Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Το διχίλιαρο του Μητσοτάκη στους αποκλεισμένους από τα χιόνια δεν ήτανε λαϊκισμός;




Μέγα πολιτικό θέμα, όσο είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι “μέγα” σε αυτήν την μικρή και ασήμαντη εποχή, προέκυψε με την συνομιλία του Δημάρχου Σπάρτης με τον Υπουργό του Μητσοτάκη Λιβανό, ο οποίος οδηγήθηκε ως γνωστόν στην παραίτηση. Το  λάθος του ήταν ότι επιδοκίμασε τα όσα ειπώθηκαν για το τριχίλιαρο των αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007. Ο ίδιος μάλιστα ο πρωθυπουργός (ο αντιλαϊκιστής…) Μητσοτάκης είπε ότι δεν αντιπροσωπεύει το ήθος της κυβερνήσεώς του το συμβάν αυτό. Και όλα αυτά ένα μόλις μήνα μετά τον αποκλεισμό ολοκλήρων των Αθηνών από το χιόνι, κατά την διάρκεια του οποίου ο “αντιλαϊκιστής” Μητσοτάκης την ίδια ώρα που χιλιάδες ήταν αποκλεισμένοι στην Αττική οδό έβγαινε στις τηλεοπτικές οθόνες και μοίραζε ένα διχίλιαρο από τα ταμεία της Αττικής οδού για κάθε αποκλεισμένο. 


Πως είναι δυνατόν να θεωρεί κανείς λαϊκισμό τα τριχίλιαρα μετά τις πυρκαγιές και όχι τα διχίλιαρα με το χιόνι;  Και όσο για την περίφημη Αττική οδό και τα διόδια της που αποτελούν ένα διαρκές σκάνδαλο όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) “μεγάλη ζημιά” έπαθε! Γιατί αλήθεια τι είναι τα πέντε έξι εκατομμύρια το πολύ που θα δώσει όταν κάθε χρόνο εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ; Όπως μάλιστα έγινε γνωστό το πρόστιμο που επεβλήθη στην Αττική οδό για την ομηρία χιλιάδων πολιτών μέσα στο χιόνι είναι μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ γιατί δεν προβλέπει ο νόμος μεγαλύτερο πρόστιμο. Αυτό για να καταλάβετε πως ψηφίζουν τους νόμους οι κλητήρες και οι καμαριέρες των εργολάβων. 


Λαϊκισμός τα τριχίλιαρα, λοιπόν, αλλά όχι τα διχίλιαρα του Κυριάκου Μητσοτάκη… Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και ο Μητσοτάκης δηλώνει αντιλαϊκιστής. Κατ’ ανάλογο τρόπο όποιος είναι κλέφτης το πρώτο που λέει είναι ότι δεν είναι κλέφτης και όποιος είναι “διαφορετικός” ότι δεν είναι “διαφορετικός”… Αυτά την παλαιά εποχή γιατί τώρα είναι και τίτλος τιμής.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2022

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...