Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Η Ιερά Άλτις της Ολυμπίας και ένας φιλελεύθερος πρωθυπουργός




Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς.


Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης 


Ο μέγας τραγωδός Σοφοκλής στο αιώνιο έργο του “Αντιγόνη” παρουσιάζει έναν από τους τραγικούς του ήρωες να λέει ότι τίποτε πιο κακό δεν δημιούργησε στον κόσμο αυτό από το χρήμα και ότι αυτό είναι η αιτία να γκρεμίζονται πόλεις, να χάνουν οι άνθρωποι τις εστίες τους, αυτό είναι που θολώνει τον νου των ανθρώπων και τους οδηγεί σε έργα ντροπής. Το χρήμα είναι σήμερα ο θεός του κόσμου της Δύσεως της παρακμής, η μοιραία απόληξη της περίφημης “νεωτερικότητας”. 


Στον Μεσοπόλεμο όταν και έλαβε χώρα η τελευταία εξέγερση ή επανάσταση εάν θέλετε ενάντια στους “Μοντέρνους καιρούς” ήταν ο Έζρα Πάουντ, ο οποίος είχε γράψει πως ό,τι σε αυτόν τον κόσμο αγοράζεται ή πουλιέται δεν έχει αξία. Και με αυτό το πνεύμα έγραψε το περίφημο ποίημά του “Τοκογλυφία” (USURA), στο οποίο μας λέει ότι τίποτε αγαθό δεν στεριώνεται στον κόσμο αυτό με το χρήμα. Στο ίδιο πνεύμα και το δοκίμιο του Ιταλού Στοχαστή JULIUS EVOLA με τον τίτλο “Η δαιμονική φύση της οικονομίας”.


Έχοντας αυτά κατά νου διάβασα μία είδηση, η οποία δυστυχώς δεν μου προκάλεσε έκπληξη, αλλά δείχνει τι είναι η σύγχρονη εποχή, πως βλέπουν τα πράγματα και τις καταστάσεις αυτοί, οι οποίοι σήμερα εξουσιάζουν τον κόσμο και δυστυχώς και την πατρίδα μας. Η είδηση αφορά μία δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά θα μπορούσε να είναι και δήλωση του ετέρου μονομάχου του δικομματισμού, του αριστερού ή σοσιαλιστή ή κομμουνιστή (κανείς δεν ξέρει…) Τσίπρα Αλεξίου και αυτό γιατί στην κυριαρχία του χρήματος, της οικονομίας επί οποιασδήποτε άλλης αξίας είναι δεδομένο ότι δεν διαφωνούν, όπως ακριβώς δεν διαφωνεί ο όποιος καπιταλισμός με τον κάθε είδους μπολσεβικισμό! 

Ήταν στις 12 Νοεμβρίου του 2021, λοιπόν, πριν δύο μήνες περίπου, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίον ψήφισαν πολλοί “πατριώτες” για να τους “σώσει” από την αριστερά, προέβη μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες στην ακόλουθη δήλωση:

“Συζητούσα με την υπουργό Πολιτισμού και τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχει το υπουργείο Πολιτισμού εντός αρχαιολογικών χώρων. Σας διαβεβαιώ ότι το λάδι το οποίο μπορεί να παράγεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, σε συνεννόηση με μία ομάδα παραγωγών, δεν χρειάζεται να σας πω σε τιμή θα μπορούσε να πιάσει.”

Ιδού, λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίον θα ανακάμψει η οικονομία της χρεωκοπημένης μας χώρας σύμφωνα με την ευφυάν έμπνευσιν του πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου ενός επίσης χρεωκοπημένου κόμματος, το οποίο είχε δηλώσει ότι θα το ξεχρεώσει και αντ’ αυτού χρωστάει ακόμη περισσότερα σήμερα η Νέα Δημοκρατία από όσα χρωστούσε όταν ανέλαβε την ηγεσία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χρωστάει για όσους δεν το ξέρουν περίπου όχι ένα, όχι δύο, αλλά… τριακόσια(!) εκατομμύρια ευρώ και άλλα τόσα σχεδόν χρωστάει και το ΠΑΣΟΚ.


