 στο 2022

 
Εκατό ακριβώς χρόνια συμπληρώνονται τις ημέρες αυτές από εκείνον τον τραγικό Αύγουστο όπου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ήταν μαζεμένοι περιμένοντας την σφαγή και σφαγιάστηκαν πολλοί στην ελληνική Σμύρνη, στην “γκιαούρ Ιζμίρ”, που ανθούσε σαν μεγαλούπολη της Ευρώπης πριν πέσει στα χέρια των σφαγέων του Κεμάλ και του Νουρεντίν. Και όμως, αντί ο Ελληνισμός να αναστοχάζεται, να θρηνεί και να θυμάται με μνήμη πύρινη τις ημέρες εκείνες, θα παρακολουθεί την σκυλομαχία του Μητσοτάκη και του αντιπροσώπου του Ανδρουλάκη στην βουλή των Ελλήνων. Και ύστερα απορούμε γιατί έχει καταντήσει εκεί που έχει καταντήσει η Ελλάδα…


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ      


Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, 2002: Γεωπολιτική και Εθνική Κυριαρχία

  Η Ελλάδα ή θα είναι μεγάλη και κυρίαρχη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα. Σύμφωνα με την επιστήμη της γεωπολιτικής ισχύουν τα παρακάτω:  H ύπ...