Αφήνω κατά μέρος το δεδομένο ότι το λάδι από το Ιερό της Ολυμπίας Άλσος φυσικά και είναι μία ποσότητα περιορισμένη, η οποία όσο και να την πουλήσουν δεν πρόκειται να βγάλουν και πολλά και στέκομαι στην φράση του πρωθυπουργού “δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή θα μπορούσε να πουληθεί”! Ευκαιρίας δοθείσης αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν για παλαιό, μακαρίτη σήμερα, πολιτικό ότι εάν γινότανε πρωθυπουργός θα μπορούσε και την Ακρόπολη ακόμη να πουλήσει… Τελικά η Ακρόπολη (ακόμη…) δεν πουλήθηκε, αλλά το λάδι από την “Ιεράν Άλτιν” της Ολυμπίας έχει την “ευγενή” πρόθεση ο φιλελεύθερος του ψευτορωμαίικου να το πουλήσει γιατί όπως δήλωσε και ο ίδιος μπορεί να πουληθεί σε μεγάλη τιμή! Και επί του προκειμένου τίθεται το ερώτημα: “Ποσό κοστολογείται η Ιστορία, πόσα χρήματα αγοράζονται τα Ιερά και τα Όσια ενός Έθνους;”


Πάρα ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άργησε… Τον πρόλαβαν άλλοι και έτσι σε απάντηση της δηλώσεώς του περί εκμεταλλεύσεως του λαδιού της Αρχαίας Ολυμπίας από το βήμα της βουλής η υπουργός πολιτισμού (ποιού πολιτισμού;) Λίνα Μενδώνη είπε: “Όταν το λάδι προέρχεται από τις ελιές της Άλτεως της Ολυμπίας δεν είναι διατροφικό και γαστρονομικό προϊόν αλλά είναι πολιτιστικό αγαθό. Μέσα σε ειδική εμφιάλωση υπάρχει στα πωλητήρια της Αρχαίας Ολυμπίας με τον τίτλο “Χάρισμα Διός”…”.


Απόλυτα λογικό, λοιπόν, σε μία χώρα όπου όλα λειτουργούν ΜΟΝΟ με “λάδωμα” να υπάρχει και λάδι ιερό, το οποίο μας χαρίζει λένε ο Δίας για να το πουλάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι του κομματικού κράτους και εις ό,τι αφορά την τιμή φυσικά δεν το δίνουνε και τσάμπα, αφού πωλείται σε συσκευασία των 250ml αντί 15 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ το λίτρο! Τόσο αποτιμά την Ιστορία μας το φιλελεύθερο κράτος, το κράτος των Αθηνών, όπου όλες οι αποφάσεις για το μέλλον ενός Έθνους με χιλιάδες χρόνια Λαμπρής Ιστορίας γεμάτης πολιτισμό και πολεμική Αρετή, παίρνονται από ασήμαντα ανθρωπάκια με γεμάτες τσέπες, που παίρνουν εντολές από άλλους με πιο μεγάλες ακόμη τσέπες, όλες οι αποφάσεις παίρνονται μεταξύ Πλατείας Συντάγματος, Χίλτον και Πλατείας Κολωνακίου.


Καθόλου παράξενο να πουλάνε το λάδι από έναν Ιερό Τόπο του Ελληνισμού, αφού γι’ αυτούς δεν σημαίνουν τίποτε ούτε η Ολυμπία, ούτε ο Μαραθώνας, ούτε οι Θερμοπύλες και με το χρήμα σαν σάβανο έχουν μία ολόκληρη Πατρίδα βυθίσει στην ντροπή. Υπάρχει όμως η Ελλάδα και θα έλθει και πάλι στο φως. “Η Ελλάδα πάντα Ανάσταση μέσα απ’ το κρύο το χώμα”.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...